Ortlieb víztárolók

Kedves Olvasók,

A jó idő közeledtével, szeretnénk figyelmetekbe ajánlani, legfőképp a túrázóknak, az ORTLIEB kiváló minőségű hegesztett víztartályait, melyek rengeteg előnnyel szolgálhatnak.
Kialakításukban nagyon hasonlítanak a már jól bevált Dry Bagekhez. Jelenleg három táskája elérhető az ORTLIEB-nek, mindegyik más-más előnnyel.

Water Belt

Kezdjük a Water Belttel. A fém vagy műanyag kulacsok versenyképes alternatívája ez a 2 literes víztartály, amelyet könnyen hordhatod ”övtáskaként” is, és elteheted a táskádba is, ha kiürült. Összecsukva nagyon kis helyet foglal és a 110 grammtól megszakadni se fogunk…
Opcionális tartozéka az ivócső, amely természetesen illeszkedik a szelepre, így könnyen átalakíthatjuk Water Beltünket egy hidratációs rendszerré.

 • Anyag: nylon fabric PS 17L
 • Térfogat: 2l
 • Súly: 110g
 • Szín: kék

Water Bag

A következő termék, amit meg kell említenünk a Water Bag. Kettő, négy illetve tíz literes kiszerelésben kapható kék illetve fekete színben. Nagyméretű műanyag edények és alumínium kulacsok helyettese lehet. Érdemes mindenhova magunkkal vinnünk, mert rengeteg helyzetben hasznosíthatjuk, úgy, mint tábori zuhanyzáshoz, ülés vagy fejpárnaként, súlyként siklóernyőzéshez, búvárkodásnál lehajtó eszközként, kombinálható szabadtéri víztisztító filterekkel is (MSR, KATADYN) és ívópalackként működhet az ORTLIEB drinking tube-al használva (N43).
A nagyobb, 4 és 10 literes (244 és 610 cu.in.) verziók a táska két végénél fogva könnyen csatolhatók fel ágakra vagy járműre.

 • Térfogat: 2L, 4L, 10L
 • Anyag: nylon fabric PS 17L
 • Súly: 80g 130g 160g
 • Szín: fekete; kék

Water Sack

Végül, de nem utolsó sorban a Water Sack. A konstrukciója megegyezik az Ortlieb csavarós lezárású „száraztáskáinak” (dry bags) kialakításával. Ennek megfelelően a túra alatt, mivel csepp- és vízálló szövetből készül, használhatjuk is ruhák, hálózsákok és egyebek vízmentes tárolására. Amint letáboroztunk nagy előnyünkre válhat vízszerzésben és tárolásban is. A hegesztett Ortlieb vízszelep alul biztosítja a víz szabályozott kiengedését. Nagyméretű csavaros nyílása könnyű feltöltést enged meg. A csatos pántok segítségével a Water Sacknek könnyen helyet találhatunk egy kampón vagy akár egy faágon is. Fekete változata különösen alkalmas „szolár-zuhanyként” való használatra.
A Water Sack vízszintes helyzetű szállításra nem alkalmas, mivel szivároghat. A csavarós lezárás semmilyen folyadékot nem enged be kívülről, de a víz szivároghat belülről kifelé. Csomag vagy hátizsák belsejében történő vízszállításhoz javasoljuk a Water Baget vagy Water Beltet.

 • Anyag: nylon PS 17L
 • Térfogat: 10 L
 • Súly: 190 g
 • Szín: fekete; kék

Mindhárom tartályról elmondhatjuk, hogy rengeteg helyet, súlyt és extra felszerelést spórolunk meg használatukkal. Ortlieb termékekről lévén szó természetesen mindegyik kompatibilis az Ortlieb táskáinak hidratációs rendszerével, külön kialakított rekesszel, rögzítési pontokkal.
zuhanyzó szelep is könnyen felszerelhető: el kell távolítani a porsapkát, rögzítsd, és nyisd meg a csapot. A Water Sack térfogata elég egy kellemes zuhanyzáshoz. Kerti zuhanyként vagy locsolásra is használható.

 

Figyelem, fontos tudnivalók a felhasználáshoz:

Minden víztartály csak víz szállítására alkalmas. (Max. hőmérséklet 60°C). Ne használd alkohol tartalmú, cukros vagy savas italok szállítására! Az ivóvizet ne tedd ki hosszú ideig meleg levegő hatásának. Gyakran cseréld a tárolt vizet. Használaton kívül tartsd nyitva, száraz helyen. Belsejét fogtisztító tablettával tisztítsd. Kívül semleges szappannal, meleg vízzel keféld át. A szelepet gyakran mosd el.

Galéria:
http://evobike.hu/galeriak/oldal/296

Útmutatók: 

http://evobike.hu/sajatfiok/fajlok/obodi-waterbelt.pdf

http://evobike.hu/sajatfiok/fajlok/gkpqr-watersack.pdf

http://evobike.hu/sajatfiok/fajlok/tajxx-showervalve.pdf

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Hótalpas túra a Gyömbér 2043 méteres csúcsára - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Hótalpas túra Pádison - 4 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!