Lakóbicikli

Be kell vallanom, romantikus vágy vonz a lakókocsik meghitt világcsavargó hangulata iránt. Az egyetlen problémám ezekkel az aszfaltjachtokkal, hogy gépjárművek, irgalmatlan drágák, és rengeteg benzint égetnek el. Mi van akkor, ha a kerékpárunk mögé eszkábálunk egy lakóutánfutót? – tehették fel többen magukban ezt a kérdést.

Nos, nyilván nagyban megnehezítjük az előrehaladást, sőt erős szembeszél esetén hátrahaladásról van szó, de kit érdekel? Csak időt kell szánni az utazásra, ami azért, lássuk be, nem könnyű feladat, és pont ez a szép benne. Magunk mögött hagyni a városi tempót, és csak annyit menni egy nap, amennyit és ahová csak akarunk.

Talán épp ez az elképzelés ihlette meg Paul Welkinst, amikor elkészítette saját lakóutánfutóját. A nyaralóban egy konyha és egy hálóhelyiség található, és egy remek kilátást biztosító felnyitható oldalfal, ami egyben a mellékhelyiségre is nyílik. Az elektromos berendezések áramellátásáról a nap és a szél gondoskodik.

Kevin Cyr képzőművész lakótriciklije kicsit más irányt képvisel, ami már a megjelenéséből is kiolvasható. Ebben az esetben inkább műalkotásról, semmint közlekedési eszközről beszélhetünk. Azzal az egyszerű csavarral, hogy az amerikai pickup teherautók felépítményeire jellemző formai elemeket egy kínai teherhordó triciklire ültette át, Cyr rengeteg fontos kérdést vetett fel. Az én autóm az én váram, de meddig? Vannak olyan emberek, akiknek ez a megoldás az otthont jelentené? Fogyasztói társadalom kontra ázsiai szegénység.

A lakótricikli egy szűk, ám komfortos hálófülkével, konyhával és nappalival rendelkezik. A belső térben továbbá kényelmesen elfér az összes személyes holmi, egy televízió és egy Mao kép a falon. Rövidebb kiruccanásokra tökéletesen alkalmas.


 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!