Mesés Perzsia Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Bellissima

Útvonal: Dubai - Abu Dhabi - Sir Bani Yas - Doha - Dubai

Fedezze fel az Arab-félsziget csillogó metropoliszait, utazzon az MSC flotta legújabb főhajójával a Perzsa-öböl egzotikus zugaiban! A kiránduláson nem csak az irigyelt nagyvárosokat - Dubajt, Dohát, Abu Dhabit ismerheti meg, de olyan különleges élményekben lehet része, mint például egy sivatagi túra luxus terepjárókon. Látogasson el a Zájed sejk által megálmodott, páratlan sziget-rezervátumra, ahol állatok ezrei élnek békés körülmények között. Vagy barangoljon a hangulatos arab bazárokba, alkudozzon a kereskedőkkel, igyon meg egy finom keleti teát a pazar Emirates Hotelben!
A kiránduláson egy igazi high-tech csoda, a 21. század mérnöki zsenialitásának bizonyítéka, az MSC Bellissima kíséri el. Az impozáns tengerjárón szinte bármit lehet - csak unatkozni nem. A család minden tagja és minden korosztály találhat magának kedvére való programot: a fedélzeti medencéktől az aquaparkon át, a kaszinótól a színházig, spa- és wellness szolgáltatások, sportpályák, és tucatnyi hangulatos étterem, bár, lounge várja az utazókat. Tartson velünk egy feledhetetlen utazásra az ezeregy éjszaka varázslatos világába!
 
1. nap
Első nap a csoport menetrendszerinti járattal repül Dubajba, ahol érkezést követően transzferbusszal utaznak a szállodába.

2. nap - Dubaj
Reggeli után a csoport kicsekkol a szállodából - az éjszakát már az MSC Bellissima fedélzetén töltik! De előtte egy ajándék városnéző kirándulásra invitáljuk, ami a világ egyik legirigyeltebb, és legmodernebb városának legszebb, legérdekesebb látnivalóihoz kalauzol el. A varázslatos utazás a modern metropolisz egyik központjában, a Dubaj Marinánál indul. Fedezze fel ezt a szabad szellemű, “város a városban” helyet, mielőtt a Dzsumeira Pálma (Palm, Jumeirah) mesterséges szigetre visz tovább a busz. Itt rövid fotózkodásra is lehetősége lesz az ikonikus Atlantis Hotel épületénél. Souk Madinat Jumeirah szűk utcácskáin, zajos bazárjainál rövid szabadidős programot tölthet el - és felfedezheti a középkori arab városok mintájára épült helyet. A városnéző kirándulás a Dubai Mall-nál ér véget. Itt lehetőség van a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a legfelső, 124. emeleti szintjén található kilátóteraszra is felmenni (a 45 dolláros belépő árát a részvételi díj nem tartalmazza).
A kirándulás után irány a kikötő: ahol már indulásra készen vár az MSC Bellissima!

