Új mászóterem Budapesten - BigWall

Hazánk nem nevezhető a hegyek és sziklák országának, ennek ellenére a természetjáró és hegymászó élet meglehetősen élénk. Az idei év utolsó nagy mászóeseménye az új budapesti mászófal megnyitása volt. A fővárosban több műfal is található, azonban ezek színvonala és falmagassága is hagy kívánnivalót maga után. Ezt a hiányosságot próbálja meg, reméljük sikerrel, orvosolni a BigWall nevű Újpesten nyílt mászóterem.

A valamikori Újpesti Cipőgyár területén található terem 750m2 falfelületet és 15 méteres belmagasságot kínál az idelátogatóknak. A kezdők számára ideális felsőbiztosításos (toprope) utak mellett a haladók is megtalálják a nekik való utakat, természetesen ezeken elölmászásra is van lehetőség. A legnagyobb vonzerőt a 15 méteres falmagasság és a masszív áthajlás jelentheti. Az utakat magyar topmászók építették, ennek megfelőlen technikásak és elég kihívást adnak.

Maga a terem a gyártelep területéről közelíthető meg, lehet mellette autóval parkolni. A nagy gyárkémény melletti fehér épületbe belépve a recepciónál találjuk magunkat, jobbra a fal, balra az öltözők találhatók. A recepción egy gyors regisztrációt és a fizetést követően hamar megkapjuk a kulcsunkat. Az öltözők kulturáltak, tiszták, viszont nem túl nagyok. A teremben padlófűtés van, ami igazán mászóbarát. Hátul a kisteremben egy aprócska boulderfal és egy 6 méter magas, kifejezetten gyerekeknek épített fal található.

Jelenleg még nem használja ki a teljes potenciálját a hely, több beépítetlen falfelület is található, illetve a már említett 60 méter magas gyárkéményt is tervezik 30 méter magasságig fogásokkal, utakkal kiépíteni. Így ez lenne Budapest első kültéri mászófala és egyben az ország legmagasabbika is a 30 méteres magasságával.

Ami kifejezetten tetszett, hogy látszik, mászók építettették és üzemeltetik a helyet, érződik a törődés és a lelkesedés. Reméljük az idő múlásával is megtartják a lelkesedésük. Az biztos, hogy a már meglévő mászótermek mellett mindenképpen érdemes ellátogatni a BigWall-ba is, legalább azért, hogy kipróbáljuk milyen és változatosságot vigyünk a téli mászótermi edzéseinkbe.

További információk a BigWall honlapján.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák, Kis-nyereg-hágó (2372 m) - 1 nap
» Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai - 3 nap
» Peru kalandutazás - 19 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!