Csíksomlyói búcsú - Erdélyi kirándulás

4 napos kirándulás székelyföldön, részvétel a búcsún

Utazás Erdély legszebb, fenyveserdőkkel borított hegyvonulatán, a Hargita hegységen keresztül. majd részt veszünk Csíksomlyón, a Pünkösdi búcsún, melyet immár 446. alkalommal a Kis és Nagy-Somlyó hegy közötti nyeregbe a Makovecz Imre által tervezett hármas oltárnál celebrálnak. Mesébe illő látvány, rengeteg történelmi és kulturális élmény Erdély magával ragadó tájain.

Alapár tartalmazza

Autóbuszos utazást légkondicionált, turista autóbusszal, 3 éjszaka szállást 3* szállodában, vagy panzióban, Székelyudvarhely belvárosában, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat, a BBP biztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítás és a foglalási díjat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Nyíregyháza – Debrecen – Ártánd – Körösfő – Torda- Székelyudvarhely

Indulás Nyíregyházáról, illetve Debrecenből a kora hajnali órákban.
Határátkelés Ártándnál. Nagyvárad – Királyhágó (rövid pihenő) – Kalotaszeg – Bánffyhunyad- Körösfő útvonalon érkezünk Tordára. A sóbányászatáról híres város sok jeles történelmi esemény színhelye volt. A legfontosabb az 1568 évi országgyűlés, ahol – Európában elsőként – kimondták a vallásszabadságot. Erre a fontos eseményre emlékeztet a katolikus templom falán elhelyezett márványtábla. Látogatás a sóbányában, amely a 17. századtól 1932-ig működött. Látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett. Belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, mini golf pálya és további kényelmi szolgáltatások is létesültek, melyek a látogatók rendelkezésére állnak. Ma már csak turisztikai látnivaló és gyógyhely. Nem messze a várostól található a tordai hasadék, melynek sziklafalai és környéke természeti csoda és több barlangot is rejt. Innen Balavásár, Szováta, Korond  érintésével érkezünk Székelyudvarhelyre a legmagyarabb székely városba legmagyarabb székely városba. Szállás elfoglalása (3 éj).

2 nap: Máréfalva – Homoródfürdő – Csíkszereda – Csíksomlyó BÚCSÚ

Reggeli után Máréfalván (megnézzük a műemlék székelykapukat) -  Homoródfürdőn (borvizet kóstolunk), majd Erdély legszebb, fenyveserdőkkel borított hegyvonulatán, a Hargita-hegységen keresztül érkezünk Csíkszeredára, a megyeszékhelyre. 1230 órától részt veszünk Csíksomlyón, a Pünkösdi búcsún, melyet immár 448. alkalommal a Kis- és Nagy-somlyó hegy közötti nyeregbe, a Makovecz Imre által tervezett hármas oltárnál celebrálnak. Szentmise után: szabadprogram (lehetőség van templomlátogatásra és „búcsúfiát” vásárolni a kirakodóvásárban).
Estére érkezés vissza szálláshelyünkre, Székelyudvarhelyre.

3 nap: Gyimesi csángók földje (ezer éves határ) Madéfalva

Ezen a napon két lehetőség van. Reggeli után egész nap Székelyudvarhelyen maradni, ismerkedni a város nevezetességeivel (vagy pihenni), vagy egy szép Fakultatív kirándulós programot választani.

Fakultatív program: Reggeli után a gyimesi csángók földjére (ezer éves határ, Rákóczi vár romjai) kirándulunk, ahol részesei lehetünk azoknak a történelmi pillanatoknak, amikor a „Gyimesbükki” állomásra megérkezik a Budapestről induló magyar szerelvény több száz utassal. A kora délutáni órákban megállunk Fügés-tetőn (csodálatos, gyönyörű szép hely és panoráma a környező Csíki és Gyergyói havasokra). Délután kirándulunk Délkelet-Európa egyetlen épségben maradt krátertavához, a Szent Anna-tóhoz. A tó égbe nyúló fenyvesekkel körülvéve, tengerszint felett 950 méteren felejthetetlen látványt nyújt. A fakultatív program ára: 6.900 Ft/fő 
Visszaérkezés Székelyudvarhelyre az esti órákban.

4 nap: Székelykeresztúr – Segesvár – Marosvásárhely – Debrecen – Nyíregyháza

Reggeli után Székelykeresztúrra megyünk (Petőfi emlékek, vén körtefa), majd Segesvárra a szászok földjére érkezünk, ahol az Óvárosban  visszacseppenünk a múltba és a 13. századi hangulat varázsol el bennünket. (Diáklépcső, Szász Evangélikus templom, Óratorony).  Marosvásárhelyen pedig megnézzük a főteret, a híres Vásárhelyi Promerádot, Teleki Téka, Bólyai Líceum, Ortodox templom, Kultúrpalota stb. 
Érkezés kis pihenőkkel Debrecenbe, majd Nyíregyházára az esti órákban.    

Kapcsolódó cikkek

» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Középkori templomok útja - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Ady Endrén jártunk - Négyesi Miklós, 2012. március. 17
» Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék - Hudanik Zsolt, 2012. február. 04
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2016. október. 24
» Kilátó a Mátrára - Galyatető - Kovács Attila, 2016. október. 23
» A Hortobágy csodája - az őszi daruvonulás - Kovács Attila, 2016. október. 23
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív program: Reggeli után a gyimesi csángók földjére (ezer éves határ, Rákóczi vár romjai) kirándulunk, ahol részesei lehetünk azoknak a történelmi pillanatoknak, amikor a „Gyimesbükki” állomásra megérkezik a Budapestről induló magyar szerelvény több száz utassal. A kora délutáni órákban megállunk Fügés-tetőn (csodálatos, gyönyörű szép hely és panoráma a környező Csíki és Gyergyói havasokra). Délután kirándulunk Délkelet-Európa egyetlen épségben maradt krátertavához a Szent Anna-tóhoz. A tó égbe nyúló fenyvesekkel körülvéve, tengerszint felett 950 méteren felejthetetlen látványt nyújt. A fakultatív program ára: 6.900 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Autóbuszos utazást légkondicionált, turista autóbusszal, 3 éjszaka szállást 3* szállodában, vagy panzióban, Székelyudvarhely belvárosában, idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Csoportkísérőt, a helyi idegenvezetőt, illetve a belépődíjakat, a BBP biztosítást, fakultatív programokat, idegenforgalmi adót, útlemondási biztosítás és a foglalási díjat.

Kötelező költségek: 

Csoportkísérő, helyi idegenvezető díja.
Útlemondási biztosítás.
Foglalási díj

Helyszíni költségek leírása: 

Csoportkísérő, a helyi idegenvezető, illetve a belépődíjak kb. 60 RON/fő
További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (TV, video és/vagy DVD, WC, italautomata)

Szállás: 

3 éjszaka szállás 3* szállodában, vagy panzióban, Székelyudvarhely belvárosában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
4.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.0
Utazás értékelése
4.0
Pilisvörösvár
4.0
Kérdésem, hogy olyan program amiben a Békás-szoros Gyilkos tó megnézése is benne van nincs.

üdvözlettel Gubán Márta
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!