Konyhaművészet a természetben - a kiváló kemping főzőeszközök

Egy jól sikerült túra után nagyon jól esik a pihenés - meg néhány finom falat. Ha nélkülöznünk kell a hüttéket és hegyi fogadókat akkor magunknak kell gondoskodnunk a kulináris örömökről. Szerencsére a svéd Primus cég olyan minőségű főzőeszközöket kínál amelyekkel valódi séfek lehetünk outdoor környezetben is.

A Primus gázfőzők már évtizedek óta a szabadban főzés csúcstermékeivel valósítja meg a gasztrokalandorok legmerészebb álmait is - szinte bármilyen ételt elkészíthetünk a természetben is. Én sokáig a minimál design és tömeg híve voltam, így a legkisebb és legkönnyebb főzőfej, a csupán 80 grammos Primus MicronTrail állt legközelebb hozzám.

Aztán a technikai megoldások nyűgöztek le, így esett a választásom a Primus ETA Solo űrtechnológiát képviselő főzőrendszerére. A tüzelőanyaggal való takarékoskodásban hasonló forradalmi megoldást kínál a Primus Prime TechStove: hőcserélő lamellái és szélvédő borításának köszönhetően akár a gáz felét is megspórolhatjuk ugyanolyan teljesítmény mellett.

A beépített piezo gyújtóval készült, integrált edényrendszerrel és levehető vagy épp rögzíthető alumínium edényfogóval szerelt tábori konyha sokkal nagyobb űrméretű, mint az grammvadász modellek, így kompromisszummentes konyhaművészeti akciókat tesz lehetővé.  

Az alapanyagok előkészítéséhez sem kell kifosztanunk az otthoni kredencet - a vágódeszkától a reszelőn át a késekig, evőeszközökig, bambusz keverőkig mindent biztosít az élmény teljességéhez. Ha már kész a finom fogás, de nem fogyasztjuk el az összeset, vagy épp a túrára vinnénk magunkkal, akkor vegyünk igénybe a Primus Trail Break Lunch ételszállító termoszt, amely sokáig melegen tartja az ételt, hosszan megőrizve a kitűnő ízeket. 

Hasonló okokból, csak épp folyadékot tárolni a Primus Hot and Cold Vacuum termoszt ajánljuk. A benyomószerepes vákuumtermosz külső, rugalmas műanyag borítása nem csak biztos, kesztyűben is csúszásmentes fogást biztosít, közben pedig védi is a termoszt a sérülésektől. Ha egy hagyományos fémtermoszt ejtünk le, életre szóló horpadásokat szerezhetünk, míg a Primus terméke sokkal tartósabb és ellenállóbb. 

A legkomolyabb ételkölteményeket természetesen nem mini-főzőfejen készíthetjük el, hanem egy szinte az otthoni konyha gázrózsáival megegyező méretű, kétfejes Primus Njord gázfőzőn. Az acél főzőfejek és a kihajtható lábak nagyon kényelmes főzést tesznek lehetővé, bármit elkészíthetünk ezeken a hatalmas és tartós gáztűzhelyen.

A magasított lábak nem csak stabil szerkezetet biztosítanak, hanem a nagy méretű palackot is nyugodtan belecsavarhatjuk. A Njordhoz egy kiváló teflon grill-lap is jár, amely alá a két főzőfejjel aládurrantunk és már rotyog is a saslik vagy épp a grillezett garnéla. 

A finom falatok után nagyon jól esik egy erős fekete - bár nem Primus termék, de nagyon vagány kis eszköz a Handpresso, mellyel bárhol és bármikor készíthetünk egy csodálatos, valódi crema koronával rendelkező presszókávét. 

A 6 bar nyomásra kézzel felpumpálható, ötletes kávéfőzőbe csak jó minőségű őrleményt és forró vizet kell töltenünk, majd máris élvezhetjük az aromás, teljes kávé frissítű hatását. A hagyományos, őrölt kávé mellett kávépárnával is használhatjuk az eszközt. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!