A zempléni tavasz felfedezése

Egy csodálatos hétvégét szeretnénk eltölteni úgy, hogy ne kelljen elhagynunk az ország határait, de ne nélkülözzük a gyönyörű tájakat, ízletes ételeket, finom borokat és a helyiek vendégszeretetét? Ebben az esetben az egyik legjobb választás, ha szánunk egy hétvégét a Zemplén felfedezésére. Amit semmiképp se rontsunk el, rögtön az elején: ne hajtsunk át úgy Tolcsván, hogy nem állunk meg enni az Ős Kaján fogadóban.

Innen Háromhutára menjünk tovább: tökéletes kiindulópont a hétvégi túrákhoz ez a három kis falu az erdő közepén, itt falusi vendégfogadókban megszállhatunk. A falvakból aztán számtalan kiváló túraösvény fut szerteszét. Ami kötelező: a Sólyom-bérc kilátása, a zölden hullámzó erdőhorzionton megülő regéci várral, a Mlaka-rét nyugalma, felette bárányfelhők.

A legnagyobb kedvencem pedig: István-kút. Az erdei házikó, a kis tavacska, a forrás és a nyírfák: mesebeli. Érdemes megcsodálni még a Nagy-Péter mennykő vagy a Kerek-kő kínálta kilátást, ezek a csúcsok is könnyű sétával elérhetők a Hutákról, de ha komolyabb túrára vagy kerékpározásra vágyunk, keressük fel Regéc várát vagy Kőkaput, ahol kis tavat és romantikus kastélyt találunk, és kisvonatozhatunk is. Ide egy jó minőségű aszfaltút vezet az erdőn át.

Ha messzebb kalandoznánk, akkor irány Füzér vagy Telkibánya, Gönc vagy Hollóháza. Hazafelé Encsen beugorhatunk az Anyukám mondta étterembe, már ha nem Tokaj vagy Mád, esetleg Erdőbénye felé terveztünk megtérni otthonunkba a Zemplén erdőbirodalmának meglátogatása után.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!