Suunto Ambit 2 - hasznos társ futáskor is...

Már egy ideje szemeztem az Ambittal, olvastam a teszteket, hallottam sok véleményt róla, és az első verziót élőben is megszemlélhettem, gyorsan bele is szerettem a hatalmas kijelzőjébe.

Ahogy megkaptam az órát, regisztráltam a Movescount oldalon, elkészítettem a megfelelő beállításokat, mint például pulzuszónák, pár személyes adat, a különböző sportok hozzáadása a profilomhoz. El is indultam első futásomra. Szuper gyorsan talált GPS jelet, ez nagyon tetszett. Ez az edzés tényleg az ismerkedés jegyében telt, folyamatosan néztem miket mutat, melyik gombbal mit tudok elérni. A nagy kijelzőn szerencsére minden adatot nagyszerűen láttam, háttérvilágítás egész hosszan működött, de rájöttem, hogy még nem sikerült beállítani azokat az adatokat, amik nekem fontosak egy edzés alkalmával.

Futás után egyből fel is töltöttem az edzést a Movescount oldalon található edzésnaplómba. Elsőre az adatokat mutató görbe valahogy nem nyerte el tetszésemet, az általam használt oldal valahogy egyszerűbbnek, átláthatóbbnak tűnt, viszont ahogy tovább nézegettem, egyre több érdekességet fedeztem fel, amik akár egy edző számára is igen hasznosak lehetnek. Sikerült a kijelzőt is egész könnyen személyre szabni, mindent úgy beállítani, hogy a nekem fontos infókat legyenek csak rajta. Furának találtam, hogy ezt nem az órán, hanem a Movescount oldalán lehet csak elvégezni, de végül is könnyebb volt így, mint az órán pötyögni.  Több hasznosnak tűnő alkalmazást találtam még, de ezeket most nem töltöttem le.

A héten még volt pár edzésem, az igazi próba azonban a Vértes Terepmaraton volt. Idén a legrövidebb távra, 15 km-re neveztem. Biztos voltam benne, hogy a pálya jelölése megfelelő lesz, azért letöltöttem az útvonalat az órára, kíváncsi voltam, hogy működik majd. Nem csalódtam, a nagy kijelzőn ez is extra jól látható volt, jól mutatta az irányt, bár ezen a versenyen nem volt nagy jelentősége, próba szempontjából azonban mindenképp jó volt.

Ez alkalommal a pulzusmérő pántot is felvettem. Sokkal kényelmesebb érzés a viselése, mint ami nekem van, szinte észre sem vettem. Nagyon jó az anyaga, puha, nem dörzsölt egyáltalán. Féltem pont a versenyen tesztelni, de szerencsére semmi gond nem volt. A pulzusmérő használatával több plusz információt is megtudhattam. Az verseny végén a futás összesítésében például a javasolt pihenőid és az un. Pte (csúcs edzés hatás) értéket is,  egytől ötig terjedő skálán határozza meg az edzés erősségét.

Örültem, hogy volt kb. egy hetem a verseny előtt tesztelgetni az órát, mert annyi mindent tud, annyi mindent lehet rajta beállítani, idő kell ahhoz, hogy mindent felfedezzek. Nekem elsőre nagyon tetszett, immár személyes tapasztalatok alapján mondhatom hogy egy kiváló, könnyen kezelhető multisport órát sikerült a Suuntonak alkotnia. A verseny is jól sikerült, a minimaratoni távon elsőként értem célba a nők között.

Jó társ volt...

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!