Ismerkedés a Salomon S-Lab XT 6 terepfutó cipővel

Már több éve Salomon futócipőket használok a terepfutásaimra, bár eddig inkább az aszfalt és a terep közti átmeneti cipőt, a Salomon XR missont nyúztam. Leginkább azért, mert több időt töltök aszfaltos futásokkal, így próbáltam olyan cipőt választani, ami kevésbé tér el az itt használtaktól. Kipróbáltam már a sokak által dicsért Speedcrost is, de sajnos nekem az nem vált be hosszú távon. Pedig elsőre felpróbálva hihetetlen kényelmes volt, puha, könnyű, szinte kérte a lábam, had futhasson ebben, mégis hosszú távon nem tudtunk összebarátkozni, így maradtam a jól bevált XR Mission-nél.

Bár továbbra is keveset jutok el terepre futni, mégis gondoltam ideje egy komolyabb terepcipőre váltani, főleg ha versenyeken is szeretnék indulni. Ez alkalommal is Salomonban gondolkodtam és az S-Lab XT 6 cipőre esett a választásom.

Első próbálásnál kissé fura volt a méret, az eddig megszokotthoz képest, mintha ez kicsit nagyobb lenne, de nem baj. A lábfejemnél is feljebb jött a cipő nyelve, mint amit eddig megszoktam, viszont sokkal jobban éreztem, hogy tartja a lábam, ez már tetszik, jó lesz.

Egy viszonylag hosszabb, 25 km-es szakaszon próbáltam ki először a cipőt, gondoltam nagy gond úgy sem lehet. Pilisszentlászlóról indulva futottam Lajos-forrás, Csobánka és Kevély irányába. Kellemes idő volt, gyönyörű ilyenkor tavasszal az erdő is, és persze a terepviszonyok is elég változatosak voltak, így megfelelő úton tudtam tesztelni az új futótársamat.

Indulás után hihetetlen jó érzés volt, hogy szinte nem éreztem a lábamon a cipőt, nagyon könnyű volt, teljesen jól illeszkedett a lábamhoz, nem éreztem keménynek a talpát, szinte repültem a cipőben. Biztonságban éreztem a lábam a technikásabb szakaszokon is, nagyon jól tapadt a talpa a lejtőkön is, nem csúszkáltam még a porosabb, kavicsosabb szakaszokon sem és végre nem fájt a talpam az új cipőben. Azért picit tartottam ettől, mert mások elmondása szerint kemény a talpa, de én pont nem ezt éreztem.

A felső része is nagyon kényelmes, puha anyagú, nem éreztem melegnek, ráadásul elkapott az eső is az út végén, de egyáltalán nem ázott el benne a lábam. Nem dörzsölt, nem nyomott sehol sem, nagyon komfortos érzés, egyszerűen imádok benne futni, mondhatnám, hogy pont az én igényeimre, lábamra tervezték és meglepő, de még kényelmesebbnek is éreztem, mint az aszfaltos cipőmet. Bár tudom, hogy az S Lab cipők piros színűek, én mégis mondjuk egy fekete verziót is el tudnék képzelni ebből.

Első futást tehát nagyon kellemes tapasztalatokkal zártam, nem fájdult meg benne a lábam, nem tört fel, a lehető legjobb választás volt. Alig várom, hogy újra a lábamon lehessen.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!