Serin kisasszony és a Budapest bringás sapkák

Serin Zsuzsi bringás divattervező műhelyében, ahogy azt nagyjából már sejthetjük, a padlótól a plafonig különböző textíliák lógnak és varrógépek, vasalógépek, és biciklik állnak.


2005-ben az ELTE elvégzése után, mint ahogy az sokszor lenni szokott, Zsuzsi is tanult szakmájában helyezkedett el, és ezzel történetünk végére is értünk volna, ha nem jön a képbe a bringás srác. Kedves szülők, ezúton figyelmeztetem önöket, ha kedvenc lányukat bringás srác környékezi, az maga lehet a fertő. Természetesen egy hét múlva már meg is történt a baj, és Devecseren vásároltak Zsuzsinak egy országúti Bottecchiát.

Ha az ember lánya országúti gépet választ magának, akkor azonnal érdemes szakszervizhez fordulni, mert egy hajszálnyira került attól, hogy bringás csaj legyen belőle. És ha valaki egyszer megindul a lejtőn, akkor nincs megállás. Pláne bringával. Csak idő kérdése, és jönnek a futárhaverok és a Toldi Mozis éjszakák.
Zsuzsi akkoriban munkája mellett szabás-varrás iskolába járt, pontosabban bringázott, miközben – lévén pörgős, szókimondó csaj – folyamatosan cikizte a bringás barátok különböző márkajelzésekkel díszített sapkáit. Addig a pillanatig szólt be azért, hogy miért kell reklámot hordaniuk a fejükön, amíg az egyik futár meg nem unta, és azt mondta, hogy ’igen? akkor csinálj jobbat, ha tudsz’.


Nem is kellet több buzdítás, és Zsuzsi pár nap múlva át is adta saját tervezésű sapkáját az illetékesnek. Ezek után természetesen egyre-másra érkeztek az ismerősök megrendelései. A kínálat bővült, és megjelentek saját tervezésű kiegészítői.


A következő évben hat másik márkával közösen megrendezték Magyarország első bringás divatbemutatóját a Kodály köröndi Moszkvicsban. Az esemény komoly sajtóvisszhangot és elismerést kapott, ennek köszönhetően ezek után évente két bemutatót tartottak olyan frekventált szórakozóhelyeken, mint a Szóda, a Merlin Színház vagy a West Balkán.


2010 tavaszán Balogh Miklós reklámszakemberrel közösen azon ötleteltek, miként lehetne a Serin márkát országszerte bevezetni. És mint ahogyan az lenni szokott, a legegyszerűbb ötlet általában a legjobb. Írjuk rá egy kék sapkára nagy fehér betűkkel, hogy Budapest. Természetesen bejött. Pár hónappal később a Critical Mass egyik főszervezője már ebben a sapkában celebrálta a bringaemelést. Még ugyanebben az évben Varsóban a Serin egyedi tervezésű sapkákat, táskákat, pénztárcákat, ruhalakatokat mutatott be a futár EB-n.


Újabb sikeres bringás divatbemutató 2011 őszén a Tranzitban, ahol a Serin modellek mellett három további tervező munkáiban gyönyörködhetett a nagyérdemű. Jövőre pedig irány Anglia és Skócia.
Legközelebb Serin kiegészítőkkel, ruhákkal december 3-án a Fogasházban találkozhatunk, ahol remélhetőleg én is megkapom az egyedi Budapest sapkámat.


 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!