Egyesült Arab Emirátusok - Kelet kincsei Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Bellissima

Útvonal: Dubai - Abu Dhabi - Sir Bani Yas - Maszkat - Khasab - Dubai

Dzsipszafari Dubaiban, vacsorával!

A 2019. márciusában átadásra kerülő MSC Bellissima az MSC Cruises legújabb zászlóshajója és egyben az MSC Meraviglia testvérhajója. A Galleria Bellissima 80 m-s LED falán egész nap varázslatos kisfilmek, képek és animációk jelennek meg, éjszaka pedig a csillagos égboltot is az utasok fölé rajzolja. A dolce vita szerelmesei számára érdemes megcsodálni és megkóstolni Jean-Philippe Maury csokoládéboltjának különleges alkotásait és kávékülönlegességeit. Az estéket a színházi Broadway-színvonalú show-műsorok és a világ vizein csak az MSC Cruises hajóinak fedélzetén látható Cirque de Soleil előadások teszik feledhetetlenné.

1. nap
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, közvetlen repülőjárattal Dubaiba. Érkezést követően transzfer a szállodába. Szobák elfoglalása.

2. nap
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Autóbuszos transzfer Dubai kikötőjébe, az MSC Cruises legújabb zászlóshajójához, az MSC Bellissimához. Bejelentkezés, kabinok elfoglalása. A tengerek legújabb gyöngyszeme az éjszakai órákban hajózik ki, így már ezen a napon is elkezdhetik a számtalan páratlan szolgáltatás felfedezését.

3. nap
Hajnali órákban érkezés Abu Dhabi kikötőjébe, ahol két különleges programon is részt vehetnek a csoport tagjai. A félnapos fakultatív kirándulás során látogatás a 2007-ben átadott, neo-iszlám építészeti stílus remekében, a Sheikh Zayed mecsetben. A legek mecsetje számos érdekességgel szolgál. Hatalmas alapterületének köszönhetően 41.000 hívő befogadására képes. A világ legnagyobb szőnyege is itt található, melynek elkészítésében 1.300 iparművész közreműködött. Az 5.700 m2-es kárpit súlya 47 tonna, ebből 35 tonna gyapjú és 12 tonna pamut. Gigantikus csillárjait Swarowski kristály díszíti, a sétányokat pedig 96 márványborítású, gyöngyház intarziás oszlop szegélyezi. A külső területet 1.000 márványburkolatú , lapis lazulival, vörös agátával, ametiszttel és abalone kagylóval kirakott oszlop és 54 fehér márványkupola teszi szemkápráztatóvá. Ezt követően egy panorámás városnézés veszi kezdetét az Arábia Manhattanjének is nevezett Abu Dhabi városában. Ez az elnevezés igazán találó, hiszen egymást érik az ultramodern, acélszerkezetű, hatalmas üvegfelületekkel rendelkező felhőkarcolók. A kora délutáni órákban visszatérés a kikötőbe. A délután folyamán egy egészen más fajta fakultatív programba kapcsolódhatnak be, ami nem más, mint a Formula 1 versenynaptár egyik legkülönlegesebb helyszínének, a Yas Marina Circuitnak a megtekintése. A futam különlegessége, hogy ez az egyetlen, amely nappali fényben indul és esti kivilágításban ér véget. A száguldó cirkusz rajongói bepillanthatnak a csúcstechnológiával felszerelt pálya részleteibe és a dobogón állva igazi bajnoknak érezhetik magukat! Vacsora és szállás a hajón.

4. nap
Reggeli órákban kikötés Sir Bani Yas szigetén, ahol egy nem mindennapi kalandos fakultatív program veszi kezdetét. Az Abu Dhabitól mintegy 170 km-re fekvő Sir Bani Yas, csakúgy, mint a többi környező sziget egy hatalmas kiterjedésű természetvédelmi terület részét képezi. A néhai Zayed sejk 1971-ben alapította meg a vadrezervátumot és rendelte el a vadászati tilalmat a szigeten, hogy a kihalástól veszélyeztetett fajok számára biztonságos környezetet teremtsen. A dzsip szafari alkalmával találkozhatnak szabadon élő zsiráfokkal, hiénákkal, gepárdokkal, flamingókkal és még sok-sok egzotikus állattal a rezervátum területén. Az egyik legkülönlegesebb élőlény az elkerített területen élő fehér lóantilop. A partmenti vizekben számos delfin is otthonra lelt, a mangrove erdők lomkoronái pedig menedéket nyújtanak a költöző madaraknak. A különböző fejlesztések is az ökoszisztéma védelmét figyelembe véve történhetnek meg Sir Bani Yas szigetén. A kb. 70 perces szafari során egy rövidebb fotószünet is beiktatásra kerül. Visszatérés a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap
Egész napos hajózás Maszkat irányába. Ezen a napon ismét az MSC Bellissima adottságaié a főszerep! Kényeztethetik magukat az MSC díjnyertes Aurea Spa-központjában, elfogyaszthatnak egy különleges ebédet az amerikai fogásokat felsorakoztató Butcher’s Cut étteremben vagy kipróbálhatják az ázsiai konyha remekeit. Délután folyamán ejtőzhetnek a medence partján, este pedig a Cirque de Soleil különleges produkcióját is megcsodálhatják.

