Balti fővárosok és Szentpétervár - Csoportos hajóút magyar idegenvezetéssel - NCL Getaway

Budapest - Koppenhága | Warnemünde (Berlin) | tengeren | Tallinn | Szentpétervár (2 nap) | Helsinki | tengeren | Göteborg | Koppenhága - Budapest

AKCIÓ AZ UTOLSÓ HELYEKRE!
Le ne maradjon, foglalja le az utolsó helyeket mielőbb és mi megajándékozzuk Önt egy Koppenhága városnézéssel!

Ismerje meg a Balti-tenger gyöngyszemeit ezen a 9 éjszakás hajóúton, ahol olyan kincsek várnak felfedezésre, mint Tallinn középkori városfallal körülvett óvárosa és gótikus katedrálisa, Szentpéterváron az Ermitázs páratlan gyűjteménye és I. Péter cár nyári rezidenciája, Pushkinban Katalin cárnő palotája és kertje, Helsinki kellemes parkjai és nevezetességei! Sétáljon Göteborg botanikus kertjében és holland mintára épült belvárosának hangulatos utcáin, oldódjon fel Koppenhága nyüzsgő, fiatalos légkörében! Élvezze a gondtalan kikapcsolódást a fedélzeten, a látnivalók sokaságát a kirándulásokon, melyhez mindvégig magyar idegenvezetést biztosítunk! Felejthetetlen élmények várják!

Programleírás:

1. nap: Elutazás Budapestről Koppenhágába a reggeli órákban, majd transzfer a kikötőbe  és beszállás a hajóra.

2. nap: Warnemünde: Szabad program, ill. fakultatív programlehetőségek magyar nyelven:

Délelőtt: Wismar városnézés: 32 900 Ft/fő
A Warnemündétől 1 órás útra fekvő Wismar gyönyörűen megmaradt óvárosa 2001 óta az UNESCO világörökség része. A városnézés során felkeressük a Piacteret, a Városházát, az egykori hercegi palotát (Fürstenhof), megcsodáljuk a jellegzetes kereskedő házakat, és a középkori vízvezeték rendszert.  A gót negyed templomai, a Szent György templom és a Szűz Mária templom, részben megmaradtak, részben fel kellett őket újítani, és azóta az utóbbi otthon ad egy, a középkori templomok építéséről szóló igazán izgalmas kiállításnak. 

Délután: Rostock és Warnemünde városi séták: 32 900 Ft/fő
Kirándulásunkat a Warnemündétől kb 30 percre találjuk Mecklenburg tartomány legnagyobb, és legismertebb városával, Rostock-al, a régi egyetemi, és Hanza-várossal kezdjük.  A történelmi központban való sétánk során felkeressük a csodás Városházát, az élénk Piacteret, a történelmi egyetemet, a Szent Kereszt Kolostort, valamint a nyüzsgő Kröpeliner Strasse-t, és a téglából épült gót városfalat, és városkapukat. Meglátogatjuk a barokk orgonával, és 1472-ből származó csillagászati órával rendelkező Szűz Mária templomot.
Később visszatérünk Warnemünde-be, ahol gyalogos városnézés során csodálhatjuk meg a 18-19. században épült jellegzetes nyeregtetős házakat, favázas homlokzattal és díszes ajtókkal. Kihagyhatatlan a romantikus Alter Strom („Régi folyó” - Warnow egykori ága) mentén a boltok, hangulatos kávézók, utcai művészek, valamint az 1898-ban épült világítótorony.

AKCIÓ! Spóroljon 12%-ot a két kirándulás együttes foglalásával, és foglalja le 65 800 Ft/fő helyett 57 900 Ft/fő áron.

A kirándulások ára belépőt és étkezést nem tartalmaz.

3. nap: tengeren: egy teljes nap a Nowegian Crusie Line egyik legnagyobb hajójának fedélzetén. Használja ki a hajó szolgáltatásait! Várja Önt a wellness- és fitnessközpont, a sportpályák, aquapark, casino, speciális éttermek és bárok sokasága!