3. nap - Abu Dhabi
Az MSC Bellissima először az Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban köt ki, amely ma talán a világ leglenyűgözőbb építészeti remekeinek, futurisztikus felhőkarcolóknak és pompás mecseteknek ad otthont. A napot töltheti a fedélzeten, vagy vegyen részt valamelyik, vagy akár mindkét fakultatív* kirándulásunkon! A délelőtti órákban az első kirándulás városnéző látogatásra invitál. A kikötőből a Zájed sejk mecsetbe vezet, amely a világ egyik legnagyobb mecsete, egyben a „neo-iszlám” néven emlegetett építészeti stílus egy igazi remekműve. A mecset külső területeit mintegy ezer oszlop határolja, melyeket összesen több, mint 20 ezer márvány panel borít, a díszítést mérhetetlen mennyiségű féldrágakő teszi teljessé: lazurit, piros agát, ametiszt, kagylóhéj, gyöngyház... A következő programpont egy kellemes kirándulás a gyönyörű Corniche úton - és keresztül az egész városon, melyet nem véletlenül hívnak az „Arábiai Manhattan-nek”. Az ultramodern felhőkarcolók árnyékában az út az Emirates Palace Hotel luxus épületéhez vezet, melynél a csoport rövid fotózkodásra megáll (megtekintés csak kívülről). A kirándulás a Manarat Al Szaadjatnál ér véget: a különleges látogatóközpontban lenyűgöző tényeket ismerhet meg a világ egyik leggazdagabb városának a fejlesztéséről.
Fontos megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott: bő szabású ruha és hosszú nadrág. A hölgyeknek fejkendővel kell betakarni a fejüket. Amennyiben a látogatás vallási ünnep napjára esik, a mecsetet csak kívülről tekintik meg. A vendégek a mecsetbe csak cipő nélkül léphetnek be, a Koránt és az építészeti elemeket megérinteni tilos. A kerekesszékes látogatók egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni.
Ez a kirándulás kombinálható a délutáni fakultatív* programmal is: Élvezze a városból nyíló, pazar kilátást, Abu Dhabi kozmopolita atmoszféráját, tágas utcáit és az ezernyi hektáron ültetett, élénk zöld fáit. Mindezeket megismerheti ezen a kellemes kiránduláson, melynek megkoronázása egy hagyományos angol tea-szertartás a csillogó Emirates Palace Hotelben. A Lulu sziget aranyló homokdűnéi és az öböl zafír színű vize épp úgy a kihagyhatatlan látnivalók közé kívánkozik, mint az exkluzív Corniche út - Abu Dhabi szupergazdag elitének lakóhelye. Az Emirates Palace Hotelbe érkezés előtt készüljön fel egy páratlan kirándulásra a város kecses felhőkarcolói között - a lenyűgöző épületek árnyékában és a hullámtörő negyednél fényképész képességeit is próbára teheti! Az Emirates Palace Hotel 1,3 kilométer hosszan elnyúló, fehér homokos magánstrandjával és 85 hektárnyi, gondosan ápolt kertjeivel az egész város egyik legelbűvölőbb látványossága. A kapuk mögött a tündérmesék birodalma tárulkozik fel, ahol még a levegőből is a luxus és földön túli békét ontó atmoszféra árad - igazi paradicsom! A kirándulók egy finom délutáni tea erejéig megpihennek a fantasztikus szállóban, majd a Saadyat sziget kulturális negyedébe látogatnak el.
Fontos megjegyzés: kérjük, hogy az időjárási körülményeknek megfelelő, laza elegáns ruhákat válasszon. Férfiak számára ajánlott: galléros póló (rövid ujjú), hosszú nadrág, zárt cipő. Kérjük, ne viseljen edző cipőt, papucsot, pólót vagy rövid nadrágot. Hölgyek számára: hosszú nadrág vagy szoknya, hosszú ujjú fölső, zárt vagy nyitott cipő. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

4. nap - Sir Bani Yas Island
A már elhunyt Zájed bin Ál Nahján sejk élete egyik fő műveként tekintett erre a valóra vált álomra: a Sir Bani Yas szigeten kialakított, békés vadvédelmi rezervátumra. A csodálatosan gazdag élővilággal rendelkező szigeten megannyi őshonos, valamint számos messziről idehozott, védett faj éli békés napjait. A lenyűgöző látványosságot fakultatív* kirándulásunkon Ön is megismerheti! A „Zöldülő Sivatag” program részeként számos fejlesztést hajtottak végre, mellyel az egykoron sivár, homokos környezetet lakhatóvá és élhetőbbé varázsolták.
A sziget Zajed sejk öröksége az utókor számára, ahol az egykori vezető elképzelései, a természet és ember harmóniájáról valóra váltak. A 160 négyzetkilométer alapterületű rezervátumban mintegy 10 ezer állat él vadon: gazellákkal, struccokkal, zsiráfokkal is találkozhat. A csoport a történelmi solymászatnál is megáll, ahol sok-sok érdekességet megtudhat a szigetről és a hely történelméről.
Fontos információ: a kiránduláson mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Sportos öltözet, valamint naptej használata ajánlott! A programon 4 évesnél fiatalabb gyerekek nem vehetnek részt. Természetes okokból előre nem garantálható - bár nagyon valószínű - az állatok megtekintése. A túra köralakban kerüli meg a szigetet, biztonsági okokból a rezervátumtól valamelyest távolabb haladnak a látogatók.

