Túra a Lajos-forrás környékén

Sorozatunk előző cikkeivel, a Tündér-szikla körül és az Ezüst-Kevélyhez tett séták vagy a normafai reggel és a Nagy-Szénás bemutatásával,  arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az, hogy szép helyeket lássunk, a szabad levegőn töltsünk néhány órát, és tegyünk egy egészséges sétát megnyugtató környezetben, nem kíván túl nagy erőfeszítést, sem fizikailag, sem anyagilag. Az érték, amit cserébe kapunk, felbecsülhetetlen: a Természetben nagyon messzire kerülünk a hétköznapok nyomasztó szürkeségétől, apró csodákat élhetünk át, amik lelkileg és szellemileg is feltöltik azt, aki nem sajnálja magától azt az időt, amit arra szánunk, hogy emlékezetes pillanatokat szerezzünk magunknak.

A Szentendre melletti Lajos-forrás népszerű ízletes vize és szép környezete miatt. Felette emelkedik az 588 méter magas Bölcső-hegy, amit egy meredek ösvényen mászhatunk meg, a zöld háromszög jelzést követve. Ha a sárga sáv vagy a kék kereszt jelzésen indulunk el a Kőhegyi-menedékház felé, akkor bő egy órás kényelmes sétával elérhetjük a fennsík peremén álló, kedves kis menedékházat. A ház egy apró tölgyligetben áll, előtte a réten padok és tűzrakóhelyek várják a kirándulókat, a domb pereméről széles panoráma tárul a szemünk elé. Innen néhány perces sétával egy másik kilátóhelyhez, a Petőfi-pihenőhöz érkezünk, ahol a "lánglelkű" költő is megcsodálta a környező dombokat a hagyomány szerint. Érdekes eljátszani a gondolattal, mennyiben változott a táj, mióta ő itt járt, meg azon: közelebb vagyunk e ahhoz az szabadsághoz, amit ő álmodott?

A pihenő környéke geológiai szempontból is érdekes: a vulkáni tufába ágyazott sziklák itt-ott különleges formákban preparálódtak ki a szél és a fagy eróziójának köszönhetően. A fantáziát megindító formákat, Természet alkotta szobrokat mindenképpen nézzük meg, ha erre járunk! Jó kirándulást!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!