Meztelen futár a zöld hídon

Az LCEF felkérésére vetkőzött meztelenre az egyik neves budapesti biciklisfutárcég egy alkalmazottja vasárnap hajnalban a Szabadság hídon. Az eseményt a csípős hideg ellenére szokatlanul meleg októberi pirkadat kísérte végig.

London legnépszerűbb futárai évről évre levetkőznek egyszer annak érdekében, hogy egy róluk készült fotóval segítsék az LCEF-et, illetve a Naked Courier Calendar (meztelen futárnaptár) megjelenését.

Idén első alkalommal nemzetközi képanyagot gyűjtöttek össze, ami azt jelenti, hogy minden hónapban más ország futárai lesznek láthatóak hiányos öltözékben a 2012-es naptárban. Talán már érthető, miért vártunk Mr. Októberre egy órát a Szabadság hídon egy termosz forró teát lögybölgetve.

Miszta Flo, aki még londoni futárévei során ismerkedett meg Steph-fel és Darrennel és az LCEF többi alapítójával, már-már ledobta volna magáról a textilt Budapest és London biciklisfutárainak népszerűsítésének érdekében egy fotó kedvéért, de Mr. Október az első napsugarakkal együtt még időben megérkezett, és mire kimondhattuk volna, hogy pitymalat, már tök meztelen volt. Szóval, benne leszünk drágám!

Az LCEF (London Courier Emergency Fund; londoni futárokat segítő szükségalap) célja, hogy támogatást és anyagi segítséget biztosítson olyan biciklisfutárok számára, akik balesetet szenvedtek munka közben.

Mivel Angliában adózási okokból a legtöbb biciklisfutár szabadúszó alvállalkozó, semmiféle táppénz nem jár neki. Ez azt jelenti, hogy ha egy futár megsérül, nem keres pénzt. Egy biciklisfutár esetében annak munkájából adódóan meglehetősen nagy annak az esélye, hogy ez valamikor a pályafutása során bekövetkezik. Az LCEF éppen ebben tud segítséget biztosítani. Ehhez a futárnak meg kell adnia a személyes adatait, az őt alkalmazó cég nevét, a szóban forgó és a munkában a futárt akadályozó baleset részleteit, illetve egy kezesként szolgáló kolléga adatait. Ha két hétig nem tud a futár munkába állni, minimum 150 fontot kap, ennél nagyobb összeget a LCEF bizottságának kell jóváhagynia.

Szép kezdeményezés és egyben nemes gesztus, alig várjuk a naptár megjelenését!

Azok, akik adományukkal hozzá szeretnének járulni az LCEF  működéséhez, megtehetik a Bajnokban.


 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!