Lance és a fixikészítés művészete

2008 szeptemberében második alkalommal rendezte meg az RVCA és a Cinelli közösen a Pressure c. fixiművészeti kiállítását a texasi Austinban, melynek Lance Armstrong biciklisboltja, a Mellow Johnny’s adott helyet. Fixisek tömege jelent meg szemügyre venni a művészileg elkészített bicikliket, melyeket BARRY McGEE, PHIL FROST, KAWS, ESPO, ASHLEY MACOMBER, CRAIG STECYK, CLARE ROJAS, DMOTE és még sokan mások készítettek. Supertouch A megnyitó után mindenki átbringázott a Bicycle Film Festival-ra megnézni a MASH SF biciklis csapat és Lance Armstrong közös rövidfilmjét.

Brendt Barbur-t 2001-ben New Yorkban bringázás közben elütötte egy busz. Ettől annyira pipás lett, hogy létrehozta a Bicycle Film Festival-t. Barbur azzal a szándékkal indította útjára a BFF-t, hogy a biciklizést a zenén, a képzőművészeten és a filmen keresztül tudjuk ünnepelni. Ez bejött. Az idén tízéves BFF sikeresen felgyorsította a városi bringázás mozgalmát, mely a városi élet egyik legerősebb és kulturálisan is legaktuálisabb elemévé vált az elmúlt évtizedben a világ számos részén. Nemsokára mi is ott leszünk a listán Boston és Chicago között. És végül egy kis hazai érdekesség. A Moszkva teret mindenki látta, de Török Ferenc korai rövidfilmjeit a bringafutárokról talán kevesebben. Hajtás (szín., magyar rövidf., 1998) rendező: Török Ferenc. Főszerepben: Mozsolits Róbert színművész hitelesen alakította a hajtipajti figurát, aki mostanában főleg Mc Buppaként közismert.

Hajtás Pajtás menni Amerika (szín., magyar kísérleti f., 1999), rendező: Török Ferenc Lois Viktor képzőművész, zenész szobrain is visszaköszönnek a kerékpáralkatrészek.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!