La Ripa és a vegetáriánus menü

A megérkezés utáni pihenés örömét elnyomja az éhség: a kalandra és a helyi kulináris élvezetekre. A kis dombocskát megmutatnunk arról az oldaláról is ahonnan egészen hegynek látszik. Aztán eszünk, de nem csak egyfélét.

Az Appenninek nyugati lejtőit szelíd dombok ölelik, ahonnan látszik az olasz csizmán végighúzódó hegygerinc legmagasabb, hullámzó füvű rétekkel és gyakran felhőkkel is koronázott háta, ahogy lusta sárkányként terpeszkedik dél felé.

A dombok oldalát üde bükkösök borítják, az alacsonyabb részeken pedig hatalmas rengetegekben terem a gesztenye, számtalan helyi terméknek szolgáltatva ízletes alapanyagot. A környék természeti értékeit nemzeti park óvja, ezekből szemelvényeket a látogatóközpontban találhatunk. Itt a sok hasznos információ mellett sajtokkal és sonkákkal telezsúfolt, helyi borokkal, gesztenyéből készült termékekkel csalogató kis boltot is találunk, a kiváló kávézó mellett. Hogy, hogy-nem, innen indul a túra és ide is érkezik, első körben egy szükséges tejeskávé löketet vehetünk magunkhoz, majd a visszatéréskor mindezt egy jól megérdemelt áfonyás-rácsos süteménnyel is kiegészíthetjük. A könnyed kirándulás egy közeli dombtetőre vezet, ahonnan alaposan megszemlélhető a környező dombtetőkön elszórt, etruszk alapokra épült, erődszerű falvacskák sokasága, és az Apuai Alpok valamint az Appenninek hegyei. Innen általában a már megismert útvonalon ereszkedünk vissza, most viszont a bevállalós és sportos csoportnak köszönhetően egy másik utat választunk.  Leereszkedünk a meredek hegyoldalon a bazsarózsák között, majd egy patak medrében folytatjuk a sorozatos átkelésektől izgalmas utunkat. Van, ahol elegendő kőről kőre szökellni, viszont előfordul, hogy cipő és zokni le, és beleeresztjük lábunkat a hűs habokba... Jó felvezetése ez az elkövetkezendő kalandoknak: itt semmi sem átlagos és ugyanolyan! Este már Robertónál fogyasztjuk a jól megérdemelt vacsoránkat. A néhány perc sétára, a szomszéd falucskában található agriturizmo különlegessége, hogy a család apró kis éttermet is üzemeltet benne. Itt ismerkedünk a toszkán ízekkel mintha csak nagymama főzte volna. Étlap nincs, a napi öt fogás mindig meglepetés, de mindig telitalálat. A mai menüből az antipastit vagyis az előételt emelném ki különösen... Padlizsánkrém és olvasztott sajttal, sonkával díszített pirítós, majd a második fogás, a zöldséges tészta... De hoppá, mi ez a változás a szokásokban? Itt általában még a lekváros kenyeret is egy szelet sonkával eszik! Igen, az egészség és a nagyüzemben tenyésztett állatok szenvedéssel teli életének meghosszabbítása jegyében, ma vega menüt is kértünk. Klasszul néz ki, íme:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» 4 napos egyéni városlátogatás *** Pisa - 4 nap
» Toszkán hétvége szarvasgombával - 4 nap
» Pisa **** 4 napos városlátogatás egyénileg - 4 nap
» Toscana - Emilia Romagna körutazás - 5 nap
» Toscana, Viareggio és Cinque Terre - Puccini városa: Torre del Lago - 5 nap

Szállás ajánlatok

» Olaszország - Residence I Pungenti - Castiglioncello, Toszkána 1.238 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Castiglioncello
» Olaszország - Hotel Tornese *** - Marina di Cecina, Toszkána 35.800 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Cecina
» Hotel La Torre *** Pisa 70.229 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Pisa
» Castellare Di Tonda Resort & Spa farmházak - Montaione 95.603 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Montaione
» Hotel Italia *** Siena 99.560 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Siena

Információs oldalak

» Toszkána látnivalók
» Toszkána
» Buszos körutazások Olaszországban
» Biciklitúra, kerékpártúra

Cikkeink

» Álomszép utazás - Firenze és Toszkána - Kovács Attila
» Toszkána tavasszal - Kovács Attila
» Toszkána szépségei - Kovács Attila
» Farmház Toszkánában - Kovács Attila
» A gyönyörű Toszkána képekben - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!