6. nap
Érkezés a reggeli órákban Omán fővárosába, Maszkatba, ahol az arab világ múltja mesésen keveredik egy kozmopolita nagyváros mindennapjaival. A Közel-Kelet egyik legősibb településére érkezve az utazók egy eddig ismeretlen arcát ismerhetik meg az Egyesült Arab Emirátusoknak. Maszkatnak nem célja versenyezni Dubaijal vagy Abu Dhabival, itt egy sokkal hagyományosabb városkép fogadja a látogatókat: szűk sikátorok és kupolás épületek sorakoznak, klasszikus bazárok csábítanak vásárlásra és kóstolásra, miközben tömjén illata terjeng a levegőben. A félnapos fakultatív program során a Sultan Qaboos nagymecset felkeresése, mely 1995 és 2001 között épült. A mecsetet öt minaret veszi körül, melyek mind az iszlám vallás alappilléreit szimbolizáljak: hit, ima, böjt, jótékonyság és a zarándoklat. A látogatást követően továbbutazás az óvárosba, ahol a Muttrah Souk-ban tett látogatás alkalmával a helyi szokásoknak megfelelően alkudozhatnak és hazavihetik magukkal a keleti fűszereket, az iparművészek által készített kerámiákat és csillogó ékszereket. keresi fel a csoport. Később a Bait Al Zubair Múzeum meglátogatása, melyet egy gyönyörűen felújított házban alakítottak. Muszkat legszebb múzeumaként tartják számon, ahol Omán hagyományos kézműves termékei, bélyegzők és régi pénzérmék is kiállításra kerültek. Visszaúton még kívülről megcsodálható az Al Alam palota, a szultán palotája. A palota két oldalán látható a Minari és Jalali erődöket még a portugál hódítók építették a XVI. században. Vacsora és szállás a hajón.

