Pápua Új-Guinea - exluzív kiscsoportos Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! Sea Princess

Útvonal: Brisbane ~ Alotau ~ Kitava ~ Rabaul ~ Kiriwina ~ Conflict Island ~ Kawanasausau-szoros ~ Brisbane

1.nap
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Brisbane-be.

2.nap
Érkezés Brisbane városába az éjszakai órákban, transzfer a szállodába, szobák elfoglalása.

3.nap
Reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás, melynek első állomása a Lone Pine Koala Rezervátum. A rezervátumban neve ellenére nem csak koalákkal, hanem Ausztrália számos őshonos élőlényével találkozhatnak a látogatók, mint a: kacsacsőrű emlőssel, dingókkal, vombatokkal és erszényes ördögökkel is. A kicsit állatpark jellegű létesítményben kengurusimogatásra is adódik lehetőség. Később visszautazás Brisbane-be, ahol a városnézés érinti az Anzac teret, a Suncorp Stadiont és elhalad a Mt. Coot-tha városrészen kialakított és bővített botanikus kert mellett is. Innen egyedülálló kilátás nyílik a vadonélő delfinek otthonára Moreaton Island-re valamint Stradbroke Island-re, ahol szezonálisan a bálnák is fel-felbukkannak. Esti órákban visszautazás a szállodába.

4.nap
Reggeli, majd egész napos fakultatív kirándulási lehetőség Moreton Island-re, ahol egész napos belépés a Tangalooma Resort-ba. Itt lehetőségük adódik választani a helyszíni programok közül, pihenhetnek a tengerparton, csatlakozhatnak egy sivatagi szafari túrához vagy hajózhatnak. Délutáni órákban visszautazás a szállodába. A nap további részében szabadidő.

5.nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe, ahol már útra készen várja az utazókat a Sea Princess igazi békebeli óceánjáró hajója. A 2017—ben teljeskörűen felújított hajó art deco stílust, eleganciát és kifinomult vonalvezetést tartogat a világ felfedezői számára. A nap további részében szabadidő. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap
Egész napos hajózás az óceánon, míg a Sea Princess el nem éri Pápua Új-Guinea partjait.

7.nap
Egész napos hajózás az óceánon.

8.nap
Kikötés a reggeli órákban Alotau-ban, mely a Milne Bay tartomány központja is egyben. Alotau számos meglepetést tartogat, de kihagyhatatlannak ígérkezik a kétórás fakultatív program során felfedezhető Alotau fesztivál, mely egy igazi kulturális extravaganza! Wanigili területén kerül megrendezésre ez a színes és minden elemében lüktető fesztivál, ahol a homokóra alakú kundu dobok pergetése már a távolból vonzza a látogatókat. A kortárs előadásoktól kezdve, a tradicionális táncbemutatókon át, a hagyományőrző rituálékkal bezárólag csupa különlegesség várja Pápua Új-Guinea felfedezőit. Kézműves termékek, ínycsiklandozó ételek és testet-lelket felüdítő kezelések tárháza várja az utazókat. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

9.nap
Reggeli órákban kikötés a világ egyik szinte még teljesen érintetlen pontján, ahol az ősi kultúra és tradíció élénken él. A Trobriand-szigetekhez tartozó Kitava a Salamon-tengerben található, égig érő pálmák és hófehér homokpadok ölelésében. Érdekeség, hogy a sziget és lakosai a kutató Staffan Lindeberg számára tanulmányként is szolgáltak, mivel az itt élők étrendjüknek köszönhetően kiváló egészségnek örvendnek a mai napig is. Lindeberg kutatásait számos folyóiratban publikálták és egy speciális diéta is innen kapta a nevét. Fürdőzésre kiváló lehetőség adódik a közeli Nuratu-szigeten. Ez a kikötési pont a természettel és helyi kultúrával ismereti meg a látogatót. Vacsora és szállás a hajón.

10.nap
A délelőtti órákban érkezés Rabaul-ba, Új-Britannia bámulatos északi partvidékére. A félnapos fakultatív kirándulás során a csoport tagjai a sziget aktív és inaktív vulkánjaival ismerkedhetnek meg. A program során átutazás Rabaul városán, melyet 1994-ben maga alá temetett egy vulkánkitörés. A lakosok mindegyikét sikerült épségben kimenekíteni, az új főváros pedig Kokopo-ban jött létre. Rabaul egykori városának helyét egy holdbéli táj vette át. Az út képeslapra kívánkozó hegyvidéki tájakon, buja növény- és állatvilágon vezet keresztül, míg eléri a kaldera nyolc szellőzőnyílásának egyikét, az Északi leányt, majd pedig a Vulkanológiai Obszervatóriumot. A megfigyelőközpont folyamatos felügyelet alatt tartja a 14 aktív és 23 nyugvó vulkánt. Később továbbutazás a Tavurvur-hegységbe, a Rabaul kaldera alsó részéhez. A Tavurur-kúp rendkívül aktív, minek következtében a helyi lakosok buborékos strandnak is nevezik. Ezeket a természetesen sistergő medencéket egy mély, víz alatti vulkanikus szellőző melegíti, vagyis szó szerint forralja. A csodálatos geotermikus reakciókról fotózásra is adódik lehetőség. Ezt követően egy tolai törzsi falu felkeresése, ahol a lakosokkal kerülhetnek közelebbi kapcsolatba a látogatók. Délután visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

11.nap
Kikötés Kiriwina-szigetén a délelőtti órákban. A szintén a Trobriand-szigetekhez tartozó Kiriwina-t a búvárkodás szerelmesei is rendszeresen felkeresik, mivel a szigetet körülölelő vizekben bámulatos növény- és állatvilágot valamint fenséges korallzátonyt találni. Érdemes ellátogatni a helyi repülőtérre, ahol egykoron az Amerikai Egyesült Államok Légiereje a második világháború során bázist alapított. Kiriwina központi részén találni egy központi pályaudvart, különböző üzleteket és kézműves termékeket árusító standokat. Vacsora és szállás a hajón.

