Fröccsöntött bringák

A hetvenes évek készítsünk mindent, amit lehet műanyagból őrülete természetesen a bicikligyártásra is kiterjedt, és bár a piac azóta se igazolta vissza a plasztikbringák iránt érzett mérhetetlen igényét, időről időre mégis megjelennek különböző kísérleti modellek.

Ha egy kerékpár azonban műanyagszemétből készül, abban az esetben kicsit más a helyzet, de ne szaladjunk ennyire előre.

A kezdetek kezdetén volt nagy sötétség, hidegháború, rengeteg olaj és egy aprócska cég, a General Electric által kifejlesztett Lexan nevű polikarbonát-származék.

1973-at írtunk, amikor a „The Original Plastic Bike Inc" úgy döntött, hogy a világnak a küllők kivételével teljes egészében Lexan-ból fröccsöntött kerékpárra van szüksége. A cél az volt, hogy könnyű legyen, fennmaradjon a vízen, és erősebb legyen az acélnál. Eladásról nincs infó, csak pár prototípus készült. Sajnos a névadásig sem jutottak el, talán azért, mert senkit nem érdekelt, hogy egy bringa fennmarad-e a vízen.

Az Itera története:
1977: A Volvo miniautó gyártásának kísérleteihez kezd, természetesen műanyag alkatrészek felhasználásával. Párhuzamosan más termékek előállítására is gondolnak, például biciklire.


1978: A Svéd Nemzeti Műszaki Fejlesztési Tanács 54 000 svéd koronás csekket ad át a műanyagbicikli prototípusának kifejlesztésére.
1980: Megszületik a használható bringa, következéskép 6 millió svéd koronát kapnak a gyártás elkezdésére.
1980: Az Itera Development Center AB gyár megkezdi a tömegtermelést.
1982: Összeszereletlenül dobozolva piacra dobják, követve az IKEA sikert, azzal a kis különbséggel, hogy az Itera dobozokból alapvető alkatrészek hiányoznak, illetve ha benne is vannak, rövid használat után eltörnek. A média és a vásárlók felháborodnak.
1985: 30 000 darabnál leáll a gyártás.

Aztán néma csend, és talán csak a botküllők emlékeztetnek az egykor nagy reményekkel kecsegtető fröccsöntött bringákra. Az acélvázakat szépen lassan alumíniummal, karbonnal helyettesítik, miközben a műanyagszemét a földbe kerül. Miután mára már nem lehet több hulladékot elásni vagy elégetni, az újrahasznosított műanyagból készített biciklik ötlete ismét aktuális.

2008: Innervision


A kaliforniai Matt Clark iparművész által tervezett prototípus konkrétan egy öblítős flakonra emlékeztet, ami újrahasznosított pillepalackból készülhet, illetve ha biciklivázként már nem funkcionál, ismét palack lehet belőle.
Egy belső térhálós és egy külső műanyagváz adja az Innervision szilárdságát.
 

2009: A Google által szponzorált Juicy Ideas Competition diákverseny nyertese:

2011: Frii, Dror Peleg terve


Az izraeli Dror Peleg a jeruzsálemi Bezalel Képzőművészeti és Iparművészeti Akadémia hallgatója. Bringaterve összepattintható, újrahasznosított műanyagból készül, és még csak nem is prototípus, ahhoz még nincs pénze a tervezőnek, csak egy hozzávetőleges terv.
Környezetvédelmi szempontból nem nagy gond, előállítása a tervező szerint állítólag kevésbé terheli meg a környezetet, mert újrahasznosított műanyagból az Izraelben is rendkívül népszerű fröccsöntéssel készülne, illetve később a bringa maga is újrahasznosítható volna. A Frii-t helyben gyártanák, és helyben is használnák, a cél rövid utak megtétele a városban, lényegében a robogót hivatott helyettesíteni. Bár kérdéses a tartósság, illetve hogy mennyire nem törékeny, ezekre nincs még válasz.

 

Negyven év elteltével újraindul a műanyagbringa projekt. A hulladékkal valamit kezdeni kell, és ha lehet egyszer majd biciklit csinálni belőle, hát hajrá!


 

 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!