Hotel Sunrise *** Kréta, Platanias

Platanias központjától 700 m-re, egy domboldalon, csendes, nyugodt környezetben fekszik a modern, barátságos szálloda, a tengerpart kb. 500 m. Chania városától is csak 10 km-re helyezkedik el. 2013-ben új bútorokkal lett felszerelve.

Alapár tartalmazza

Utazás Travel Service charter járattal, 7 éjszaka szállást, ellátást a szálláshely szerint, telepített magyar idegenvezetőt, a programokhoz idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, transzfert, útlemondási biztosítást, foglalási díjat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, valamint a fakultatív programok árát

A területről

Kréta Görögország legnagyobb és a Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete. Hersonissos – Herakliontól 30 km-re található a sziget legnyüzsgőbb üdülőhelye, tele éttermekkel, bárokkal üzletekkel és szórakozási lehetőségekkel. Tengerpartján sziklás, kavicsos és homokos szakaszok váltják egymást. A mozgalmas nyaralás kedvelőinek ajánljuk

Hotel Sunrise *** Kréta, Platanias

Szállás: 
szálloda
***
Ellátási opciók: 
all inclusive
Távolság a tengerparttól: 
1 km-en belül
A strand megközelítése: 
A szálloda 500 méterre a található a tengerparttól.

Ország: Görögország
Település: Nyugat-Kréta, Platanias

Szolgáltatásokmedence, étterem, bár, pool-bár, játszótér, ingyenes WiFi, kerékpár és autókölcsönzési lehetőség, parkolási lehetőség, szépségszalon és masszázs térítés ellenében.

Szobák2-3 ágyas stúdiókban, amelyek légkondicionáltak, hűtővel, telefonnal, TV-vel, széffel felszereltek, erkélyesek. Lekérésre 4-5 ágyas elhelyezés is kérhető apartmanban.

Ellátásall inclusive

Repülési idő: 
kb. 2,5 óra
Időeltolódás: 
+1 óra
Érkezési repülőtér: 
Heraklion

Első nap - Elutazás Budapestről
Első nap két órával a gép indulása előtt lesz az utastalálkozó a szervező iroda képviselőjével. Utasanyagok kiosztása után repülés Krétára.
(pontos indulási tájékoztatót 3-4 nappal indulás előtt küldi ki irodánk minden résztvevőnek).
Krétán a telepített képviselők várják a csoportot, akik a foglalt szállodák függvényében elosztják az utasokat a transzferbuszokra. Transzfer a szállodába.

Kréta (üdülés)
Megérkezés napján, vagy az azt követő napon (érkezés függvénye) a telepített képviselő tájékoztató órát tart, ahol ismerteti a fontosabb tudnivalókat, fakultatív program lehetőségeket.

Utolsó nap - Kréta, Budapest
Utolsó nap az idegenvezető által, a tájékoztató órán megadott időpontban minden szállodából transzfer gyűjti össze az utasokat, és szállítja ki a repülőtérre.
Utazás Budapestre.

Hotel Sunrise *** Kréta, Platanias - közeli szállások:

» Hotel Ariadni *** Rethymno, Kréta 114.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Platanias
» Hotel Venus Beach *** Kréta, Platanias 129.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Platanias
» Hotel Porto Plazza (ex Dimitrion) *** Hersonissos 85.250 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Hersonissos
» Hotel Malia Mare *** Malia 86.800 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Malia
» Hotel Palm Bay ***+ Sissi 88.350 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Sissi
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hotel Ariadni *** Rethymno, Kréta 114.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Platanias
» Hotel Venus Beach *** Kréta, Platanias 129.900 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Platanias
» Hotel Porto Plazza (ex Dimitrion) *** Hersonissos 85.250 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Hersonissos
» Hotel Malia Mare *** Malia 86.800 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Malia
» Hotel Palm Bay ***+ Sissi 88.350 Ft/főtől - Görögország / Kréta / Sissi

Hotel Sunrise *** Kréta, Platanias képek:

Fakultatív programok, Hotel Sunrise *** Kréta, Platanias

GRAMVOUSA                                                                                
A kalózok szigete és Gramvoussa velencei erődje felé vezet mai hajóutunk Kréta észak-nyugati részére. A kristálytiszta víz és a fehérhomokos Balos Lagúna strandja Önt is elbűvöli majd. A hajó 10:50-kor indul Kissamos kikötőjéből, először elhaladunk Tarsanas ősi hajógyára mellett, majd megcsodálhatjuk a Krétára jellemző geológiai képződményeket a hajóról. Első megállónk a gyönyörű Balos Lagúna, mely Európai Unió által védetté nyilvánított terület, itt 3 órát tartózkodunk és lehetőség lesz fürdésre is. Következő megállónk Gramvoussa szigete, amelynek kis kikötőjét a krétai kalózok menedékként használták. A velencei erőd megszámlálhatatlan sok csata helyszíne volt a görögök és törökök közötti háború során, s a kalózok misztikus elrejtett kincséről szóló történetek a mai napig élnek. Másfél órát töltünk itt, felfedezve igaz-e a történet :)
A hajó 17:00-kor ér vissza Kissamos kikötőjébe.

