Mount McKinley, Észak-Amerika óriása

Az Észak Amerikai kontinens legmagasabb csúcsa a Mt. McKinley, indián nevén a Denali. Megmászása elképesztő erőfeszítéseket kíván még a normál úton is.

A csúcsra azonban egy még ennél is komolyabb kihívást kínáló, szinte egyenes mászóút is vezet.

Az első megmászóiról Szlovák-direktnek is nevezett útvonalon csak a legelszántabbak próbálkoznak. A tükörsima sziklán, függőgleccserek között, sarki széltől tépázva felfelé kúszni- nos nem ez a legkedvesebb délutáni elfoglaltságom. De hogy valami feldobja az irodában töltött napot, nézzük ezt a videót. Lám, vannak, akik komolyabb dolgokra tették fel az életüket, mint hogy táblázatokat gyártsanak, lelküket nem nyomorítja meg a határidők és megbeszélések szürke darálója. A hegyekben egyszerű és világos az élet, viszonylag egyszerű szabályrendszerrel. Ha nem figyelsz eléggé: nem éled túl, ha nem tiszteled a hegyet: nem éled túl, ha nincs szerencséd: nem éled túl. A roppanó jégnél, zuhanó sziklánál kevés őszintébb dolog van a világon, a Természet nem analizál és nem írja körül: kőkemény viszonyokkal várja a Denali meghódítóit. De ha fizikailag és lelkileg kellő állapotban, temérdek elszántsággal és küzdés árán megjutalmaz a Hegy, a csúcsáról kitáruló látvány egyediségével.

BD grassroots athlete Jesse Huey reports on his ascent of Denali's Slovak Direct route from Black Diamond Equipment on Vimeo.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!