Ugye nem kell külföldre menni, hogy csodálatos tájakat találj? Újabb 15 természeti csoda Magyarországról!

Magyarország bővelkedik csodálatos természeti látnivalókban. Nem kell messze utazunk azért, hogy gyönyörű természeti tájakat vagy valódi értékeket találjunk. Íme 15 gyönyörű látványosság azoknak, akiknek "nem csak térkép e táj":

1. Hévízi-tó:

Az Indiát idéző lótuszok gyönyörű virágai a különleges geológiai folyamatoknak köszönhető, csodálatos, meleg vizű tóban tenyésznek. További képek: 

 

2. Csobánc vára:

A Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása tárul a szeme elé annak, aki nem sajnálja a fáradtságot, hogy egy kellemes gyalogtúra keretében felsétáljon ide. Képeink a naplemente csodálatos időpontjában kászültek, a panoráma mesés:

Kilátás a csobánci várból...

A Balaton-felvidék egyik legszebb kilátása tárul a szemünk elé, ha felmászunk a tanúhegyek egyik legszebbjére: a 378 méter magas Csobánc várral koronázott tetejére. Nyári estén, a nyugati égbolton a látóhatárt karcoló nap még a sümegi várhegyet kontúrjait is a horizontra rajzolja, de tiszta időben nem csak a Badacsony és a szigligeti vár, mögötte pedig a Balaton, hanem még a csodálatos borokat érlelő Somló-hegy is feltűnik  a messzeségben.

 

3. Tihanyi-félsziget:

Az ország egyik legszebb tájegysége Tihany. A nyári képek felidézik az levendulák lila virágait, a túcskök ciripelését, az ég és a Balaton színét:

Körtúra a Tihanyi-félszigeten

Tihany: az ország egyik legszebb fekvésű települése. A félszigeten fekvő falucskát és az apátsági templomot  nyaranta tömegével keresik fel a turisták.

 

4. Béri andezitömlés, Cserhát:

A Nógrád megyében található, álmos kis falucska mellett geológiai világritkaságot találunk. Nézd meg Te is az itt készült fotókat:

Világritkaság Béren: az andezitömlés

Nógrád megye gyönyörű természeti csodákat rejt. A Börzsöny és a Mátra között megbújó dombság, a Cserhát kevésbé látogatott, mégis csodás vidék: látványosságai nincsenek túlreklámozva, éppen ezért meglátogatásuk idején nem kell olyan tömegre számítanunk, mint például Hollókőn.

 

5. Hámori-tó, Bükk:

A Bükk az Északi-középhegység egyik legszebb, de mindenképpen a legnagyobb átlagmagasságú tagja. Csodálatos erdei főleg ősszel lenyűgözőek:

Az őszi Bükk

A Bükk hazánk egyik legszebb hegysége. A Bükk értékeit megóvó Bükki Nemzeti Parkról itt olvashatsz fontos információkat. A Lillafüred és Bánkút környékén kivételesen szép erdők várják a kirándulni vágyókat, itt készültek képeink az őszi fényben fürdő bükkösökről  és a Hámori tóról. 

 

6. Gemenci erdő:

Gemenc vadregényes ártere a szarvasok birodalma. Nézd meg, milyen az utazás a gemenci kisvasúttal az itt készült képeken:

Kisvasúton a gemenci erdőben

A gemenci erdőben hangulatos kisvasútvonal üzemel. Pörbölyről indul a járat, és a nyári időszakban még nosztalgiavonat is jár a keskeny sínpáron: gőzmozdony vontatja a vagonokat. Sokkal természetkímélőbb módja ez az erdő mélyére jutásnak, mintha például gépjárművekkel kísérelnék meg ugyanezt.

 

7. Rám-szakadék:

A Rám-szakadék a Visegrádi-hegység egyik csodája. A szurdok bejárását megkönnyítik a beépített korlátok, de a hétvégén kialakuló nagy tömeget nem előzik meg. Nézd meg a Rám-szakadékot képekben:

Rám-szakadék

A Rám-szakadék vitathatatlanul az egyik leglátogatottabb természeti látnivaló a Visegrádi-hegységben. A Wikipédia adatai szerint egy évben több mint 60 ezer kiránduló keresi fel a területet: osztálykirándulások, baráti társaságok, családok.

