Tavaszi virágszőnyeg

 A tavasz elhozza azt, amit a legjobban szeretünk az erdőben: a kellemes napsütésben tömény virágillatban sétálhatunk, a madárdaltól hangos fák között. Nem kell botanikusnak lenni ahhoz, hogy megismerjünk és megszeressünk néhány kedves kis virágzó növényt, amik a maguk egyszerű szépségével fakasztanak önkéntelenül mosolyt a szemlélő arcán.

Az utazom.com nem csak az egzotikus helyek szépségét hirdeti: saját környezetünkben is tengernyi csoda található, csak le kell néha hajolni érte: és megnézni. Nem hazavinni, nem kiszakítani természetes környezetéből, hiszen ott a legszebb és legteljesebb, ahogy találtuk. Tegyük félre, csak néhány percre a civilizáció önteltségét- a Természet jobban tudja. Most sem latin nevekkel szeretném fárasztani a Kedves Olvasókat, de mindenképp fontosnak tartom, hogy legalább a magyar nevüket ismerjük ezeknek a növénykéknek... Mert szinte kétszavas vers a tavaszi hérics, vagy a kónya vicsorgó, a bolondító beléndek, vagy az odvas keltike, bogláros szellőrózsa, vagy a téltemető-esetleg kapotnyak...

Ha magunk járjuk  egy növényhatározóval az erdőt, vagy az utazom.com ingyenes túráihoz csatlakozunk, akkor mindenképpen kapunk némi ízelítőt az avarszint színes lakóinak életéből. Apró kis csodák ők, érdemes egy kicsit elidőzni a megfigyelésükkel. Most bemutatunk néhány amatőr fotót róluk, de innentől újabb és újabb postokat szentelünk az ébredő erdő megjelenő virágainak. Aztán, mikor eljön a nyár, ez a folyamat újra lejátszóik az európai magashegységekben, ahol néha hónapos késéssel érkezik a kikelet- nos innen is küldünk majd kisvirágokat ábrázoló képeket. Mert mindennapi szépség fontos. 

 

 

 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Magas-Tátra Fehértavi csúcs - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi csúcsok: a Veitsch 1981 m. - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Magas-Tátra, Kopa-hágó - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!