Sziklán - a következő lépcsőfok

Hogyan válj sziklamászóvá?

Szeretnél sportos testalkatot, szeretnél sok kalandot és mókát, egy kicsi adrenalinnal fűszerezve? Úgy érzed, a természetben szeretnéd mindezt? A sziklamászás ideális választás számodra! A sportmászást bárki könnyedén elsajátíthatja, Magyarországon és külföldön egyaránt űzheted, és ha a sportmászás alapfogásait ismered, akkor a mászótermekben is komoly sikereket érhetsz el, a via ferrata-k pedig kedves játszóterekké változnak.

Hol kezdd el a sziklamászást?

A legfontosabb, hogy keress egy olyan szakembert, akivel biztonságosan és élvezetesen meg tudod tenni az első lépéseket. Egy jó mászóoktatóval nagyon gyorsan tudsz haladni, és akár pár nap alatt is vagány sziklamászóvá válhatsz.

Mi a titok? Miért jobb oktatóval tanulni a sziklamászást?

A jó oktató felméri a képességeidet és úgy segíti a fejlődésedet, hogy a komfortzónádon belül tudj maradni: ehhez kell a pedagógia. Ez fontos, mert hatékonyan tanulni akkor tudsz igazán, ha a komfortzónád felső határát súrolod. Ez a mágia a jó sziklamászás oktatásban. Ha túl egyszerű feladatot kapsz, nem fejlődsz a számodra megfelelő ütemben. Ha túl nehéz a feladat, akkor pedig csak félni fogsz és megutálod az egészet. A cél az, hogy ügyesedj és megszeresd a sziklamászást.

Amikor megtaláljuk a számodra legideálisabb mászóutakat, akkor a jó oktató tudja formálni a mozgásodat, látásmódodat. Megfelelő mozdulatokkal, a helyes lépések és fogások minél gyorsabb keresésével sokkal kevesebb erőre van szükséged, így egy nehéznek tűnő szikla is megmászhatóvá válik számodra. Az oktatód fel tudja mérni, éppen mire van szükséged a fejlődéshez.

Miért jobb a bentlakásos sziklamászó tanfolyam, mint a bejárós?

A bentlakásos sziklamászó tanfolyam esetében folyamatosan inspiráló közegben vagy. Ezek a sziklamászó tanfolyamok valamilyen mászóparadicsom kellős közepén vannak, ahol minden a sziklamászásról és az élményekről szól. Nem kell hazarohannod az Adriai-tenger, a Földközi-tenger vagy éppen a Garda-tó mellől, nem zavar a napi munka, csakis a mászásra tudsz koncentrálni és mint egy kisgyerek, iszod magadba az új tapasztalatokat.

Aktívan nyaralsz és észre sem veszed, de beszippantasz egy új életérzést, és amikor hazatérsz, már nem ugyanaz leszel, mint előtte voltál: sziklamászóvá válsz!

Cikk: Farkas Gyula,   FunFit

 

Megtetszett a sziklamászás? Nézd meg, mikor és hol tartunk kezdő sziklamászó tanfolyamokat!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Via ferrata túra - Großer Priel 2515 m. - 3 nap
» Macedon kalandozások - 8 nap
» Nepál képekben, nepáli élmények
» Nepál képekben, nepáli élmények
» Kalandtúra 2015
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!