SAMARIA SZURDOK                                                                        
Nem múlhat el krétai nyaralás a Samaria szurdok felfedezése nélkül. Az egyedülálló, 18 km-es útvonalával a leghosszabb szurdok Európában. Egy órás utazás után érünk el a Fehér Sziklákhoz, majd az Omalos síksághoz és Xyloskalonál kezdődik is a túra, 600 falépcsőn ereszkedünk le. Varázslatos, vad és érintetlen táj tárul szemünk elé. Utunk során megnézhetjük azokat a barlangokat, melyekben a krétai partizánok rejtőzködtek a háború alatt, ezek most a ritka, „Kri-Kri”-nek nevezett krétai kecskék otthona. A legszűkebb átjárót ’’Vaskapunak’’ hívják és felejthetetlen látványt nyújt. A szurdok végén egy kis halászfaluba érkezünk (Agia Roumeli), mely az ókori Tara romjaira épült, egykor erős és önálló város volt. Lesz idő ebédelni és megmártózni a kristzálytiszta Líbiai-tengerben, mielőtt 15:45-kor indul a kompunk. Egy órát hajózunk a déli partok mentén, egészen Chora Sfakionig, a tartomány fővárosáig. Túracipő, víz és naptej feltétlenül szükséges a túrán.

KNOSSOS                                                                                
Korán reggel indulunk a sziget fővárosába, Heraklionba. A 2 órás út során egyszer megállunk Rethymnon közelében reggelizni. 10 óra körül érkezünk Heraklionba, ahol a program első részében Minosz király birodalmának csodálatos építményét, a Knossos-i palota impozáns romjait tekinthetik meg az ásatási területen, melyet Kréta legismertebb látnivalójaként tartanak számon. A minoszi civilizáció volt az első fejlett civilizáció Európában, bepillantást kaphatunk a kor életébe a termek, megmaradt épületek között sétálva. A falakon a mindennapi élet jeleneteit ábrázoló, élénk színű freskókban gyönyörködhetünk. Ezt követően a heraklioni régészeti múzeumba látogatunk, ahol a Knossosi palota egyes eredeti házait, freskókat, ékszereket csodálhatunk meg. Ezúton szabadidő és ebédelési lehetőség a városban. Visszaindulás 15:30-kor, visszaérkezés Chaniába 18.00-kor.

SOUDA HAJÓKIRÁNDULÁS                                                 
Töltsön velünk egy pihentető napot a világ legnagyobb természetes kikötői között hajózva. Hajónk 09:30-kor indul Souda kikötőjéből és először kelet felé hajózunk. Első megállónk Almirida halászfaluja, ahol fürdésre lesz lehetőség a kristálytiszta tengerben. Folytatjuk utunkat a Drapono fokhoz. Az öböl keleti oldalán található barlangot hajóval megközelítjük, csodálatos képeket és videókat készíthetünk. Délnyugat felé vesszük az irányt, a Marathi strandhoz érkezünk, ahol kikötünk és strandolhatunk, illetve megnézhetjük a régészeti emlékeket, valamint megebédelhetünk a hajón. Visszaindulva elhajózunk Souda szigete mellett ahol képeket készíthetünk arról a Velencei erődről amely a For Your Eyes Only című filmben is szerepelt. A kikötőbe kb 16:00-kor érkezünk.
A program időjárástól függően indul.

ELAFONISSI                                                                            
Ezen a kiránduláson Kréta egyik legszebb tengerpartjára látogatunk el, és egyben felfedezzük a sziget dél-nyugati részét. Elafonissi a célunk, egy kis sziget, melyet csupán egy sekély csatorna választ el a szárazföldtől. A kristálytiszta, türkizkék vízben könnyen át tudunk sétálni, felejthetetlen látványban és páratlan élményben lehet részünk. Chania kikötőjéből indulunk nyugati irányba, első megállónk Agia Sofia, ahol megtekintjük a cseppkőbarlangban lévő kis templomot, ahová lépcsőkön át vezet az út, de megéri a fáradtságot a gyönyörű látvány. Lehetőség lesz reggelizni vagy meginni egy kávét ebben a környezetben. Következő megállónk a Chrissoskalitissa kolostor, amely egy sziklára épült és tenger vesz körül.
Ebédidőben érkezünk Elafonossibe, s a nap további része fürdéssel, napozással és a környék felfedezésével telik, természetesen számtalan kis taverna áll utasaink rendelkezésére. 15:00-kor indulunk vissza Chaniába majd egy rövid Potamidai kávészünet után 18:00-kor érkezünk vissza Chaniába.

