Tricikliről forgat az operatőr

Pelsőczy Petra Áttetsző című kreatív-dokumentumfilmjének munkálatai még nagyban folynak, de magazinunk már most szolgál néhány titkos, jellegzetesen magyar filmes praktikával, melyeket az egyik forgatási napon lestünk el.


A forgatási nap hajnalán egy narancssárga tricikli érkezett a helyszínre, amelyről hamar kiderült, hogy nem a film szereplője, hanem a stáb egyik kelléke lesz. Na jó, de milyen? - tettük fel a kérdést. A rendezőnő a triciklire nézett, aztán ránk, és halkan azt suttogta, hogy „hát erről fogunk forgatni.

A csomagtartóba beleáll az operatőr, miközben a kerékpáros hajtja a háromkerekűt. Fontos kellék, mert ma egy kocogó férfit veszünk fel, és lényeges az egyenletes mozgás annak érdekében, hogy a főszereplőt közelről követni tudjuk.”


Ezek szerint megállapíthatjuk, hogy a Viszikli betört a magyar filmiparba, előreláthatólag a következő években egyre több filmes fogja használni. 
Még jó néhány hónapot kell várnunk az Áttetsző című realista közegbe ágyazott, egy karakteren át bemutatott "városfilm" bemutatójáig.
A fotókat Jurassza Zsófia készítette.
 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!