 

8. Tündér-szikla, Budai-hegység:

A fővárosiaknak is jutnak a Természet csodáiból. A cikkben a Budai-hegység egyik legkedvesebb kilátópontját ismerheted meg:

Küszöbön túli Budapest - a Tündér-szikla

Budapest: dugó, kutyagumi, tömegközlekedés, aluljáró, rohanás. Budapest: Normafa, Hármashatár-hegy, Hűvösvölgy, Római-part, Kopaszi-gát. Kétarcú fővárosunk szerintünk legszebb részeit szedjük össze ebben a mini sorozatban.

 

9. Vadálló-kövek, Visegrádi-hegység:

A csodálatos Vadálló-kövek egyedülálló látványosságot nyújtanak a Prédikáló-szék felé túrázóknak. Nézd meg Te is:

Egynapos kirándulás Dömösről: a Vadálló-kövek és a Prédikálószék

A reggel már a Dunakanyarban ért. Jobb itt magamhoz térni, mint a Belvárosban nyüzsgésétől körülvéve. Felemelő érzés a dömösi "korrekt árak és udvarias kiszolgálás"-sal csábító vendéglátó-ipari egység teraszán legyűrni a diós patkót. Majd elindulunk felfelé, a kis kápolna tövében található forrástól intenzív szívdobogás kíséri a kapatót, de az első kilátópontnál kifújjuk magunkat.

 

10. Római-fürdő, Bakony:

A Bakonyban található különleges patakvölgy nagyon jó túracépont. A fotók innen:

Séta a Gaja-patak vízeséséhez: Római fürdő a Bakonyban

Tavasszal a Gaja-patak bőséges vízhozama széles vízesést varázsol a Bakonynána és Jásd között található, a népnyelv által Római-fürdőnek nevezett szurdokba.

 

11. Villányi-borvidék:

 

12. Ingókövek, Velencei-hegység:

Ingatag sziklák és kökörcsinek: tavasz a Velencei-hegységben

A Velencei-tó ideális választásnak tűnik, ha úti célt keresünk abban a kissé feszült idegállapotban, amit az okoz, hogy kinn gyönyörű az idő, mi meg a négy fal között kuksolunk. Elérkezett a pillanat, hogy kiejtsünk a kezünkből tollat, billentyűzetet, és irány a tópart!

 

13. Csóványos, Börzsöny

Csóványos felett az ég...

A Csóványos a Börzsöny hegység legmagasabb pontja, 938 méterre emelték majd koptatták a geológiai folyamatok. A Börzsöny igazi vadon: erdővel borított tömbje magasra kiemelkedik a környező tájból- és a napokban hazánkat borító felhőrétegből is.

 

14. Baradla-barlag, Aggteleki-karszt

Baradla-barlang - az Aggteleki-karszt UNESCO Világörökségi értéke

A tökéletes sötétség és a teljes csend helyett lenyűgöző látvány várt a Baradla barlang mélyén. A modern technikának köszönhettem, hogy nem borult rám a barlangok félelmetes sötétsége: a szépen kiépített, rozsdamentes acélkorláttal szegélyezett járdámat és a gyönyörű cseppkőformákat biztonságos világosságba borította a lámpák fénye. A barlangok, köztük a gyönyörű Baradla is, mindig lenyűgöztek: sohasem értettem miért halmozott fel a Természet ennyi szépséges formát és színt ebben a csöndben és a végtelen sötétben.

 

15. Megyer-hegyi tengerszem

A Hegyalja gyöngyszeme: Megyer-hegyi tengerszem

Észak-Kelet Magyarországon járva, ha már Sárospatakig utazunk, több érdekes látnivalót találhatunk.
Figyelmesen autózva, a várostól néhány kilométerre, a főút mellett egy tábla irányít „Tengerszem” felirattal a hegy (pontosabban magassága miatt domb) irányába. Lekanyarodva a Balaton-felvidékhez (vagy Toszkánához) hasonlatos táj fogad bennünket.
Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 39.033 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 39.745 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 42.584 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 44.008 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 55.970 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Egyszerű csónaktúrának indult... De amit utána láttak, soha sem felejtik el... - Kovács Attila
» Az ősz színei - Kovács Attila
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter
» Egy nap Veronában - Kovács Attila
» Budapest a magasból - lenyűgöző felvételek - Kovács Attila

Utazások

» Korzika kalandnyaralás - 11 nap - 8 nap szabi
» Kalandtúra Andalúzia legszebb tájain - 8 nap
» El Camino zarándokút Galíciában - 9 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!