4. nap: Tallinn: Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven:

 Tallinn városnézés: 16 900 Ft/fő
Egyórás buszos panoráma városnézés során felkeressük a Kalamaja-t, Tallin régi halásznegyedét, mely faházairól híres, majd az utunkat az óváros felé folytatjuk, ahol a városfal tornyait nézzük meg -  a leghíresebbek a Kövér Margó és a Magas Hermann; a Toompea Kastély falait is látjuk. A kirándulást sétálva folytatjuk Tallinn óvárosában, érdekes történeteket tudhatunk meg a városról, és a középkor hangulatát idézhetjük fel. Felkeressük a 13. századi domonkos rendi Szent Katalin kolostort, a Pikk utcát (Hosszú utcát), mely a középkori Tallinn fő utcája, itt találhatók a kerekedők és a céhek házai. Megismerkedünk Tallinn különleges építészetével, meglátogatjuk a Három Nővér Házakat, a Szent Olav, a Szent Miklós, és a Szentlélek templomot. Utunkat a Pika Jala utcán (Rövid Láb utca) folytatjuk, felkeressük az Alexander Nevszkij székesegyházat, és a Szűzmária székesegyházat, és az Észt Parlement épületét, és a sétát a Városháza téren fejezzük be. Itt található a gótikus Városháza és a világ legrégebben működő gyógyszertára. 

A kirándulások ára belépőt és étkezést nem tartalmaz. 

5. nap: Szentpétervár: Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven: 

Szentpétervár panoráma városnézés, Puskin, Pavloszk (ebéddel, belépőkkel): 52 900 Ft/fő
Szentpétervár Oroszország egyik történelmi és kulturális gyöngyszeme, művészeti jelentősége Európa fővárosaiéval vetekszik. Nem véletlenül nevezik az „Észak Velencéjének”, hiszen 65 folyó és csatorna szeli át, 42 sziget tagolja, és 360 hídja van. Délelőtt panoráma városnézés keretében megismerkedünk Szentpétervár csodálatos történeteivel, és legfontosabb építészeti és történelmi jelentőségű épületeivel, pl. a Kazán székesegyházzal, a Nevszki sugárúttal, a Téli palotával, a Szt. Izsák székesegyházzal, a Péter és Pál erőddel, a Szenátus térrel, és a Palota térrel. Ebéd egy helyi étteremben. Délután meglátogatjuk Katalin Palotáját Puskinban, a Carszkoje Szeloban (a Cárok Falujában), itt lehet igazán átérezni a cárok pompával teli életét. A II. világháborúban komoly sérüléseket szerzett a palota, mára már a gondos felújításnak köszönhetően az eredeti ragyogó állapotában lehet megtekinteni, nem hiába tartják ezt a turisták Szentpétervári kirándulásuk fénypontjának. Utunkat Pavlovszkban folytatjuk – mindössze 3 km-re Puskintól, I. Pál cár egykori rezidenciájánál, ahol Európa legnagyobb angolkertje található. A 18-19 század fordulóján épült palota és a hatalmas park is az UNESCO világörökség része. A hatalmas kertben gondosan díszített pavilonok ligetek, lugasok, romantikus neveket viselő oszlopcsarnokok, szobrok találhatók. 

6. nap: Szentpétervár: Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven:

Látogatás az Ermitázsban és Peterhofban (ebéddel, belépőkkel): 52 900 Ft/fő
Délelőtt a világ egyik leghíresebb múzeumába, az Ermitázsba látogatunk. Felbecsülhetetlen értékű kollekciója 5 történelmi épületben található, melye közül az orosz uralkodó család egykori lakhelye, a Téli Palota a legfigyelemreméltóbb. A múzeumban több mint 3 millió kiállított tárgy látható, olyan híres művészektől is, mint Leonardo da Vinci és Raphael, de az Egyiptomi, Keleti, és Ókori görög gyűjtemény is jelentős. A hely mindenkit magával ragad, és egy életre szóló élményt nyújt. Ebéd egy helyi étteremben. Délután a Szentpétervártól 34 km-re található Peterhofot keressük fel. A Finn Öböl déli partjainál található palota parkjairól, palotáiról, és mindenekelőtt szökőkutjairól híres – nem véletlenül hasonlítják Versailles-hoz. A park jelképévé vált a káprázatos Nagy Vízlépcső, a Sámson szoborral. Fölötte az 1723-ban átadott 270 méter hosszú Nyári Palota. Az épület a II. világháborúban lerombolták, ám mára újra teljes pompájában fogadja a látogatókat, arannyal, márvánnyal és számos tükörrel díszített termeiben.

