Sanremo hangulata, Olaszország

A "virágvárosnak" nevezett Sanremo az olasz Riviéra egyik híres üdülővárosa. Az egykori halászfalu mára ismert és felkapott nyaralóhely, különleges éghajlatát a Tengeri-Alpoknak és a Földközi-tenger együttes hatásának köszönheti.

Ahogy a közeli Monaco, Sanremo is ismert szerencsejáték-iparáról - a népes orosz közösségre pedig az olasz vidéken igen furcsán ható hagymakupolás ortodox templom hívja fel a figyelmet.

A város kikötőjéből tavasszal híres vitorlás regatta startol el, és Sanremo képezi a befutóját a Milánóból induló, az olasz sportélet szempontjából kiemelten fontos kerékpárversenynek.

A modern irodalom és a jól sikerült filmadaptációk rajongói pedig Patricia Highsmith híres regényéből, vagy a hasonló című Tehetséges Mr. Ripley jeleneteiből ismerhetik fel a várost, hiszen itt játszódik a történet fordulópontja. 

A lassú, olaszosan nyugodt ritmusban estébe forduló délután fényei arany sugarakként sepernek végig az utcákon, megvilágítva a hangulatos kávézók teraszát és a pálmafák büszkén magasba emelt koronáját...

További képek:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Karneválok Kavalkádja (Nizza, Menton) - 5 nap
» Virágkarnevál Nizzában, Citromfesztivál Mentonban - 6 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!