Hasznos társunk túrán is -Suunto Ambit 2

Hétvégen sok remek túratárs mellett egy különleges kísérőm is volt. Együtt működő partnerünk a suunto.com jóvoltából tátrai túrára elkísért egy SUUNTO AMBIT 2 multifunkciós óra is. Ismerkedésünk nem új keletű, hisz több mint egy éve az első változatát használom, így többek között arra is kíváncsi voltam, hogy miben tud újat nyújtani.

Az óra külsőleg némiképp változott, finomodott, de jelentős szerkezeti változás nem történt, a külső GPS antenna, a gombok elhelyezkedése ugyanott található.  Az előző változathoz képest letisztultabb, lágyabb vonások jellemzik, de ettől még kellő komolysággal tükröződik róla: nem átlagos órával van dolgunk. A túratársam silver változat volt, az én ízlésemhez közelebb áll a fekete. De szerencsére a 2. verzió megjelenésével több szín variáns is megjelent így mindenki kiválaszthatja azt, ami legjobban tetszik.  Véleményem szerint a Hölgyek szívét a teljesen fehér kivitel (www.sarkcsillagsport.hu/termek/suunto-ambit2-s-white-hr) fogja megdobogtatni, biztosan állíthatom szerelem lesz első látásra! J Az óraszíja ugyan olyan jól, pontosan állítható. Jelentős változás tehát külsőleg nem történt, letisztult irányzat kezd dominálni, mint ez a gyártó korábbi outdoor órák zászlóhajójánál a CORE típusnál is megfigyelhető volt. Óra mind sportolás közben, mind sportos hétköznapi utcai viseletnél is jól mutat a kezünkön.

A belső: Nos, itt már történtek változások, kifejezetten jelentősnek, radikálisnak ezt sem nevezném, viszont annál fontosabb és ésszerűbb módosításoknak. Látszik, hogy a SUUNTO odafigyel a használók véleményeire és visszajelzésesre. Ha valakinek teljesen ismeretlen ez az óra úgy tudnám leírni, mint egy okos telefon, teljesen személyre szabható, különböző applikációk tölthetők le rá, amelyek a SUUNTO közösségi oldalán (www.movescount.com) jelentős mennyiségben megtalálhatóak. Az óra alap menürendszere - amely kiváltképp logikus, rövid idő alatt készség szinten használható - nem változott. Lényeges kényelmi változás, hogy a túrázóknak, hegymászóknak fontos alkalmazások már eleve megtalálhatóak az óra menürendszerében: viharriasztás, az aznapi napkelte-napnyugta pontos időpontja. A korábbi alapszolgáltatások: távmérés, emelkedés- süllyedés méterben, barommetrikus magasságmérés, hőmérsékletmérés, stb. szintén megtalálhatóak. Jelentős változás, hogy a 2. verzió már tudja az úszáshoz szükséges kalibrációt, így bármely úszásnemhez beállítható. Az akkumulátor működési ideje nem változott, a GPS mintavételezési idő beállításától függ, 1 másodperces időnél 15 óra folyamatos működés biztosított. Ha csak óraként használjuk 1 hónapot bír.   A gyártó folyamatosan fejleszti termékei alap és kiegészítő programjait, amelyek frissítése egyszerű és ingyenes.

Az egyes verzióhoz hasonlóan ez sem csak outdoor óra, hanem egy multifunkciós sportóra, amely szinte bármely sportban segítségünkre lehet.  Téli, vízi, labda sportok, de épp úgy a kerékpár, a fitness is megtalálható, 72 különböző sport választható, de ha valakinek ez nem elég összeállíthat magának egy kedvenc beállítást is. Az előbb említett közösségi oldalon lehet az órát könnyen beállítani, személyre szabni. Itt lehet edzéseinket vezetni, kiértékelni, másokkal megosztani. Itt lehet útvonalakat le- feltölteni, hogy terepen az óra „fogja a kezünket” és ne tévedjünk el.  Jelentős fejlődés, hogy aki eddig a STRAVA programot (http://www.strava.com) használta edzéseinek vezetésére a jövőben a SUUNTO termékek és a MOVESCOUNT is kompatibilis lesz ezzel a rendszerrel.     

A túra végére érződött, hogy barátságunk nem most kezdődött. Talán egy előző életben már találkoztunk, hisz az első sorozat is remek óra volt, amely jelentősen nem változott, a fényes gyémántot tovább csiszolták, polírozták a SUUNTO műhelyében, hogy méltón ragyogjon az sportórák között. Jó óra, remek választás, csak ajánlani tudom!

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!