Hüsítő nyári túrák

Néhány hete beköszöntött az igazi tavasz, sőt már itt lohol nyakunkban a nyár, hamarosan elviselhetetlen hőség lengi be majd a betondzsungelt. Azoknak ajánlanék néhány helyet, akik nem vetik meg a túrabakancsot és a túlzsúfolt vízpartok helyett inkább a hegyekben keresnének menedéket a meleg elől.

Hohe Wand

Hohe Wand.jpg
A Hohe Wand Természeti Park Alsó-Ausztria déli részén Wiener Neustadt közelében található 800 és 1.135 m közötti magasságban elterülő erdős fennsík. A park számos érdekességet tartogat a kicsik és nagyon számára is, mint a sziklába függőlegesen beépített "Skywalk", a 24 méter magas kilátótorony, vadaspark, játszó- és szórakoztató hegy stb. A Hohe Wand különböző nehézségű sziklafalai ideális lehetőségeket kínálnak a via ferrátázók számára is.

Rax-Alpok

Heukuppe.jpg
Rax-Alpok évszázadok óta a bécsiek kedvelt kirándulóhelye, a Keleti-Alpok igazi előbástyája, és Magyarországhoz legközelebb eső 2000 méternél magasabb hegye. A 2007 méter magas Heukuppe csúcsáról  fantasztikus panoráma nyílik. Az  alpesi virágokkal tarkított rétek és a fenyvesek mellett kopár hegycsúcsok és sziklafalak tarkítják a tájat. Hasonlóan a Hohe Wandhoz itt is számtalan via ferrata utat találhatnak a sport szerelmesei.

Ötschergraben

DSC_0259.jpg
Ötschergräben vagy ahogy gyakran emlegetik, az "Osztrák Grand Canyon" Ausztria egyik lenyűgöző természeti csodája. Az Ötscher-patak vájta szurdokban 12 km-en hosszan fut egy jól kiépített turistaútvonal. Az ösvény hol a szurdok bal, hol a jobb oldalán vezet, fahidakkal, fapallókkal, sziklába vájt alagutakkal tarkítva, miközben lábunk alatt a kristálytiszta fehér habbal zúgó patak csobog, körülöttünk pedig a több tíz méter magas sziklafalakról lezúduló kisebb-nagyobb vízesések garantálják a szemkápráztató látványt. A vadregényes környezet garantáltan felejthetetlen élményt jelent mindenkinek, aki legalább egyszer ellátogat ide.

Magas-Tátra/Tengerszem-csúcs

Rysy.JPG
Tengerszem-csúcs (szlovákul és lengyelül Rysy) a Magas-Tátra 2503 m-es hegycsúcsa a szlovák-lengyel határon, Lengyelország legmagasabb pontja. A Csorba-tótól indulva a Poprádi- és Nagy-Békás-tavon keresztül fenyvesek és törpefenyvesek ölelésében egy rövid láncokkal biztosított szakaszon és egy kaptatót megtéve érjük el végül Rysyt, ahonnan fenséges panoráma várja a csúcshódítókat.

Medve-szurdok  

Medve-szurdok.jpg
A Grazi-hegyek között, Mixnitz falu közelében található a Medve-szurdok. Ausztria egyik legszebb szikla-szorosán 169 fahíd, 2900 lépcsőfok visz keresztül körben zuhatagok és zúgók, a pallók alatt pedig a dübörgő víztömeg kísér utunkon. A szurdoktúra végén érdemes elsétálni a Teichalm-tóhoz, ahol egy rövid levezető sétát tehetünk a tóparti ösvényen.

Windberg

windberg1.jpg

Schneealpe hegység fő csúcsa a Windberg, ahol a szigorú és zord sziklafalak helyett igazi hamisítatlan alpesi táj fogad. A füves réteket alpesi virágok színpompás kavalkádja borítja.

Thayatal Nemzeti Park

nationalpark-thayatal--d.jpg
Az osztrák-szlovák határ környékén fekszik Ausztria egy kevésbé ismert, de annál szebb védett területe a Thayatal Nemzeti Park. A legkisebb osztrák nemzeti park a Thaya folyó völgyében terül el. Földrajzi és éghajlati adottságainak köszönhetően flórája és faunája rendkívül gazdag.

Hochwechsel

27Hochwechsel.jpg

A Hochwechsel (1743 m) az Alpok legkeletibb hegységének, a Wechselnek legmagasabb pontja. Fantasztikus panorámás hegygerince, izgalmas szurdokvölgye egy felejthetetlen kirándulást ígér ezen a vadregényes, gyönyörű területen.

Magas-Tátra/Kriván

Magas Tatra Krivan 01.jpg
A Kriván a Tátra egyik jellegzetes csúcsa, ami csodás panorámával vár minket. Letekintve róla az egyik irányban a Nyugati-Tátra lágy íveit, míg a másik irányban a Magas-Tátra vad sziklatengerét csodálhatjuk. A Kis-Kriván 2334 méteres csúcsa, majd a Kriváni-Zöld-tó popmás látványa kápráztatja el a túrázót mielőtt elérjük a  Kriván 2494 méteres csúcsát. Túrázok számára kötelező célpont Szlovákia jelképének számító hegycsúcs.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!