SANTORINI                                                                             
Ez a kis sziget a görög Kikládok gyöngyszeme, melyet az ókorban Kallistinek, azaz szépségesnek neveztek. Fekete homok, hófehér és indigókék színű házak, szürke megkövült láva, ezek a szemet gyönyörködtető színek várják ideérkező vendégeinket ezen a varázslatos helyen. A világon egyedülálló látvány ez a ma is működő vulkánra épült új világ. Programunk keretében erre a szigetre látogathatnak el vendégeink.
Reggel 07:00-kor indulunk Rethymno kikötőjéből, a 4 órás utazás alatt a hajón lehetőség lesz reggelizni is. Santorini fővárosa (Thira) 400 méter tengerszint feletti magasságban fekszik, választhatunk, hogy gyalogosan, szamárháton, vagy felvonóval érjük el a kikötőből a várost.
17 órakor indul vissza a hajó Rethymno-ba, ahova 21 óra kürökl érkezünk meg.

A kirándulások csak megfelelő létszámmal indulnak! A hajókirándulások indulását az időjárás befolyásolhatja!

Egyéb tudnivalók - Hotel Sunrise *** Kréta, Platanias
Alapár tartalmazza: 

Utazás Travel Service charter járattal, 7 éjszaka szállást, ellátást a szálláshely szerint, telepített magyar idegenvezetőt, a programokhoz idegenvezetőt

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, transzfert, útlemondási biztosítást, foglalási díjat, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, valamint a fakultatív programok árát

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes útlevéllel, illetve érvényes személyi igazolvánnyal utazhatnak, nincs szükség vízumra.
Étkezés: 
A részvételi díj all inclusive ellátást tartalmaz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

Utasainkat menetrend szerinti vagy charter repülőjáratokon, turista osztályon utaztatjuk. A légitársaságok járatainak indulási időpontjai változhatnak. A menetrendi változásokért az iroda felelősséget nem vállal. Az utazásnál vegyék figyelembe a 15-20 kg poggyász súlyhatárt(légitársaságtól függően). A transzferek és programok lebonyolítása légkondicionált buszokkal történik.

Külképviselet:
Magyar Köztársaság athéni Konzulátusa: 106 75 Athén, Kolonaki negyed, Karneadou u. 25-29. 8. emelet. Tel::  (+30) 210-725-6820 (konzuli ügyfélszolgálat), Fax: (+30) 210-725-6841.
Görög Köztársaság budapesti Nagykövetsége: 1063 Budapest, Szegfő utca 3.; Tel: 413-2600, 413-2610; Fax: 342-1934.

Hálózati áram: 220 V. A dugaszolóaljzatok az európainak megfelelően kétlyukúak.

Nyelv: Görög; a turisztikai régiókban főként angolul, de alkalmanként németül is beszélnek.

Vallás: A hivatalos vallás a görögkeleti ortodox, ennek megfelelően rengeteg templomot és kápolnát találunk országszerte. A misék szépek és különösen látványosak lehetnek az egyházi ünnepeken, melyeket nagyon komolyan vesznek a mélyen vallásos szigeteken.

Pénz: A hivatalos fizetőeszköz az euró. 1 euró=kb.255 Ft. Lehetőség szerint ezt vigyenek magukkal. Más valutát (pl. USA dollár) a bankokban, vagy a szállodák recepcióján lesz lehetőségük átváltani.

Bankkártyák: Hitelkártyával általában csak néhány magas kategóriájú szállodában és vendéglátóhelyen lehet fizetni. A bankokban, automatáknál felvehetünk készpénzt a kártyánkról.

Borravaló: Görögország borravalós ország. 10% az elfogadott borravaló a bárokban és az éttermekben, melyet illik az asztalon hagyni távozáskor.

Helyi szokások / öltözködés: Figyeljünk a mértéktartó öltözködésre, ha nyilvános helyre megyünk. A vacsorához sok szálloda alkalomhoz illő öltözködést ír elő (hosszú nadrág, takart vállak). Templomok és kolostorok látogatásakor ügyeljen a megfelelő öltözékre!

Szobák: A szobák elosztása a szállodák kizárólagos joga. Néhány esetben az egyágyas szoba kisebb lehet a normálnál, míg a háromágyas szoba normál esetben egy kétágyas szoba pótággyal, ami kisebbé teszi a szobát 3 ember számára, ezért inkább ez 1 gyermekes család részére ajánlott. A szobákat általában 14 órától lehet elfoglalni és legkésőbb 10 óráig kell elhagyni. Korábbi érkezés, későbbi indulás esetén csomagjaikat csomagszobában helyezik el.