5. nap - Tengeren
 A Perzsa-öböl zafír hullámait szelve az ötödik napon az MSC Bellissima nem köt ki - adott hát a lehetőség, hogy az egész napot a „gyönyörű” hajó (- neve olaszul ezt jelenti) tengernyi programjaival töltse el! Az ultramodern, mégis kecsesen elegáns tengerjáró a mediterrán életérzés és vendégszeretet jegyében épült. Kóstolja végig a fedélzeti éttermek fantasztikus ételkölteményeit, a tucatnyi bár, lounge és étterem mindegyike sajátos ízvilággal és hangulattal várja a betérőket.
Ha aktív kikapcsolódást keres, próbálja ki magát a számtalan sportpálya egyikén - köztük a világ leghosszabb tengeri drótkötélpályáján! Ha viszont a háborítatlan nyugalomra vágyik: rendeljen magának egy ízletes és hűsítő koktélt valamelyik bárból majd dőljön hátra egy kényelmes napágyban valamelyik gyönyörű medence partján.
A több emeltnyi hajó zsúfolásig meg van pakolva élményekkel: a Cirque de Soleil at Sea fantasztikus showműsorai például életre szóló élményekről gondoskodnak, az 5D moziban a legnagyobb kasszasikereket nézheti meg, ha pedig színes-hangulatos kavalkádra vágyna, akkor keresse fel a pókerszobát vagy az éjszakánként neonárban úszó kaszinót.
A művészetek kedvelői kortárs alkotásokat tekinthetnek meg a fotókiállításon, valamint a művészeti galériában. Ha a zsongás után csöndes, nyugodt perceket keres, akkor a fedélzeti könyvtárban felütheti kedvenc kötetét, a test és lélek egészét felfrissítő spa kezelés várja Önt a díjnyertes Aurea spa részlegen. Az MSC flotta legújabb tagjának a fedélzetén mindenki megtalálja a számára kedves programot - a legkisebb korosztálytól az idősekig!

6. nap - Doha
A tenger végtelen hullámai után a sivatag ugyancsak végtelen homokóceánját is meghódíthatja. Fakultatív* kirándulásunk Dél-Katar dűnéi közé kalauzol el - feledhetetlen program! A kirándulók hat fős csoportokban négykerékmeghajtásos luxusautókba szállnak, majd Doha kikötőjéből az olajmezők és olajtornyok mellett először a Sealine tengerparthoz hajtanak. A tapasztalt sofőrök itt az abroncsokban csökkentik a légnyomást, majd irány a sivatag! A zötykölődés közben fantasztikus panorámában gyönyörködhet a Szaúd-Arábiával közös határvidéken. A sivatag békéjét az autókból kiszállva is élvezhetik - majd egy hasonlóan lélegzetelállító utat meghódítva a kirándulók ismét a kikötőben találják magukat.
Fontos megjegyzés: a sivatagi túra magyar nyelvű idegenvezetés nélkül érhető el. Egy autóban legfeljebb 6 ember utazhat, a kirándulás elején a sofőr a legfontosabb tudnivalókat angol nyelven közli. A résztvevők lehetőség szerint könnyű lábbelit viseljenek. A kiránduláson csak jó egészségügyi állapotban levő utasaink vehetnek részt. Mozgássérült, hát- és nyakproblémákkal küzdő utasaink, valamint terhes nők nem vehetnek részt azon. A kiránduláson csak 3 évnél idősebb utasaink vehetnek részt.