AKCIÓ! Spóroljon 12%-ot a két szentpétervári kirándulás együttes foglalásával, és foglalja le 105 800 Ft/fő helyett 92 900 Ft/fő áron.

7. nap: Helsinki: Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven:

Helsinki városnézés: 22 900 Ft/fő
Helsinki egy modern kultúrváros, melyet körbe vesz a tenger, és saját, különleges félszigete, ami a látogatóknak számos lehetőséget tartogat. A városnézés során Helsinki legfontosabb és legérdekesebb részeit látogatjuk meg, a történelmi belvárost, a diplomata negyedet, az Elnöki Palotát, a Városházát, a kikötőt és a piacot, a Parlamentet, a Finladia Palotát, és az Operaházat. Megállunk a Szenátus Téren, a Sibelius Emlékműnél, a híres finn zeneszerzőnek, Jean Sibeliusnak (1865-1957) állít emléket. Utunkat a város legnépszerűbb látnivalójánál, a Helsinki szívében található Temppeliaukio sziklatemplomnál folytatjuk. Az épületet úgy építették meg, hogy a tér eredeti jellege megmaradjon, a szokásostól eltérő formaválasztás miatt a templom az építészek, és az építészetért rajongók kedvence. Útközben számos érdekességet tudhatunk meg a város történelméről, és jelenlegi életéről.

A kirándulások ára belépőt és étkezést nem tartalmaz. 

8. nap: tengeren: Töltse kellemesen a tengeri napokat a változatos animációs programok, színházi előadások és a kényeztető SPA részleg felfedezésével!

9. nap: Göteborg: Szabad program, ill. fakultatív programlehetőség magyar nyelven:

Göteborg városnézés: 25 800 Ft/fő
Göteborgot 1621-ben alapította II Gustav Adolf svéd király. A várost hollandok építették, holland mintára. Angol és skót üzletemberek segítségével a 19. században a város iparosodása fellendült, megalapították a kórházat, a könyvtárt és az egyetemet. Városnézésünk során meglátogatjuk a Királyi Kapu sugárút déli végén található teret, a Götaplatsent, melyet a város 300. évfordulóján avattak fel. A tér ma Göteborg kulturális központja, itt található a Göteborgi Koncertterem, a Művészeti Múzeum, a Városi Színház, és a könyvtár. A tér közepén Carl Millers Poszeidon szobra található, a város egyik jelképe. Megtekintjük a Feskekorkát („Haltemplom”), Göteborg híres fedett halpiacát. Az 1874-ben Victor von Gegervelt által tervezett épület hasonlít egy gótikus templomhoz – innen kapta a nevét. A Feskekorka egy legendás intézmény és híres turista látványosság is egyben. A halpiacon kívül halat és a tengergyümölcseit felszolgáló étterem is van. Felkeressük a Gustav Adolf teret, ahol a Városháza, a Bíróság, és a város fő kanálisa található. Majd a város egyik kedvenc turistalátványosságát, a Masthuggen templomot nézzük meg. A Sigfrid Ericson által tervezett templom, az északi építészet romantikus stílus jegyeit hordozza. A kirándulás során érintjük még az Ullevi és a Scandinavium stadionokat, a Liseberg vidámparkot, és az Operaházat.

A kirándulások ára belépőt és étkezést nem tartalmaz. 

