MSC Preziosa MSC Cruises

A misztikus Brit-szigetek felfedezése - csoportos hajóút repülővel, magyar idegenvezetővel - MSC Preziosa

Budapest - Hamburg (1 éj) | tengeren | Invergordon | tengeren | Greenock | Dublin | Cork | tengeren | Southampton | tengeren | Hamburg - Budapest

GARANTÁLT INDULÁS, UTOLSÓ HELYEK!!!

Tartson velünk egy igazán különleges hajóúton, mely során Nagy-Britannia és Írország ősi legendáktól misztikus tájait fedezheti fel, egyedülálló módon, egy luxushajó fedélzetéről! Az úszó szálloda Hamburgot elhagyva először Skócia partjait követi, így elsőként a híres Loch Ness-i szörnyet próbálhatja megtalálni a sejtelmes tó hullámai között, majd Skócia két legjelentősebb városában, Glasgowban és Edinburgh-ben tehet sétát. Ezt követően Írországban köt ki a hajó két helyen, a mindig vidám Dublinban és a sziget déli részén elhelyezkedő Cork-ban. A tengeri napokon lehetősége lesz a luxushajó szolgáltatásait is kipróbálni és kipihenni a sok-sok új élményt! A szigeteket megkerülve az utolsó megálló az angol Southamptonban lesz a La Manche-csatornánál, melyen keresztülhaladva a hajó visszaérkezik Hamburgba. A változó akcentusok miatt még az angolul beszélőknek is biztosan jól fog jönni tapasztalt idegenvezetőnk nyelvtudása és helyismerete! Ismerje meg velünk Skóciát, Írországot és Angliát egy új nézőpontból!

Program:

1. nap Budapest-Hamburg
Indulás Budapestről a déli órákban, utazás Hamburgba közvetlen járaton. Érkezés után transzfer a szálláshelyre, szabad program.

2. nap Hamburg
Reggeli a szállodában, délelőtt szabad program Hamburgban, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén):
Városnézés Hamburgban     14 900 Ft/fő
A fél napos gyalogos városnézés során felfedezheti a gyönyörű város víziútjait, hídjait és a lenyűgöző kikötőt. Helyi idegenvezetőnk úgy ismeri a várost, mint a tenyerét és megmutat Önnek minden látnivalót, amit érdemes megismerni. Csatlakozzon időutazásunkhoz és fedezze fel Hamburg mai, vibráló városi életét. Fedezze fel a város szívét sétáljon vagy utazzon keresztül a történelmi és kortárs városrészeken. Meglátogatjuk a Szent Mihály-templomot, Hamburg történelmi nevezetességét és a Krameramtswohnungen-t, a céhek idején épült kis lakásokat. Megtekintjük a Elbphilharmonic Hall-t, a történelmi raktár negyedet és Hamburg legújabb ambiciózus építészeti vállalkozását, a HafenCity-t, ami Európa legfontosabb városfejlesztési projektje. A túra során hallani fog a híres hamburgi hattyúkról, hogy lett Hamburg a világ egyik vezető kikötővárosa és miért tartott majdnem 50 évig a városháza újjáépítése egy 1842-es pusztító tűz után. 
A kirándulás nem tartalmaz közlekedési jegyeket és belépőket, melyek a helyszínen fizetendőek.

 

Délután transzfer a kikötőbe, felszállás a hajóra. A hajóra történő bejelentkezést követően elfoglalhatják kabinjukat és megkezdhetik a hajó izgalmas világának felfedezését. Vacsora a fedélzeten.

3. nap tengeren

4. nap Invergorgon
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén): 
Egész napos kirándulás a Loch Ness-hez, ebéddel    39 500 Ft/fő
A program során az invergordoni kikötőből indulva meglátogatjuk a Loch Ness nyugati partján fekvő Urquhart kastélyt, mely a középkorban Skócia egyik legnagyobb erődje volt. A vár romos állapota ellenére ma a leglátogatottabb skót várak közé tartozik és a Loch Ness-i szörny után kutatók kedvelt kiindulási pontja, hiszen a dombtetőről szinte az egész tó belátható. A maradványok meglátogatása utána az ebédet a Loch Ness Látógatóközpontban fogyasztjuk el, ami után alkalom nyílik a kiállítás meglátogatására is. A kiállítás során megismerhetjük a tóval kapcsolatos kutatásokat és eredményeiket valamint megtekinthető Nessie rekonstruált modellje is.
A kirándulás tartalmazza a belépőjegyet az Urquhart kastélyba és a látogatóközponba, valamint egy kétfogásos ebédet ital nélkül. A hajón esetleg kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