12.nap
A reggeli órákban kikötés a Korall-tengeren elterülő Conflict-szigetcsoporton. A világ egyik legváltozatosabb zátonyrendszere ritka és érintetlen csoda, ahogyan nagyon sokan emlegetik is. A 21 szigetből álló, tiszta és lakatlan festői csoport 375 hektáron terül el Pápua Új-Guinea délkeleti részén. Ezen a részen mindösszesen kb. 30-an élnek, elszigetelten Pápua Új-Guines többi részétől, ami biztosítja, hogy a szigetcsoport megőrizhesse természetes varázsát. A snorkellezés vagy az üvegaljú kenuzás, csónakázás során egy valódi víz alatti csodavilág tárul a látogatók szeme elé, melyet a világon egyedül csak itt találni. Vacsora és szállás a hajón.

13.nap
Ezen a délelőttön a Sea Princess a Kawanasausau-szoroson halad keresztül. Az itt található szigetek szinte teljesen lakatlanok és valóban csak 1-1 homokszemnek tűnnek a tenger végtelenjében.

14.nap
Egész napos hajózás Brisbane irányba. Ezen a napokon az utazók feltöltődhetnek a medence partján, részt vehetnek az elegáns gála vacsorán, élvezhetik a békebeli óceánjáró hangulatát és feleleveníthetik az eddig szerzett élmények sokaságát.

15.nap
Egész napos hajózás Brisbane irányba.

16.nap
A reggeli órákban érkezés Brisbane kikötőjébe. Reggelit követően kijelentkezés a fedélzetről. Ezen a napon az Aranypart és a Tamborine-hegy felfedezéséé a főszerep. Látogatás a Joalah Nemzeti Parkban, ahol a helyi sörfőzdében kóstolásra is adódik lehetőség. Délután folyamán szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és hazautazás, átszállással.

17.nap
Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Fakultatív programok:
- Brisbane – városnézés és Lone Pine Koala Rezervátum: 46.000,- Ft
- Brisbane – Moreton Island: 52.000,- Ft
- Alotau fesztivál: 19.000,- Ft
- Rabaul: 49.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 6 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még minimum egy évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Brisbane
Érkezési kikötő: 
Brisbane

Ár tartalmazza

- utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Brisbane – Budapest útvonalon, turista osztályon,
- 11 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 3 éjszakai szállás Brisbane-ben, négycsillagos szállodában,
- teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Brisbane-ben,
- repülőtéri és kikötői illeték,
- hajón fizetendő szervizdíj,
- transzfer autóbusszal,
- egész napos kirándulás – Aranypart és a Tamborine-hegy felfedezése,
- a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Ár nem tartalmazza

útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat.

Hajó:

Hajótársaság: 
Princess Cruises
Hajó adatok: 

Hossz: 261 m
Építés kezdete: 1997. december 1.
Vízre bocsátás: 1998. január 26.
Merülés: 8,11 m
Legnagyobb szélesség: 32 m

Szolgáltatások: 

3 medence,
5 jacuzzi
színház, „Movies under the Stars” medenceparti mozi
Lotus Spa (szauna, gőzkabin, kezelések)
boltok
gyerekrészleg, játszószobák korosztályonként
Mosoda
Széf
Ajándékbolt
Szobaszervíz
Légkondícionált épület
Szállodabár
Étterem
Biliárd
Kosárlabda pálya
Minigolf
Nyitott/szabadtéri medence
Röplabda pálya
Fitness terem

A Sun hajóosztályba tartozó Sea Princess-t a hajótársaság minden elemében felújította, megtartva a klasszikus óceánjárók hangulatát és bensőségességét. A TravelAge West által a Legmagasabb vendégelégedettség elismerést elnyerő Sea Princess szíve-lelke a 4 szinten elterülő átrium, ahol élőzene járja át a fedélzeteket, lelket melengető espresso illat száll, akrobaták és zsonglőrök ejtik ámulatba a vendégeket. Nem meglepő, hogy a Princess Cruises fedélzeti üzletei évről évre elnyerik a Porthole magazin „Legjobb fedélzeti vásárlási élmény” kategóriát, hiszen a világmárkák mellett az adott desztinációra jellemző kézműves termékek is megtalálhatóak a hajótársaság kínálatában. A Sea Princess fedélzetén egyedülálló gasztronómiai választék várja a világ felfedezőit. Curtis Stone mesterszakács által megálmodott ételkülönlegességek, finom pörkölésű kávék, helyben készült édességek, frissítő koktélok csábítják az utazókat. Az útvonal részletesebb megismerését a különböző előadások segítik, melyek előzetes bepillantást engednek a kikötési pontok életébe. Esténként érdemes a fedélzeten kialakított Movies Under the Stars programjaiba is becsatlakozni, hiszen koncertfilmek és hollywoodi kasszasikerek is vetítésre kerülnek.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Belső kabin: (405 db) kb. 15 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf
Külső kabin: (193 db) kb. 15 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf
Balkonos kabin: (372 db): kb. 20 m2 (balkonnal), a balkonon 2 szék asztallal,  franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, hajszárító, lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf
Minilakosztály: (32 db): kb. 30 m2 (balkonnal), a balkonon 2-4 szék asztallal, külön franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba káddal és zuhanyzóval, hajszárító, 2 lapos képernyős tévé, telefon, minibár, széf, indulás napján egy pohár welcome pezsgő

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!