7. nap - Doha
Fedezze fel az egzotikus Doha legszebb látnivalóit egy félnapos, fakultatív* kiránduláson! A katari főváros a hagyományos építészeti megoldásokat ötvözi a legmodernebb technológiákkal – így teremtettek teljesen egyedi atmoszférát a sivatag és a tenger ölelésében épült városban. A kikötő mellett található Iszlám Művészetek Múzeumától kikanyarodva a busz rövid megállót tart a tengerparti promenádnál, ahol lenyűgöző fotókat készíthet az ultramodern város látképével a háttérben... A következő megálló Katar Gyöngye: egy mesterséges sziget, amelynek az alakja osztrigára emlékeztet - egy jól megtermett, 400 hektáros osztrigára! A 32 kilométer hosszú partszakaszon még most is épülőfélben vannak az ide tervezett luxus lakások.
Az utolsó megálló a Souq Waqif, egy hatalmas, belvárosi bazár, amely az 1800-as években épült - és amelyet az utolsó gerendáig felújítottak néhány éve, kizárólag hagyományos építőanyagokat alkalmazva. A zsúfolt piacon az árusok aprócska bazárjai roskadoznak a földi javaktól: különleges textíliáktól az aranyon át a keleti fűszerekig mindent megtalál itt! Készüljön fel: a souq olyan élmény, amely minden érzékszervet alaposan igénybe vesz! A barangolás után visszatérés a hajóhoz.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson vetített film kizárólag angol nyelven elérhető. Kérjük, hogy olyan ruházatot viseljenek, amely a térdet és vállakat elfedi, kényelmes cipő és sapka viselete ajánlott. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

8. nap - Dubaj
A hajó visszaér Dubajba: fakultatív* kirándulásunkon gyalogosan fedezheti fel az óvárosi részeket. A félnapos barangolás a legszebb, történelmi látványosságokhoz kalauzol el. A település központját busszal közelítik meg a kirándulók, közben az odafelé úton rövid fotózkodás erejéig megállnak a Dubaj-patak - igazából egy sósvízű öböl - mellett. Az Al-Basztakija negyed a széltornyokkal épült, régi házairól ismert. Ez az évszázados megoldás már jóval az első elektromos légkondicionáló berendezések megjelenése előtt kellemes, hűs beltereket tett lehetővé - ami a sivatag tőszomszédságában páratlan előnyt jelenthetett! A csoport a textil piacot is felkeresi. Az utolsó megálló pedig a Dubaj Múzeum, amely az 1700 évekből fennmaradt Al Fahidi erőd falain belül található. Itt egy órát szabadon barangolhat, majd a csoport visszatér a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson mintegy három órát kell állni és sétálni - mozgásukban korlátozott utasaink számára az ezen való részvétel nem ajánlott.

9. nap - Dubaj - Budapest
A kora reggeli órákban kicsekkolnak, majd buszos transzferrel a repülőtérre utaznak. Dubajból közvetlen járattal indulnak vissza Budapestre. Bízunk abban, hogy a gazdag és változatos program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. 

Tervezett menetrend:

Nap Kikötő Érkezés Indulás
szo. Dubai, U. Arab Emirates - 23:00
vas. Abu Dhabi, U. Arab Emirates 05:00 21:00
hét. Sir Bani Yas Is, U. Arab Emirates 07:00 17:00
kedd Tengeri nap - -
sze. Doha, Qatar 07:00 23:59
csüt. Doha, Qatar 00:01 16:00
pén. Dubai, U. Arab Emirates 09:00 23:59
szo. Dubai, U. Arab Emirates 00:01 -

FAKULTATÍV KIRÁNDULÁSOK:
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóútak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Elhelyezés: a választott kabinkategóriában
Ellátás: Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt
Min. létszám: 15 fő

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Pótágyas kabinokra vonatkozó ajánlatainkért érdeklődjék irodáinknál!
A weboldalon szereplő árak nem minősülnek ajánlattételnek, az ajánlatkérést követően értékesítő munkatársunk küldi meg a pontos és részletes árajánlatot és feltételeket.

Az esetleges hibákért és elírásokért előre is elnézést kérünk.

Indulási kikötő: 
Dubai
Érkezési kikötő: 
Dubai

Ár tartalmazza

Kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Ár nem tartalmazza

 Illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó adatok: 

Első kifutása: 2019. 03.
Méretei:Szél.: 43 m, Hossz: 315,83 m
Utasfedélzetek száma:15 db
Kabinok száma:2217 db
Utasok maximális száma:5686 fő

Szolgáltatások: 

A hajón mintegy 20 bár és 12 étterem kínálatából válogathatnak az utasok, köztük olyan speciális éttermekkel is, mint például a Butcher’s Cut steakház, a Kaito Sushi Bár & Teppanyaki étterem, az HOLA! tapas bár, vagy a Bistro street food étkezdéje.