5. nap tengeren

6. nap Greenock
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén):
Skócia 2 "fővárosa": Glasgow és Edinburgh - egész napos kirándulás                   35 400 Ft/fő
A Greenock kikötőből indulva először Skócia legnagyobb városát, Glasgow-t látogatjuk meg, ahol panorámás városnézésen veszünk részt. A túra során megcsodálhatjuk hogyan őrizte meg a város viktoriánus stílusát és megtekintjük a városháza épületének otthont adó György teret valamint a gótikus katedrálist. Utazásunkat a skót főváros, Edinburgh felfedezésével folytatjuk. Panorámás városnézés során megtekintjük a Princess Street építészeti csodáit, és a várost őrző Edinburgh-i várat. A kikötő felé indulva még megcsodáljuk a skót Parlament épületét is.
A kirándulás nem tartalmaz belépőjegyet és étkezést, ebédelési lehetőség saját költségen lehetséges. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

7. nap Dublin
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén):
Írország fővárosa: Dublin - fél napos városnézés       25 900 Ft/fő
A dublini panorámás városnéző túránk során meglátogatjuk az ír főváros legnagyobb nevezetességeit, a város híres bevásárló utcáját, a Grafton Street-et, a korábban kolostorként működő egyetemet, a Trinity College-t és a szomszédságában található parkot, a St. Stephen’s Green-t. Természetesen a dublini látogatásunkból nem maradhat ki a Szent Patrik Katedrális megtekintése és alkalmunk nyílik résztvenni egy whiskey kóstoláson is az Old Jameson főzdében. Kevés dolog illik annyira egymáshoz mint a whiskey és a jó történetek. A The Bow St. Experience program életre kelti a Jameson gazdag örökségének történetét egy lebilincselő 40 perces italkóstolás keretében, a Írország legnépszerűbb whiskeyének otthonában.
A kirándulás nem tartalmaz belépőjegyet (wishkey gyár látogatás és kóstolás: kb. 15 euró/fő) és étkezést. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

8. nap Cork
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén):
Fél napos városnézés Cork-ban       24 200 Ft/fő
Fél napos kirándulásunk során a 2005-ben Európa Kulturális Fővárosa címet nyert Cork nevezetességeit ismerjük meg. Cork nem csak híres kikötőváros, hanem házigazdája a világhírű Cork Jazz Fesztiválnak és az ismert Murphy's Stout sörének. A városnézés során megtekintjük a Lee partján fekvő Blackrock kastélyt, melyet a 16. században emeltek erődként, ma pedig obszervatóriumként valamint látogatóközpontként működik. Szintén érdemes megtekinteni a Szent Finbarr katedrálist, mely az egykor apátság helyén áll. A város megtekintését a 32 méter magas harangtoronnyal rendelkező Szent Anna templommal zárjuk.
A kirándulás nem tartalmaz belépőjegyet és étkezést. A hajón esetleg kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni.

9. nap tengeren

10. nap Southampton
Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven (min. 10 fő jelentkezése esetén):
Stonehenge, Salisbury és Winchester - egész napos körút ebéddel                          36 700 Ft/fő
Programunkat Winchester városának megtekintésével kezdjük, ahol a híres székesegyházon kívül az Artúr király nyomán híressé vált kerekasztalának otthont adó winchesteri kastélyt is megtekinthetjük. A katedrálisban helyezték örök nyugalomra a Büszkeség és balítélet című mű írónőjét, Janes Austint, akinek winchesteri házát és alkalmunk nyílik megtekinteni. A város meglátogatása után a Stonehenge felé vesszük utunkat. A látogatás során megismerhetjük a rejtélyes legendákat és mítoszokat is, melyek körbe veszik a misztikus kőtömböket. A Stonehenge megtekintése után, mielőtt visszatérnénk a kikötőbe még megcsodáljuk az Anglia legmagasabb tornyával rendelkező Salisbury Katedrálist.
A kirándulás nem tartalmaz belépőjegyet (Stonehenge: kb. 20 GBP), de tartalmaz egy háromfogásos ebédet. A hajón kimaradt étkezéseket a hajótársaságnak nem áll módjában pótolni. 

11. nap tengeren

12. nap Hamburg-Budapest
A kikötést követően transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre közvetlen járattal, érkezés a délutáni órákban.

Indulási kikötő: 
Hamburg
Érkezési kikötő: 
Hamburg

Ár tartalmazza

 • a repülőjegyet Budapest-Hamburg-Budapest útvonalon, menetrend szerinti közvetlen járaton,
 • a szállást 1 éjre a hajóút előtt Hamburgban, középkategóriás szállodában, kétágyas szobában, reggelivel,
 • a magyar idegenvezetőt az utazás teljes idejére,
 • a 10 éjszakás hajóutat a választott kabinkategóriában, kétágyas garanciális kabinban,
 • a teljes ellátást a fedélzeten (reggeli, ebéd, sütemények, vacsora, éjféli büfé) és a korlátozott italfogyasztást,
 • a hajón található szórakoztató és sportlétesítmények többségének használatát,
 • a szükséges transzfereket.