10. nap: Koppenhága: Kijelentkezés a hajóról, transzfer a repülőtérre, elutazás. Fakultatív programlehetőség magyar nyelven: 

Koppenhága városnézés: 25 800 Ft/fő
A festői és csodás Koppenhága a kanálisok, réz-tetejű épületek és a rendezett parkok városa. A híres balti kikötőváros Európa egyik legbájosabb fővárosa, egyben a világ legrégebbi királyságának a székhelye.  Buszos városnézésünk során megállunk a Kis Hableány szobránál, mely Edvard Eriksen műve. A 125 cm magas és 175 kg szobrot Hans Christian Andersen meséje ihlette, és 1913 óta az egyik legnépszerűbb turista látványosság. A közelben található a híres Gefion Szökőkút, melynek központjában Gefion, a szántás istennője ostorozza bikává vált fiait. Következő megállónk az Amalienborg Palota, melynek négy egyforma kastélyépülete 1794 óta a királyi család lakhelye, továbbá látjuk még a Rosenborg Kastélyt, a Christiana autonóm városrészt, az Opera új épületét, és a Megváltó templomát. Az utunkat sétálva folytatjuk, a Városháza tér közelében, megtekintjük a Városházát, és a dán Parlamentnek otthont adó Christianborg Palotát, és a Rundetaarn-t (Kerek torony). Majd a régi csatorna mellett található színes, bohém kikötő, a Nyhavn következik, utunkat a reptéren fejezzük be.

A kirándulások ára belépőt és étkezést nem tartalmaz. 

 

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk.

Indulási kikötő: 
Koppenhága
Érkezési kikötő: 
Koppenhága

Ár tartalmazza

 • a retúr repülőjegyet Budapest – Koppenhága – Budapest útvonalon,
 • a magyar idegenvezetőt az utazás teljes idejére,
 • a 9 éjszakás hajóutat balkonos kabinkategóriában, kétágyas garanciális kabinban,
 • a teljes ellátást a fedélzeten (reggeli, ebéd, vacsora),
 • a hajón található szórakoztató és sportlétesítmények többségének használatát,
 • és a szükséges kikötői transzfereket.

Ár nem tartalmazza

 • kikötői és repülőtéri illetékeket (kb. 129 900 Ft/fő),
 • a magyar nyelvű fakultatív programokat,
 • a kötelező borravalót, mely a helyszínen fizetendő (kb. 13,5 USD/fő/nap),
 • az orosz vízumot (kivéve a fakultatív program résztvevőinek),
 • a kötelező útlemondási biztosítást (1,5%)
 • és a fakultatív baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást.

A csoport min. 20 fő, a magyar nyelvű fakultatív programok min. 12 fő jelentkezése esetén indulnak.

Hajó:

Hajótársaság: 
Norwegian Cruise Line

Csatolja le az óráját, dobja le a cipőjét, ragadjon meg egy rumpuncsot és intsen búcsút a hétköznapinak - fedezze fel a trópusokat Norwegian módra, szabadon! Induljon el egy olyan izgalmas kikötővárosból, mint Miami, az idilli szigetvilág felé, ahol lengő pálmafák, játszó delfinek és hosszú-, finom homokos partok várják. A karibi térség tenger alatti világa legalább olyan színes és lenyűgöző, mint a számtalan parti látnivaló és élmény. Pihenés - kikapcsolódás - felfedezés!

Hajó adatok: 

145 655 tonna, 324 m hosszú, 40 m széles. Utasok száma (kétágyas elhelyezéssel): 3 963, sebesség: 22,5 csomó, áram: 110/220 V

Szolgáltatások: 

Medencék illetve gyermekmedencék, SPA fürdő, csúszda
éttermek, bárok, szabadtéri bár, SPA, napozóterasz, futópálya, shuffleboard, squash, sportközpont (teniszpálya, kosárlabda), színház, diszkó, tinidiszkó, konferenciaterem, művészeti galéria, boltok, kaszinó, kártyaszoba, fotógaléria, fotóbolt, videójátékok, mozi

A hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

 

Külső- és Belső kabinok foglalhatók

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!