Török vendégszeretet és Kappakódia lenyűgöző formái

Aki volt már az antalyai tengerparton, és szórakozott a parti bárokban és klubokban, annak nem kell magyarázni, miért keresik fel annyian ezt a célpontot. De ha már ilyen messzire elutaztunk, érdemes még néhány napot rászánni e vidékre, mert olyan tájat láthatunk, amit máshol soha.

Gyakran előfordult már utazásaink közben, hogy egy itthonról áhított helyre érve, a néhány kötelező látványosság képeslap-szerű fotóinak elkészítése után rá kellett döbbennünk: nem ez az amit kerestünk, hiányzik a hangulat, s az egész valahogy nem akkora szenzáció, mint amilyen hírverést kapott. Ha valahol nem fenyeget ez a veszély, az Törökország és Kappadókia: ez a táj tényleg lenyűgöző. Azt könnyű kiolvasni a földrajzkönyvekből hogy a Hassan és az Ercyes vulkánok évmilliókon át ontották a puha vulkáni hamut a vidékre, ami aztán a víz és a szél által különböző valószínűtlen formájú tornyokká koptatódott- de azt hogy milyen érzés e földönkívüli vidék felett hajnalban hőlégballonon tovaszállni, lassan, méltóságteljesen, míg a kelő nap vöröses ragyogásba vonja a világos tufakúpokat: nos, ezt itthonról lehetetlen elképzelni.

 

Azt sem nehéz kibogarászni a mai kor információval túltöltött virtuális tudástárából, hogy az itt élő őskeresztények barlangtemplomokba, föld alatti városokba menekültek az üldöztetések elől: de ez korán sem adja vissza azt a hangulatot, amit Kaymakli föld alatti városának hét szintjét bejárva érezhetünk, labirintusának kellemes hűvösében bolyongva. Az is lehet, hogy fotón, képernyőn láttuk már a Teve sziklát vagy a Tündérkéményeket, tettünk már képzeletbeli utazást a Zelve vagy a Dervent völgyben, de a geológiai folyamatokkal csak nehezen magyarázható művészi formájú tufaalakzatok valódi látványát semmi nem képes pótolni, mintha ez a táj valóban valamilyen tudatos erő jókedvű perceinek alkotása lenne: sehol a világon nem találunk ehhez fogható képződményeket. Fokozza a terület titokzatosságát, hogy bármerre járunk a kétezer évvel előttünk itt élt emberek nyomait találjuk: szinte nincs méter, hogy ne találkozzunk barlanglakással, sziklába vájt templomok bizonyítják az egykori lakók leleményességét és kitartását. Az is csak emeli a környék hangulatát, hogy Törökországban található: a törökök közhelyként emlegetett vendég és magyarszeretete itt is körülvesz minket, szívesen fogadnak és jobbnál jobb ételekkel, szórakoztató esti programokkal, fergeteges hangulattal próbálnak hosszabb maradásra, mielőbbi visszatérésre bírni.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Hétvége Isztambulban idegenvezetéssel - 4 nap
» Tavaszköszöntő hétvége Isztambulban - 4 nap
» A Török Riviéra legszebb tájai és Rodosz - 8 nap
» Törökország - Hedef Rose Garden Hotel * * * * - 8 nap

Szállás ajánlatok

» Hotel Mesut **** Alanya 97.488 Ft/főtől - Törökország / Alanya
» Hotel Club Mermaid Village **** Alanya 100.791 Ft/főtől - Törökország / Alanya
» Hotel Side Kervan *** Side 106.052 Ft/főtől - Törökország / Side
» Hotel Doris Aytur **** Alanya 109.165 Ft/főtől - Törökország / Alanya
» Hotel Nergos Garden ***+ Side 110.244 Ft/főtől - Törökország / Side

Információs oldalak

» A török Riviéra legszebb látnivalói
» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Buszos körutazások Törökországban
» Incentive utazások - üzleti utaztatás
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» Nyaralás Törökországban

Cikkeink

» Nyaralás Törökországban - Antalya szépségei - Kovács Attila
» Törökországi kalandok - Kovács Attila
» Isztambul hangulata - Kovács Attila
» Antalya valódi hangulata - Kovács Attila
» Antalyai kalandok - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!