Fertő-tó kerékpártúra

Nyár van, jön a hétvége, jó lenne bringázni valamerre, de a Balaton-kör még túl sok, és jó lenne külföldi, kiruccanással villantani a szomszédok előtt, de azért mégis, olcsón kellene kihozni az anyagiakat tekintve, mi legyen? Egyszerű a válasz: irány a Fertő-tó! Ha nem szeretnénk megtenni teljes, 130 kilométeres kört, akkor az osztrák oldalon, a Mörbisch-Illmitz között közlekedő komppal rövidíthetünk, így csak 68 kilométer a táv, és a lényeg benne van. Ne a kifogásokat keressük: mozduljunk ki!

Nem fogom bírni: Biztos, hogy fogod. A táv nem nehéz, a keleti part teljesen sík. Ha nem bízol az erődben, kezdd a nyugati oldalon a kört, hogy túl legyél a dombosabb szakaszon, és a keleti oldal szikes tavai között suhanhass a síkságon. Kellemes pihenőhelyek, kedves kisvárosok sorakoznak az út mellett: ha elfáradsz és leülsz ebédelni, újult erővel folytathatod az utat. Szét is bonthatod az utat két napra, így nem kell gondolkodnod, mit csinálj vasárnap. Vannak ugyanis olyan tényezők, amik lassíthatják a tempót, ilyenek a strandok, a kávézók teraszai, és az, hogy minden második házba beszédülhetsz helyi termésű borokat kóstolni...

Nem tudom merre kell menni: Aki az átlagos magyar kerékpárutakhoz szokott, nagyon meglepődik majd. Széles és jól karbantartott versenypályát talál az osztrák oldalon, mindenfelé kitáblázva, hogy melyik útvonal, merre vezet. A B10 visz körbe, ez a legtöbbet használt útvonal, számtalan variációval. Ha a kerékpártúra térkép, és a táblák sűrű erdeje sem lenne elég: az elágazásokban szemléletesen az aszfaltra van fújva a követendő útirány, egy öles méretű, szemléltető kerékpár piktogrammal együtt.

Nem tudom, mit kell megnézni: a környék tele van szebbnél szebb látnivalóval, Sopron is gyönyörű, Eisenstadt is, Fertődről és Nagycenkről nem is beszélve. A tóparton is olyan csodás kisvárosok találhatók, mint a festői Rust, vagy Podersdorf, magyarul Pátfalu. Nekünk magyaroknak szinte érthetetlen, mit zabálnak az osztrákok ebben a puszta-romantikában, tény, hogy kellemes a szikes tavak között, réteken át, a kerékpárúton a kislibákat terelgető, szelíd ludakat kerülgetni, de sógoraink valóságos lázban égnek itt: nem csak kerékpárral, hanem hátizsákos turistaként bolyonganak a mezőn..

Nem tudom, hogy hagyjam az autót: mivel a túra körbeér, hagyd nyugodtan Fertőrákoson. Ide térsz vissza, akkor is, ha teljes kört csinálod, de akkor is, ha kompozol: ennek ára egyébként 6 euró, az oda-vissza pedig 10, a kerékpárt ingyen viszik. Fertőrákoson aludni és enni is lehet, a kis falu tele van szállásokkal és éttermekkel: a hekkestől a Ráspi étteremig: aki gourmet-nek tartja magát, az ne hagyja ki, az ízek és illatok eme egyedülálló szentélyét. Ha már a spirituális vonalon vagyunk, ne feledkezzünk meg a település határában található Mithrász-szentélyről sem, a történelmi emlék és a tárlatvezetés egyedülálló.

Nincs autóm: Ha nem szeretnénk autózni, Sopronba akkor is eljuthatunk vonattal, és Sopronkőhidán keresztül máris Fertőrákoson találhatjuk magunkat. Innen indulhatunk a teljes vagy a félkörre is.

Nos, azt hiszem, semmi sem akadályoz meg abban, hogy itt töltsünk egy kellemes hétvégét, edzzünk a Balaton-körbetekerésre és szerezzünk egy kis rezisztenciát a badacsonyi kóstolók szezonja előtt. Nyeregbe!

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Advent Bécsben és a Schönbrunn-i kastély - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Tonion - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
» Hótalppal a Schneeberg csúcsára - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Jaeger Hotel*** - Annenheim 0 Ft/főtől - Ausztria / Karintia / Európa
» Bad & Ski Pension 0 Ft/főtől - Ausztria / Karintia / Európa

Információs oldalak

» Ausztria látnivalói
» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Utak Március 15. idejére
» Szilveszteri utazások
» Karácsonyi utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Síelés Ausztriában
» Buszos körutazások Ausztriában
» Biciklitúra, kerékpártúra
» Hosszú hétvége
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» A biztonságos síelés 10 alapszabálya! - utazom.com
» Splitboard– titkosfegyver freeridereknek - Kollmann András
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila
» TGR videó: Light the Wick - Nagy Endre
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila

Utazások

» Kerékpárút Szlovéniából Olaszországba - a Millenniumi vasút nyomvonalán - 3 nap
» Drezda-Prága biciklitúra - 5 nap
» Provence bringatúra a levendulák földjén - 6 nap
» Kerékpártúra Hollandiában: A tulipánok földje - 5 nap
» Kerékpártúra a Loire-völgyében - 6 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!