7. nap
Reggeli órákban kikötés a Muszandam-félsziget egyik eldugott városában Khasabban. A félsziget a Föld egyik legérdekesebb tengerpartja, Arábia Norvégiájának is nevezik kígyózó partvonalának köszönhetően. A félnapos fakultatív kirándulás során az arab fjordokban hajózhat a csoport egy hagyományos, fából készült arab vitorlás, a dhow fedélzetén. A türkizkék vizek állatvilága igen gazdag, sokan látogatnak el ide snorkellezés céljából és néhány játékos kedvű delfin is szívesen csatlakozik a hajókhoz egy-egy rövid szakasz erejéig. A Telegraph-sziget közelében kis időre lehorgonyoz a hajó, így akinek kedve szottyan meg is mártózhat a kellemes hőmérsékletű vízben. Visszaúton megcsodálhatják a távolban magasodó hegyeket és a krémszínű mészkősziklákat. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap
Az MSC Bellissima a délelőtti órákban visszatér Dubai kikötőjébe, hogy egy egész napon át élvezessék utasai a világ egyik leggyorsabban fejlődő emirátusát. Ezen a napon egy egész napos fakultatív program várja az utazókat, hogy Dubai emblematikus látnivalóit közelebbről is megismerhessék. Az egész napos kirándulás első állomása a világ legnagyobb bevásárlóközpontja, az 1.124.000 m2-en elterülő Dubai Mall, ahol több mint 1.200 üzlet csábítja vásárlásra a látogatókat. A világmárkák mellett óriási korcsolyapálya, tematikus videojáték park és a világ legnagyobb édességboltja is itt került kialakításra. Később a világ legmagasabb ember alkotta épületének, a 828 méter magas Burj Khalifa felkeresése, mely 2010-es átadásakor több mint 300 méterrel előzte meg az addigi rekorder Taipei 101-et. A 124. emeletén kialakított kilátórész adja a torony legnagyobb vonzerejét, ahonnan 360°-ban belátható Dubai, tiszta időben pedig a szomszédos emirátusokig is ellátni. Legjei között kihagyhatatlan, hogy a világ leggyorsabb liftjével is a Burj Khalifa rendelkezik, 64 km/órás sebességgel repíti fel az utasokat a kilátószintre. A szédítő magasságból visszatérve továbbutazás a program következő állomásáig, Dubai fő jelképéig, a széltől dagadó vitorlát formázó Burj al Arab épületéig. Az 1999-ben átadott szálloda napjainkban is úgy hirdeti magát, mint a világ első hétcsillagos szállodája. Ennél alkalmasabb helyszín pedig nem is adódhatna egy ízletes, helyi ebéd elfogyasztásához. Ebédet követően a Palm Jumeirah felkeresése. A mesterséges sziget 2001 és 2007 között épült. Építéséhez 7.000.000 tonna követ és 90.000.000 millió köbméter homokot használtak fel. A XVIII. században épült Al Fahidi erődítményben kapott helyett a Dubai Múzeum, mely élethűen ábrázolja a város múltját és egykori lakosainak életét. Később az öböl vizén egy jellegzetes fából készült, keskeny hajó, az abra fedélzetén kel át a csoport. Elsőként egy fűszerpiac meglátogatása, ahol a tömjén mellett halmokban állnak a különböző mesés fűszerek, gyógyfüvek és a sokak által kedvelt rózsaszirom. Ezt követően az aranyművesek soukjának felkeresése, ahol a világon legkedvezőbb áron juthatnak hozzá a 18, 21 vagy 22 karátos ékszerekhez. Visszatérés a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap
Reggeli, majd kijelentkezés az MSC Bellissima fedélzetéről. Autóbuszos transzfer a szállodába, ahol a szobák elfoglalását követően pihenés és szabad program. A kora délutáni órákban, az utazás méltó zárásaként az Emirátusok kihagyhatatlan programja, dzsipszafari veszi kezdetét a sivatag homokdűnéi. Az itt élők aranyhomoknak nevezik ezt a területet jellegzetes színe miatt. Az élményautózást a csillagos ég alatti beduin sátorban tálalt különleges vacsora koronázza meg. Késői órákban utazás vissza a szállodába.

10. nap
Hajnali órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a délelőtti órákban.

Fakultatív kirándulások:
~ Abu Dhabi - Sheikh Zayed nagymecset és városnézés: 24.000,- Ft
~ Abu Dhabi - Yas Marina F1 versenypálya: 39.000,- Ft
~ Sir Bani Yas - mini dzsipszafari: 24.000,- Ft
~ Maszkat - Nagymecset, souk és városnézés: 29.000,- Ft
~ Khasab - hajókázás: 33.000,- Ft
~ Dubai - ikonikus látnivalók: 85.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése és előzetes befizetése esetén kíséri magyar idegenvezető. A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

A KABINTÍPUSOK LEÍRÁSA:
- Bella: büféétkezés a nap 20 órájában, Broadway stílusú színházi előadások, edzőterem használat, animációs programokon való részvétel, törzsutas pontok gyűjtése.
- Fantastica: a „Bella” kategóriát kiegészítő szolgáltatások, 24 órás szobaszerviz, reggeli bekészítése a kabinba, 50%-os kedvezmény speciális edzéseken való részvételkor.

Beutazási szabályok:
A magyar állampolgároknak rendelkezniük kell a hazaérkezéstől számított, még fél évig érvényes útlevéllel. Jelentkezni az útlevélben szereplő pontos név és születési dátum megadásával lehetséges.

Indulási kikötő: 
Dubai
Érkezési kikötő: 
Dubai

Ár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Dubai – Budapest útvonalon, közvetlenül, turista osztályon, 7 éjszakai szállást az MSC Bellissima fedélzetén a kiválasztott kabinkategóriában, 2 éjszakai szállást Dubaiban, háromcsillagos szálloda kétágyas szobáiban, teljes ellátást (korlátozott italfogyasztással) az MSC Bellissima fedélzetén, reggeli Dubaiban, dzsipszafarit Dubaiban, vacsorával, transzfert légkondicionált autóbusszal, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, magyar idegenvezetést az utazás teljes időtartamára.

