Jaipur nevezetességei

India túránk 8. napján érkezünk Jaipurba. 1956-ban lett Rajasthan fővárosa a „rózsaszínű város”, aminek a lakossága mára meghaladja a 3 millió főt. Az ékszereiről, drágaköveiről híres város lakossága kellő rámenőséggel fogadja az erre vetődő turistát. Milyen látnivalókat érdemes felkeresni feltétlenül, ha ide vezet az utunk és csak egy napunk van? Nézzük meg a teljesség igénye nélkül. 

Hawa Mahal
Legattraktívabb látnivalója a Hawa Mahal (Szelek palotája), amit 1799-ben építettek. Mint oly sok minden ez is a hölgyeknek készült, hogy szemügyre vegyék a falakon kívüli világot anélkül, hogy megpillantsák őket. Luxus és gyönyörű környezet kényeztetette a hárem hölgyeit, ám börtön a javából a bent lakóknak. Vörös és rózsaszín homokkőből épített épület Jaipur szívében magasodik. Mellette a lüktető, forgalmas út miatt a külső homlokzata nehezen fényképezhető erre megoldás, ha engedünk az ékszerészek hívásának és megnézünk portékáikat, cserébe nagyszerű szögből fényképezhetjük az áhított épületet. 

Jal Mahal
Kis nyugalomra vágyik az ember, akkor keresse föl a Jal Mahal-t.Viszonylag messze fekszik (úszik) a városközponttól. A Man Sagar-tó közepén elterülő palotába csónakkal juthatunk be. Nemrégiben újították föl, bámulatos munkát végeztek a jaipuri művészek, akik a 18. század közepén épített palotát és annak hangulatát élesztették újjá. Érdemes sötétedéskor is ellátogatni varázslatos a fények tükröződése, játéka a vízfelszínen. A tó körül a természet picit kopár, bár a „városidzsungel” után felüdülés a természet közelében téblábolni…

Jantar Mantar
Minden gyermeket érdekel a csillagászat anno én is figyeltem a kertből az éjszakai égboltot. II. Jai Singh építetett magának öt darab obszervatóriumot, amik közül az 1723 és 1735 között épült jaupuri a legnagyobb. 16 óriási műszert láthatunk a pompásan rendben tartott kertben. Jól jelzi a használhatóságukat, hogy a mai napig vizsgálják velük a csillagokat és gyakran időjárási előrejelzéseket is készítenek velük. Ha valakit igazán érdekel a téma, akkor nem árt egy helyi vezetőt felfogadnia pár rúpiáért, de csak sétálgatni is élmény az óriás „játékszerek” között.

Talán ez a három alapvető látnivaló Jaipurban, amik nélkül nem utazhatunk tovább. A város még számtalan érdekességet rejt, illetve a környéke. Ezeket jelen posztunkban nem volt célunk bemutatni, talán a későbbiekben sztorizgatunk ezekről is… 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» India - Nepál körút - 14 nap
» India - Arany háromszög, Diwalikor + Dubai - 11 nap
» A hihetetlen India - 16 nap
» Pandzsáb - Kasmír - Ladakh - Nyugat-Himalája - 13 nap
» Nepál-Tibet-Bhután körutazás - 13 nap

Információs oldalak

» Körutazások Indiában
» Ismerd meg Indiát
» Körutazás Indiában
» Incentive utazások - üzleti utaztatás

Cikkeink

» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila
» India valódi arca... - Kovács Attila
» Őszintén az ezerarcú Indiáról - Szalai Krisztina
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!