II. János Pál pápa kerékpárjai

Ernesto Colnago a következő szavakkal emlékszik vissza a II. János Pál pápa számára épített kerékpárral kapcsolatos eseményekre: „1979-ben építettük ezt az aranyozott kerékpárt II. János Pál pápa számára. Rendkívüli nap volt, amikor a Vatikánba mentünk átadni neki. Nagyon megindító pillanat volt számomra. Az egész családom velem tartott, Paolo fivérem és Alessandro fia. Azt hallottuk ugyanis, hogy a pápa szeret kerékpározni, és hogy régebben Krakkóban heti két alkalommal 40 kilométert edzett, illetve hogy a Gondolfo kastélyban, a Róma melletti nyári rezidenciáján való tartózkodása során továbbra is biciklizni szokott.A pápa felemelte a kerékpárt, és kijelentette, hogy csodálatosan könnyű, és hogy már régóta egy ilyenre vágyott!

Emlékszem, amikor a pápa azt mondta nekem: „Te a kerékpárosok és a kerékpársport középpontjában állsz, és én meg szeretném áldani a kerékpározást és a kerékpárosokat.” Nagyon meghatódtam, amikor ezt mondta.

Úgy gondolom, hogy II. János Pál pápa nem igazán ült fel erre a kerékpárra. Az ajándékozás után körülbelül egy évvel megkeresett bennünket a Vatikán, hogy az aranyozott kerékpár ugyan csodálatos, de mivel a pápa biztonsági okokból nem ülhet fel rá Rómában, ezért még egy egyenes kormányú biciklit is kérne, hogy a sportosabb járművet a vatikáni udvarban és a Gondolfo kastély környékén tudja használni. Így aztán építettünk neki mindennapi használatra egy fehér kerékpárt.”

II. János Pál pápa aranyozott kerékpárja jelenleg is megtekinthető az olaszországi Cambiago-ban lévő Colnago múzeumban.

Képek: http://italiancyclingjournal.blogspot.com/2010/12/colnago-for-pope-john-paul-ii.html
 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!