Húsvéti túra a Szlovák Paradicsomban

Húsvét hétvégéjén egy kisebb csapattal a Szlovák Paradicsom szurdokaiban jártunk, amelyek teljesen más arcukat mutatták ebben az időben, mint nyáron, amikor zubog bennük a víz. A legtöbb vízesés be volt fagyva, érdekes keverékét mutatva a tél végének és a közelítő nyárnak. A szurdokok hűs mélyében még a zord és hideg tél apó uralkodott, míg a völgyekből kiérve már felengedett a fagy, nyíltak a sáfrányok, zöldült a táj, énekeltek a madarak.

A három napos túra alatt a tájegység több népszerű és látványos szurdokát sikerült bejárni. A Sucha Bela kötelező túra az ide érkezőknek, így mi sem hagyhattuk ki. A Velky-Sokol (Nagy-Sólyom völgy) a legvadregényesebb, a Hernád-áttörés talán a legérdekesebb, a Kolostor-szakadék a legromantikusabb és a Sokolia dolina a legmagasabb vízesesrendszerrel rendelkező és mi mindezt végigjártuk, sőt, még a Tamásfalvi kilátóhoz is volt időnk elmenni.

Az időjárással szerencsénk is volt, meg nem is. Szerencsénk, mert nem esett, viszont sarki hideg volt, de ez a 2012-es húsvét ilyen volt. Ennek ellenére mindannyian élveztük a túrát. A rendkívül hideg és száraz időjárásnak a Magas-Tátra ritkán látható csodaszép panorámáját is köszönhettük.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Magas-Tátra, Nagy-Morgás csúcs - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!