Gyermekkedvezmények: Gyermekkedvezményt (a részvételi díjból és a fakultatív programokból) csak azok a gyermekek kapnak, akik az utazás befejezéséig még nem töltötték be 12. életévüket. Gyermek elhelyezése mindig szülőkkel egy szobában, pótágyon történik. Speciális, ettől eltérő gyermekkedvezmények egyes szállodák részletes leírásaiban külön feltüntetésre kerülnek.

Egészségügy: Védőoltás nem szükséges. Nem árt külön biztosítást kötni súlyosabb megbetegedés esetére. A magánorvosok drágák. őket a kezelés során ki kell fizetni, de adnak számlát, így hazaérkezésünk után - feltéve, ha kötöttünk biztosítást - az otthoni biztosító visszatéríti a költségeket.

Betegség: Az étkezési szokások hirtelen megváltozása heveny gyomorfájáshoz, gyomorrontáshoz vezethet, mely korlátozott mennyiségő ételek fogyasztásával elkerülhető. Az éghajlat következtében gyakran találkozunk rovarokkal, ezek a szállodákban is előfordulhatnak. Javasoljuk, hogy vigyen magával rovarirtó szert és szúnyogriasztót. A nyári hónapokban a napsugárzás nagyon erős, ezért feltétlenül vigyen magával napszemüveget, naptejet és napellenzőt.

Biztonság: A bőnözési arány nagyon alacsony, tehát némi elővigyázatossággal az egyszerőbb esetek ellen könnyen védekezhetünk.

Közlehedés: Görögországban is a nemzetközi közlekedési előírások érvényesek. A személygépkocsikra vonatkozó sebességkorlátozások megegyeznek az itthonival. Biztonsági öv használata kötelező. Ha bármi gondunk adódna a kocsival, nyugodtan stoppoljunk. A görög autósok nagyon segítőkészek. Az autóklub rövidítése ELPA, általában sárga kocsival közlekednek. A nagyobb települések és az üdülőhelyek között, valamint a szigeteken jó az autóbusz közlekedés, de rövidebb távolságokra a taxi is kedvelt közlekedési eszköz.

Járműbérlés: Mindenütt lehet bérelni személygépkocsit, motorkerékpárt és segédmotorokat. A járművek bérlésének feltétele: nemzetközi jogosítvány, legalább 21 vagy 23 éves életkor és 1 éves jogosítvány. Amennyiben kismotort vagy autót kíván bérelni, feltétlenül kössön teljes körő casco biztosítást.

Ünnepek: Görögországban - különösen nyáron - az évnek szinte minden napjára esik egy-egy fontosabb esemény. Százával vannak ortodox szentek, ünnepeiket országszerte megülik a nevüket viselő templomokban. Akárcsak egyéb névnapokon, kora reggel szentmisét tartanak a templomban, este közös vacsora következik, zenével és tánccal.

Telefonálás: Magyarország száma: 00 36 + körzetszám + hívott szám. Görögország hívószáma Magyarországról: 00 30 + körzetszám + hívott szám.

Posta: Minden megyeszékhelynek van egy főpostája (melyet a sárga jel különböztet meg a többitől), míg a nagyobb üdülőhelyeken postakocsi teljesít szolgálatot. Bélyeget természetesen a postahivatalokban, illetve a jelzésekkel ellátott kioszkban vásárolhatunk. A postaládák sárgák, POST felirattal rendelkeznek (esoteriko - belföld, exoteriko - külföld).

Görög konyha: Tipikus ételek: Muoszaka - rakott krumplihoz hasonló, padlizsánnal darálthússal, krumplival, Szuflaki - nyársonsült, főszerekkel ízesített rablóhús, Dolmadákia - rizzsel és hússal töltött szőlőlevél, Tzatziki - joghurtszósz uborkával, foghagymával, olívaolajjal, Kalamariakia - sült tintahal. Speciális görög italok: Ouzó - ánizspálinka, Metaxa - konyak, Retsina - gyantás bor.

Italok: Ne igyon csapvizet! Csak palackozott vizet fogyasszon, amely minden élelmiszerüzletben kapható! A hőség miatt az is nagyon fontos, hogy folyamatosan megfelelő mennyiségő folyadékot vegyen magához.

Szieszta: a legtöbb üdülőhelyen nagyon komolyan veszik a szieszta idejét (minden nap 14-17 óráig), amikor is az üzletek zárva tartanak.

Fényképezés / filmezés: Film és fotócikk csaknem mindenhol kapható.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!