Ár nem tartalmazza

 • a kikötői és repülőtéri illetékeket (kb. 126 900 Ft/fő),
 • a magyar nyelvű fakultatív programokat,
 • a kötelező borravalót, mely a helyszínen fizetendő (kb. 10 euró/fő/nap),
 • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%),
 • a fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

A csoport min. 20 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 12 fő jelentkezése esetén indulnak.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó adatok: 

Méretek: 139 072 tonna, 330 m hosszú, 37,7 m széles
Utasok létszáma (kétágyas elhelyezéssel) 4 345 fő
Kabinok száma: 1 751
Személyzet:1 388 fő
Sebesség: 24 csomó
Áram: 110/220 V
Utasfedélzet: 14

Szolgáltatások: 

4 medence, 1 felnőtt medence, 12 pezsgőfürdő, 3 fő étterem a nemzetközi konyha képviseletében, 21 bár, 1 tekepálya, különféle sportpályák, fitnesz központ, gyermek részleg, saját mozi, futurisztikus diszkó, kaszinó, játékterem, Aurea Spa (Balneo masszázs, török fürdő, szaunák).

Az MSC Preziosa a flotta leújabb tagja. A hajó a Fantasia besorolású, testvérei: Splendida, Fantasia és Divina. A hajó nagyrészt leginkább a Divina hajóra hasonlít, ám néhány igen megnyerő változás is felfedezhető a fedélzeten. A hajón összesen 1751 luxuskabin található, összesen 100 kabinnal több, mint a testvérhajókon. A kabinok egy része tágasabb kialakítású. Az MSC Yacht Club-ban néhány új, modernebb fejlesztés került kialakításra: méretében nagyobb, rendelkezik kaszinóval, diszkóval, illetve egy "Infinity Pool" gazdagítja a szolgáltatásokat, melyet kizárólag felnőtt utasok vehetnek igénybe. A Yacht Club rendelkezik Aurea Spa kabinokkal, melyek "4D" mozival és Formula 1szimulátorral felszereltek.

Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.

Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Élménytípusok:

BELLA:
kabintípus kiválasztása
ülőhely foglalás az étkezéseknél (szabad kapacitás függvényében)
büfé a nap 20 órájában
Broadway stílusú szórakoztatóprogramok
medence
panoráma fitnesz terem
sportolási lehetőségek
MSC pontgyűjtési lehetőség

FANTASTICA: Bella, plusz
jobb elhelyezkedésű szobák foglalása
24 órás szobaszervíz
szervezett gyermek programok

AUREA: Fantastica, plusz
wellness csomag, spa szolgáltatások, 1 masszázs, welcome koktél, thermál részleg korlátlan használata
fürdőköpeny és papucs
all inclusive italcsomag

WELLNESS:
modern fitness felszerelések használata
egészségfelmérés
egészséges ételek és italok fogyasztása
személyi edző
személyreszabott fitness program
edzőruhák tisztítása

Belső kabin: (405 db) kb. 13 m2, franciaágy (igény szerint 2 db szimpla ágy, kivéve az akadálymentesített kabinokban), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Bella, Fantastica vagy Wellness  szolgáltatásokkal.

Külső kabin: (115 db) kb.12 m2, francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Bella, Fantastica vagy Wellness szolgáltatással.

Super Family: (90 db), 2 db egymásba nyíló háromágyas kabin 6 fő részére, 2 balkon, 2 fürdőszoba, légkondicionáló, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Fantastica szolgáltatással.

Balkonos kabin: kb. 15-16 m2, privát balkon, francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), tágas szekrény, légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf.
Bella, Fantastica, Aurea vagy Wellness szolgáltatással.

Lakosztály: (28 db) kb. 21 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf Aurea szolgáltatással.

Deluxe lakosztály: (64 db), kb. 26 m2, balkon, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.
MSC Yacht Club szolgáltatással.

Executive & Family lakosztály: (3 db), kb. 45 m2, panoráma ablak, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.
MSC Yacht Club szolgáltatással.

Royal lakosztály: (2 db), 52 m2 balkonnal együtt, franciaágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, tágas szekrény, fürdőszoba káddal, tévé, telefon, wifi (felár ellenében), minibár, széf.
MSC Yacht Club szolgáltatással.

Garanciális kabintípus: ez a típus minden kabinkategóriában elérhető a szabad kapacitások függvényében, foglaláskor nem derül ki a kabinszám. A hajótársaság vállalja, hogy minimum a választott kabinkategóriában helyezi el a vendégeket, de lehetséges, hogy a választottnál jobb kabint biztosít ingyenesen. Így tehát akár belső kabin áráért kis szerencsével balkonos kabinban is lehet utazni. Garanciális kabin foglalása esetén a hajóút során előfordulhat egy költözés. Ez esetben is minden kabin garantáltan minimum a kiválasztott (vagy annál jobb) kategóriába esik.

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!