Nyárzáró és túraszezon-indító fesztivál a Dunakanyarban!

A Természetjáró Fesztivál keretein beül bakancsos, vízi és kerékpáros programok várnak Verőcétől Zebegényig. A bakancsos kalandozások útvonalainak egy részét úgy alakítottuk ki, hogy célpontjaikon vízi- vagy kerékpártúrákhoz, illetve kisvasutas utazáshoz is csatlakozni lehessen. Ezekkel a kombinált túrákkal akár egész napos bakancsos-kerekezős-kenus kalandokba vághatsz bele.

Ilyen még nem volt! Most egyes túrákhoz mi biztosítjuk a kerékpárt és az összes vízitúrához a biztonságos túrakenukat is. Neked csak annyi a dolgod, hogy megveszed a napijegyet és regisztrálsz a legszimpatikusabb túrára. Vagy akár kettőre. ☺

Külön-külön is kipróbálhatod a vízi és a szárazföldi sportokat, a fesztivál helyszínére visszatérve pedig játékos és ismeretterjesztő programok várnak.

Ha szabad utat szeretnél a kalandozásokhoz, túraajánlatainkból válogatva önállóan vághatsz neki az ösvényeknek.

Kóstolj bele a természetbe! Földön, vízen, két keréken.

A fesztiválon való részvételhez jegyvásárlás szükséges, illetve a limitált számú programokra regisztrálni kell.

Túrakategóriák:

Gyalogtúrák

A Dunakanyar hegyeinek szelíd és izgalmas kincsei, hullámzó zöld völgyek, dunai panorámával koronázott kilátópontok, vadregényes patakmedrek és barlangok várnak benneteket a Természetjáró Fesztivál vezetett gyalogtúráin. Kombinált túráink egész napos, komplex élménycsomagot nyújtanak. 

Akik pedig szabad utat szeretnének, azok túraajánlatainkból válogatva, önállóan vághatnak neki az erdei ösvényeknek.

Vezetett gyalogtúrák: 

túravezetők által kísért körtúrák és egyirányú gyaloglások 5–20 km-es távon, mindhárom napon

Tematikus gyalogtúrák:

a kirándulások mellé sok információt, szakvezetést is kapunk a rövidebb, gyerekes családoknak is ajánlott sétákon.

Teljesítménytúra a Csóványosra 

Egyéb gyalogos sportprogramok (futás, szemétszedő futás, nordic walking)

Ajánlott gyalogtúrák a www.termeszetjaro.hu ajánlásával:

túraútvonalak, amelyeket indulási időtől és túratársaktól függetlenül, szabadon járhatsz be. 

„Három az egyben” túrák

Egész napos (7-8 órás), három „jármódra” (gyaloglás/kerékpározás/kenuzás) épülő, kombinált túrák szombaton.

Gyalogtúra kerékpározással és vízitúrával kombinálva. Kitartó, vagány résztvevőknek ajánljuk.

„Kettő az egyben” túrák

Félnapos, két „jármódra” (kerékpározás/kenuzás, gyaloglás/kenuzás, gyaloglás/kerékpározás) épülő, kombinált túrák mindhárom napon. Kerékpárról vagy bakancsról kenura válthatsz, illetve gyaloglás után kerékpárra pattanhatsz, vezetett túrák keretében.

Két keréken - Kerékpáros túrák

Nemcsak gyalog és vízen, hanem két keréken is bejárhatjátok a Börzsöny dombjait és a Duna partját. Kerékpárokat több helyszínen is biztosítunk, már csak tekerni kell. 

A könnyebb családi túrák mellett lesznek aktív, hegyi útvonalak is, melyeket túravezetők segítségével vagy kerékpárt bérelve, saját útvonalat követve lehet végigjárni.

Vezetett kerékpártúrák 

családi túrák - könnyű túrák - aktív - e-bike

Vezetett vízitúrák:

A Duna egyik legszebb szakaszán, biztonságos túrakenukban próbálhatod ki, milyen a víztükör felől nézve a világ. Különböző hosszúságú túrák közül választhatsz, melyeken túravezetők segítségével vágunk neki a Duna kanyarulatainak a Magyar Kajak-Kenu Szövetség hajóival és együttműködésével.

Dunakanyar-panoráma

Családi túra

Ajánlott vízitúrák a www.termeszetjaro.hu ajánlásával: 

túraútvonalak, amelyeket indulási időtől és túratársaktól függetlenül, szabadon járhatsz be. Az ajánlott vízitúrákhoz a kenuról/kajakról magadnak kell gondoskodnod.

Nemtúrák

Túra után indul a BULI! 

Szombaton délután a Kolompos Együttes várja a gyerkőcöket, péntek és szombat este pedig a Mongooz And The Magnet, Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Vegas Showband - Liveband Hungary perdíti táncra a közönséget!

A koncerteken kívül készültünk számos egyéb programmal kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A következő programkategóriákból választhatnak a Fesztiválra érkezők:

Előadások

Film vetítések

Ismeretterjesztő játékok

Fit játékok 

Interaktív bemutatók

Egyéb programok az íjászkodástól a jógáig

A fesztivál központi helyszínén, a verőcei Csattogó-völgyi üdülőházak területén az egész napos gyerek- és családos programok mellett további kísérőprogramok színesítik a rendezvény kínálatát. Bemutatkoznak outdoor termékek forgalmazói, zöld civil szervezetek, de lesz filmvetítés, természetvédelmi fotókiállítás, a színpadon pedig a természetjáráshoz kötődő motivációs előadásokat hallgathatnak meg a Verőcére kilátogatók. A túrák előtt és után is lesz miből válogatni: sok-sok játékos program, gyerekfoglalkoztató, kéktúrás vetélkedő, 3D barlangi vetítés, csillagászati bemutató mellett a helyszínen mozogni vágyók is számos lehetőség (kalandpark, jóga stb.) közül választhatnak kedvükre valót.

A fesztiválra a napijegy 1000 Ft-ba, a háromnapos hétvégi bérlet 2000 Ft-ba kerül, mellyel az összes program látogatható. A rendezvényen a 18 éven aluliak ingyen vehetnek részt, de számukra is kötelező a regisztráció. A túrákon és egyes programokon való részvétel szintén regisztrációhoz kötött, a regisztráció augusztus 13-án indul a www.termeszetjarofesztival.huhonlapon.

 
Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!