Júniusi egynapos túráink - alpesi csúcsokra, csodás hegyi tájakon

A június már a nyári meleggel fülleszti a betonrengeteg aszfaltsíkságát, süt az falakból a hőség. A strandok és a Balaton megtelik hétvégenként, félórákat állunk sorban az olajos lángosért, izzadunk a parton araszoló dugóban... kell ez nekünk? A hegyekben ilyenkor még teljes erővel tombol a késő-tavasz: mindenfelé virágtenger borítja a réteket, kellemes szellő borzolja a haragoszöld füvet a tökéletes árnyalatú kék ég alatt, vagy éppen a fenyők tűlevele között orgonál- a legjobb ilyenkor az alpesi tájra menekülni a rekkenő hőségtől.

Az utazom.com júniusi egynapos  gyalogtúra ajánlatai tökéletesek erre az időtöltésre: kiváló társaságban és felkészült túravezetőkkel biztosan nagy élmény lesz a könnyű hegyi kirándulás, ami akár a nyári, több napos magashegyi kalandok kiváló megalapozása lehet. Válogassunk hát a legjobb túrák közül - a csíkképre kattintva máris a kedvenc túrád részleteinél találhatod magad:

A túrát azoknak ajánljuk, akik szeretnének egy kellemes nyári napot eltölteni egy csodaszép hegyi környezetben. Kezdő és haladó túrázók is bátran részt vehetnek túránkon, könnyed nyári kirándulásnak ideális ez az utunk.

Egynapos túránkat elsősorban azoknak ajánljuk, akik még nem jártak 2000 méteres hegyekben, vagy nem túráztak ezen a vidéken, és szeretnék megismerni a Rax-Alpok világát. Virágos rétek, csodálatos panoráma és kiváló hangulat vár!

Az Ötschergraben vízeséseinek mesevilágába kalauzoljuk el utasainkat ezen a napon. Kezdő és haladó túrázók is bátran elindulhatnak, hiszen egy kiválóan kiépített szurdoktúrán veszünk majd részt, ami családi programnak is ideális!

A túra hossza és szintemelkedése alapján azoknak ajánljuk ezt a kirándulást, akik gyakrabban szoktak túrázni, vagy aktívabban mozogni. Kiváló időtöltés lehet azok számára is, akik jártak már itt a hótalpas túrán, mert most megismerhetik egy másik, csodálatos arcát e vidéknek.

Részlet a programból: "A csúcson lélegzetelállító panoráma fogad minket. Jó időben még a Rax és a Schneeberg csúcsait is láthatjuk innen, és gyönyörködhetünk az alattunk elterülő alpesi tájban. Ez a látvány végig kísér bennünket a következő csúcsig a Niederwechselig ahonnan már elkezdünk ereszkedni a völgy felé." Csodálatos túra lesz!

Amennyiben szoktál túrázni, de még nem tapasztaltad meg az alpesi túrázás élményét, itt érdemes kipróbálnod egy 1900 méter magas csúcs meghódítását. Kezdő túrázóknak -a szintkülönbség miatt- előzőleg ajánlott egy bemelegítő túra is. Aki viszont már tisztában van a komolyabb kihívás nehézségeivel, az nagyon élvezni fogja még a kellemes elfáradást is a túra végeztével - na meg a menedékház finomságait!

Azoknak ajánljuk ezt az izgalmas via ferratát akik már vettek részt via ferrata túra, legalább B - C nehézségű útvonalain, vagy van már szikalmászó tapasztalatuk. Az útvonal néhol igen kitett és szellős létrákon, függőleges falakon vezet, de semmihez sem hasonlítható a csúcskereszt elérésének sikerélménye! Ki kell próbálni!

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Olaszország - Residence I Pungenti - Castiglioncello, Toszkána 1.238 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Castiglioncello
» Dubravka Apartman *** Pisak (Omis) 8.023 Ft/főtől - Horvátország / Omis / Dalmácia / Európa
» Magánapartmanok *** Novi Vinodolski 10.135 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Novi Vinodolski / Európa
» Iva Apartman *** Banjol (Rab) 11.000 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget / Banjol
» Villa Pavica Apartman **** Palit 11.249 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt
» Bringatúra a Balatonon - Keszthelyi-öböl kerülés - Kovács Attila

Utazások

» Magas-Tátra: Túra a Krivánra (2495 méter) - 1 nap
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák, Kis-nyereg-hágó (2372 m) - 1 nap
» Provence bringatúra a levendulák földjén - 6 nap
» Provence kerékpártúra a levendulák földjén - 6 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!