Ingatag sziklák és kökörcsinek: tavasz a Velencei-hegységben

A Velencei-tó ideális választásnak tűnik, ha úti célt keresünk abban a kissé feszült idegállapotban, amit az okoz, hogy kinn gyönyörű az idő, mi meg a négy fal között kuksolunk. Elérkezett a pillanat, hogy kiejtsünk a kezünkből tollat, billentyűzetet, és irány a tópart! De a tó környékén jóval több látnivaló van, mint a strandok és halsütők, hozzunk magunkkal kerékpárt, és tekerjük körbe szép időben, vagy sétáljunk fel a híres geológiai látványosságokhoz, a pákozdi ingókövekhez. A földtörténeti szempontból vénségesen vén sziklaformációkhoz jól jelzett ösvények vezetik mind a gyalogos, mind a kerékpárnyeregben érkező túrázókat. Az ingókövek kialakulásáról és természetvédelmi jelentőségéről itt olvashatsz.

Tavasszal a domboldalakat bókoló virágú fekete kökörcsinek borítják, melyek apró nőszirmokkal, gyöngyikékkel, tavaszi héricsekkel együtt színesítik a gyepszőnyeget. A fák között óriási játékkockákként emelkednek a gránit sziklatömbök, amik az erózió, vagyis az időjárás viszontagságainak aprózó, romboló hatásának köszönhetően alakultak ki. Az a néhány ingatag alátámasztású "gyapjúzsáknak" is nevezett szikla, amelyek túlélték az orosz megszállás évtizedeit- amik a hónál, jégnél, fagynál és szélnél sokkal komolyabb pusztítást okoztak- most hatalmas kolosszusként magasodik. Másfél órás sétával körbejárható az összes komolyabb sziklaformáció, ha nem számoljuk a fűben heverészést és a Nap melegét elraktározó, érdes tapintású kövek oldalában ücsörgés idejét.

Ha már erre járunk, nézzük meg a pákozdi csata emlékművét és a Szúnyog-szigetet is, ahonnan a nádas élővilágát felfedező kenutúrára is indulhatunk, vagy guruljunk át Sukoróra is, ahol közvetlenül a falu határában újabb, bár valamivel kisebb ingókavicsokkal találkozhatunk.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Magas-Tátra Fehértavi csúcs - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Tonion - 1 nap
» Alpesi csúcsok: a Veitsch 1981 m. - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!