Toronto - a kerékpáros világváros

Toronto - nyüzsgő, multikulturális metropolisz, Ontario tartomány fővárosa.  Kanada legnagyobb, pörgős, csillogó világvárosa Faludy György választott otthona volt - máig egy park őrzi Torontóban híres költőnk emlékét. Ma már nem számít akkora kihívásnak ide eljutni, mint az ő idejében - csak felpattanunk egy közvetlen járatra és könnyedén repülhetünk Budapestről Torontóba.

Toronto Kanada pénzügyi és kulturális központjának számít. Sodró lendülete, rengeteg kulturális programja, fesztiválja nagyon izgalmas hellyé teszik, az itt élők szabad szellemű, élénk társasági életet élő közösséget alkotnak. Toronto 5,5 milliós lakossága az észak-amerikai szokásoknak megfelelően autóval jár - de a belváros utcái hiába olyan szélesek, turistaként jobban járunk, ha kerékpárral fedezzük fel a város szívét.

Az utóbbi években tudatos közlekedésszervezési változtatások történtek Toronto belvárosában - nem csak a közbringa rendszer épült ki, hanem ahol csak lehet külön kerékpársávot alakítottak ki, ahol gépjárművek nem közlekedhetnek. Fontos tudnivaló, hogy 24" kerékméret felett nem szabad a járdán kerékpározni, és mindenkinek kötelező a sisak viselése - erre különösen érdemes odafigyelni, mert az itthoni viszonyokkal szemben Toronto városában a közlekedési szabálysértéseket különösen komolyan veszik. A rendőrök a gyalogosokat és a kerékpárosokat is megállítják, ha nem tartják be a közösségi közlekedés szabályait. Az autósok és buszok nagyon előzékenyek és figyelnek a védtelenebb kétkerekűekre - előbbiek messziről fékezve adnak elsőbbséget a kereszteződésekben, a buszok pedig jóelőre jelzik közeledésüket, hogy a mellettünk elhaladó hatalmas jármű tömege ne keltsen riadalmat a kerékpározóban.

Torontoba repüléskor vagy ebben az izgalmas városban átszállva mindenképp számoljunk  azzal, hogy torontói reptéren működik az ún. pre-clearance. Ha valaki Európából utazik Amerikába, akár közvetlenül, akár olyan reptéren történő átszállással, ahol ilyen szolgáltatás nincsen, akkor jó eséllyel az első USA belépési reptéren nagyon hosszú sor fogadja, és sok esetben órákat kell sorban állnia, mire végez az immigration sorban. Azonban Torontón keresztül repülve az Air Canada rouge járatával, Kanadában egy rövid, pár perces pre-clearance után repülhet tovább az USA-ba, ahol így már elkerülheti a hosszas sorban állást. (a kanadai tranzit vízummal azonban rendelkezni kell, ami online intézhető egyszerű folyamat a nagykövetségen keresztül). Fontos tudnivaló, hogy ez a pre-clearance szolgáltatás nem jár automatikusan mindenkinek - csak a Air Canada rouge utasai részesülnek ebben a különleges elbánásban. 

Az alábbi videó második része foglalkozik ezzel.

Ez egy versenyelőny más légitársaságok USA útjaival összehasonlítva. Fontos, hogy egy long-haul (10 órás) út után a repülőtéren még mennyi időt kell vesztegelni, különösen, ha családdal érkezünk.

Torontón keresztül remek átszállási lehetőségek vannak majdnem az összes belföldi járatra, mint pl. Montreal, Vancouver, az USA-ba pedig Los Angeles/Chicago/New York/Newark/Washington.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Keleti Parti nagyvárosok és a Niagara vízesés - 11 nap
» USA Kanada Keleti part - 14 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!