Szórakoztatás tekintetében is újdonságok várják a hajó utasait, hiszen a világhírű színházi társulat, a Cirque du Soleil 2 vadonatúj előadása is gondoskodik a kellemes kikapcsolódásról, amelyeket kifejezetten az MSC Bellissima vendégei számára állítottak össze.

Az izgalmas programlehetőségeket fokozza a Grand Canyon-tematikára kialakított vízi vidámpark, az Arizona Aquapark is, mely minden korosztály számára interaktív oázist jelent.

Az "okoshajó" nagyvonalú megoldásai, elegáns és korszerű kinézete mellett az innovatív "MSC for Me" technológia (applikáció & "okoskarkötő") emelendő ki. A Samsunggal partnerségben kifejlesztett legújabb technikai vívmány egy ún. NFC („near-field-communication”) szolgáltatás, melynek segítségével hajós utazása alatt Ön szó szerint "kezében tarthatja az időt": valós időben, egyedi módon kapcsolódhat össze a többi utassal és a hajó személyzetével.

A komfortosabb és szervezettebb hajós életet biztosító "MSC for Me" applikáció és interaktív "okoskarkötő" segítségével Ön digitálisan navigálhat a hajó fedélzetén, miközben aktuális és személyre szabott tanácsokat, információkat kaphat a kínálkozó programokról és lehetőségekről. Segítségükkel szükség esetén lokalizálhatja a gyerekek helyzetét, és foglalásokat intézhet kedvenc éttermébe vagy az esti show műsorra. Jelentkezhet rajtuk keresztül a kiszemelt fakultatív szárazföldi kirándulásra, saját naptárat vezethet a hajóútra leszervezett programjairól, internet kapcsolat nélkül chat-elhet szeretteivel, vagy magával ragadó képsorokat rögzíthet és oszthat meg családtagjaival a hajón töltött idejéről és élményeiről.

A Bellissima utasai találkozhatnak továbbá a világ első digitális fedélzeti személyi asszisztenciájával, ZOÉ-val is! A 7 nyelven beszélő, hangalapú, mesterséges intelligenciával rendelkező eszköz minden kabinban megtalálható a hajón.

A 2019. márciusában átadásra kerülő MSC Bellissima az MSC Cruises legújabb zászlóshajója és egyben az MSC Meraviglia testvérhajója. A Galleria Bellissima 80 m-s LED falán egész nap varázslatos kisfilmek, képek és animációk jelennek meg, éjszaka pedig a csillagos égboltot is az utasok fölé rajzolja. A dolce vita szerelmesei számára érdemes megcsodálni és megkóstolni Jean-Philippe Maury csokoládéboltjának különleges alkotásait és kávékülönlegességeit. Az estéket a színházi Broadway-színvonalú show-műsorok és a világ vizein csak az MSC Cruises hajóinak fedélzetén látható Cirque de Soleil előadások teszik feledhetetlenné.

Belső kabin, Bella kategória
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható.- Tágas szekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon. Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében).- Minibár és széf, légkondíciónáló. Kabin területe kb. 16 nm.

Balkonos kabin, Bella kategória
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá átalakítható.- Légkondicionáló, tágas szekrény, zuhanyzós vagy fürdőkádas fürdőszoba, interaktív TV, telefon. Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), minibár, széf.- Kabin területe kb. 19 m2 * Ez a mérettartomány magában foglalja mind a normál kabinokat, mind a mozgáskorlátozott kabinokat, amelyek nagyobbak.

Balkonos Fantastica
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá átalakítható.- Légkondicionáló, tágas szekrény, zuhanyzós vagy fürdőkádas fürdőszoba, interaktív TV, telefon. Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), minibár, széf.- Kabin területe kb. 19 m2 * Ez a mérettartomány magában foglalja mind a normál kabinokat, mind a mozgáskorlátozott kabinokat, amelyek nagyobbak.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!