Most akkor szabad kétszázzal bringázni?

A Millenáris tövében egy kellemes augusztusi délután arról beszélgettünk Nagy Gyurival, hogy lehetséges-e sebességi rekordot beállítani kis hazánkban biciklivel.

Gyuri is, mint mindenki más, „rendes” embernek készült, csak egy kicsit előbb tanult meg triciklizni, mint járni, ezért aztán hamar arra a döntésre jutott, hogy jobb tekerni, mint négykézláb hátrafelé csúszni. A kezdeti sikereket, amelyeket már a rokonság is elismert, önfeledt játszótéri rekordkörök követtek a pajtások és a pajtások anyukáinak legnagyobb örömére.


Aztán jött a Szputnyik. A Szputnyik az hazavágott, amint azt az amerikai gyerekek is megtanulták. Nem mintha könnyű vagy sportos lett volna, egyszerűen ez volt az egyetlen kerékpárformájú bringa gyerekeknek a hetvenes évek végén. Jó, persze voltak ufók, akik nyugati bringákkal verettek ünnepnapokon, de alapjában véve, ha nem a parasztbringán akartál a váz között átlépve tekerni, akkor ez tűnt a lehető legésszerűbb megoldásnak.
Szolnok-Zagyvarékas nem nagy táv biciklivel. Viszont tizenkét évesen odafelé hátszéllel, aztán hazafelé szembeszélnél az ember megismeri önmagát, és este a fürdőkádban egy döntést hoz. Vagy soha a büdös életben többet nem szívatja így meg magát, vagy holnap is. Természetesen Gyuri esetében nyert a bringázás.
A középiskola és a Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola páncélos és gépjármű technikai szakának elvégzése után vissza a bringára, immár a Cukorgyár SE segédmunkásaként és versenyzőjeként.
Akkoriban viszonylag kevesen bringáztak hajnalban Szolnokról Pestre, hogy utána biciklis futárként lenyomjanak egy teljes műszakot a fővárosban, majd a nap végén tekerhessenek is vissza Szolnokra.


És ezen a ponton beköszön a stéherezés mint szakkifejezés. Hát nem hangzik valami jól, de hosszú távon kétségtelenül hatékony közlekedési forma. Gyakorlatilag egy vákuumban szív maga után az előtted haladó jármű, lehetőleg busz. Az egyetlen hátránya, ha előbb fékez nálad.
2001-ben készült el az első duplaáttétellel felszerelt bringa. Ezt az eseményt azzal ünnepelték meg, hogy Gyuri egy flip-flop papucsban és bermudanadrágban kitekerte a 160km/h-t egy Mercedes Vito mögött. 2011 tavaszán a Csepellel megvolt a 171, aztán miután a rendőrség nyilvántartásba vette Nagy Györgyöt a 4-es úton biciklivel elkövetett sokszoros sebességkorlátozás átlépése miatt, ellopták a bringát, amelyet később egy irodaház álmennyezete alatt találtak meg.
Most már csak az a kérdés, hogy vajon támogatják-e, hogy a KSI egyik jeles edzője itthon 200-zal bringázhasson és felállíthassa a világrekordot, vagy ismét irány a jó meleg Tunézia, ahol a kiszáradt sós tavak végtelenje kedvez a sebességrekordereknek. 

Fotók: Hajdu András
 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!