Ár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, kötelező szervizdíj, útlemondási biztosítás, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Hajótársaság: 
MSC Cruises
Hajó adatok: 

Első kifutása: 2019. 03.
Méretei:Szél.: 43 m, Hossz: 315,83 m
Utasfedélzetek száma:15 db
Kabinok száma:2217 db
Utasok maximális száma:5686 fő

Szolgáltatások: 

A hajón mintegy 20 bár és 12 étterem kínálatából válogathatnak az utasok, köztük olyan speciális éttermekkel is, mint például a Butcher’s Cut steakház, a Kaito Sushi Bár & Teppanyaki étterem, az HOLA! tapas bár, vagy a Bistro street food étkezdéje.

Szórakoztatás tekintetében is újdonságok várják a hajó utasait, hiszen a világhírű színházi társulat, a Cirque du Soleil 2 vadonatúj előadása is gondoskodik a kellemes kikapcsolódásról, amelyeket kifejezetten az MSC Bellissima vendégei számára állítottak össze.

Az izgalmas programlehetőségeket fokozza a Grand Canyon-tematikára kialakított vízi vidámpark, az Arizona Aquapark is, mely minden korosztály számára interaktív oázist jelent.

Az "okoshajó" nagyvonalú megoldásai, elegáns és korszerű kinézete mellett az innovatív "MSC for Me" technológia (applikáció & "okoskarkötő") emelendő ki. A Samsunggal partnerségben kifejlesztett legújabb technikai vívmány egy ún. NFC („near-field-communication”) szolgáltatás, melynek segítségével hajós utazása alatt Ön szó szerint "kezében tarthatja az időt": valós időben, egyedi módon kapcsolódhat össze a többi utassal és a hajó személyzetével.

A komfortosabb és szervezettebb hajós életet biztosító "MSC for Me" applikáció és interaktív "okoskarkötő" segítségével Ön digitálisan navigálhat a hajó fedélzetén, miközben aktuális és személyre szabott tanácsokat, információkat kaphat a kínálkozó programokról és lehetőségekről. Segítségükkel szükség esetén lokalizálhatja a gyerekek helyzetét, és foglalásokat intézhet kedvenc éttermébe vagy az esti show műsorra. Jelentkezhet rajtuk keresztül a kiszemelt fakultatív szárazföldi kirándulásra, saját naptárat vezethet a hajóútra leszervezett programjairól, internet kapcsolat nélkül chat-elhet szeretteivel, vagy magával ragadó képsorokat rögzíthet és oszthat meg családtagjaival a hajón töltött idejéről és élményeiről.

A Bellissima utasai találkozhatnak továbbá a világ első digitális fedélzeti személyi asszisztenciájával, ZOÉ-val is! A 7 nyelven beszélő, hangalapú, mesterséges intelligenciával rendelkező eszköz minden kabinban megtalálható a hajón.

A 2019. márciusában átadásra kerülő MSC Bellissima az MSC Cruises legújabb zászlóshajója és egyben az MSC Meraviglia testvérhajója. A Galleria Bellissima 80 m-s LED falán egész nap varázslatos kisfilmek, képek és animációk jelennek meg, éjszaka pedig a csillagos égboltot is az utasok fölé rajzolja. A dolce vita szerelmesei számára érdemes megcsodálni és megkóstolni Jean-Philippe Maury csokoládéboltjának különleges alkotásait és kávékülönlegességeit. Az estéket a színházi Broadway-színvonalú show-műsorok és a világ vizein csak az MSC Cruises hajóinak fedélzetén látható Cirque de Soleil előadások teszik feledhetetlenné.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

Belső kabin, Bella kategória
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható.- Tágas szekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon. Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében).- Minibár és széf, légkondíciónáló. Kabin területe kb. 16 nm.

Balkonos kabin, Bella kategória
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá átalakítható.- Légkondicionáló, tágas szekrény, zuhanyzós vagy fürdőkádas fürdőszoba, interaktív TV, telefon. Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), minibár, széf.- Kabin területe kb. 19 m2 * Ez a mérettartomány magában foglalja mind a normál kabinokat, mind a mozgáskorlátozott kabinokat, amelyek nagyobbak.

Balkonos Fantastica
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá átalakítható.- Légkondicionáló, tágas szekrény, zuhanyzós vagy fürdőkádas fürdőszoba, interaktív TV, telefon. Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), minibár, széf.- Kabin területe kb. 19 m2 * Ez a mérettartomány magában foglalja mind a normál kabinokat, mind a mozgáskorlátozott kabinokat, amelyek nagyobbak.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!