Fjällräven Polar - segíts, hogy legyen magyar a csapatban - Zentai Zoltán

A Fjällräven Polar egy közel 300 km hosszú téli kalandtúra a sarkvidéki tundrán. A résztvevők kutyaszánokon haladnak egész úton Signaldalen-től, Norvégiából indulva, a Jukkasjärvi körüli erdőkig, Svédország Lappföldjén fejezve be az utat.

A túrán különböző  időjárási viszonyokkal is szembe kell nézni, a napsütéses, mégis csípős hideg levegőtől kezdve, akár viharos hószakadás is jöhet, és még mínusz húsz fokig is lehűlhet éjjel a levegő, ami megnehezítheti  az éjszakázást a sátorban is, és még inkább, ha csak egy hálózsákban, a szabad ég alatt tölti az ember. Az út során minden eshetőségre fel kell készülni, és ezek a  körülmények az emberi szervezetet is próbára teszik.

A kutyaszánon fontos a jó állóképesség és éberség, odafigyelés  egymásra és a kutyák testi épségére. Nem szabad elfelejteni, hogy a túra során a hat szánhúzó kutya  az ember legfőbb társa, akikről  végig  saját maguknak kell gondoskodni a résztvevőknek, élelmet főzni nekik, ezért kétségtelenül a túra főszereplői. Az úton a Fjällräven cég  biztosítja a kellékeket és a ruhákat az északi időjáráshoz. A jelentkező emberek felét a Fjällräven választja ki, a másik fele a közönség szavazatai által nyerhet részvételt.

SlideshowImage.jpg

Engem Zentai Zoltánnak hívnak, 27 éves  vagyok. Húszéves koromban költöztem a fővárosba, szerencsét próbálni. Jelenleg egy plázában dolgozom, bolti eladóként. Napjaim nagy részét ott töltöm. Mióta az eszemet tudom, szeretem a természetet. Téli születésű gyerekként, nagyon vonzódom a havas hideg helyekhez, tájakhoz. Teljesen beleszerelmesedtem a skandináv, északi országokba, nagyon vágyom oda. Télen, amikor csak tehetem és megengedhetem magamnak, már fogom is a lécemet, és valami közeli hegy felé veszem az utam.  Az év többi részében  próbálok minél többet kirándulni, vagy eljutni valami folyóra, ahol a legnagyobb hobbimnak, a legyező horgászatnak élhetek. Ilyenkor mindig kikapcsolok, és feltöltődöm még akkor is, amikor egész nap egy hideg folyóban állva horgászom. Sajnos  kevés  a szabadidőm, és mostanában ritkán adatik olyan alkalom, hogy kimozdulhassak  a természetbe.

12144883_10205361794748870_5527125153342267966_n.jpg

Vonz a lehetőség, a kihívás, a kíváncsiság. Azért jelentkeztem a Polar-ra, mert régóta vágyom északra, a “nagy semmibe”, ahol  a sarkköri  éghajlati  időjárást át kell vészelni. Ezen a túrán rengeteg dolgot megtanulhatnék arról, hogy hogyan kell túlélni egy ilyen helyen, ahol  az embert csak a nagy fehérség veszi körül.  Hiszek benne, hogy testileg és lelkileg is képes vagyok egy ilyen fajta kihívás elé állni és végigcsinálni. Szeretném bebizonyítani az embereknek, hogy kellő elszántsággal és akaraterővel bármit elérhetünk. Ez a túra, kaland mindent magában foglal, amire régóta vágyom, és amin ki szeretném próbálni magamat egyszer az életben. Remek alkalom lenne arra, hogy egy régi célom teljesülhessen.

11001895_10203933793969743_6350946650276435425_n.jpg

Hiszek benne, hogy a támogatóim segítségével sikerülhet, és összegyűjthetem a kategóriámban a legtöbb voksot, így részvételt nyerhetek az útra, mint a közönség által kiválasztott jelentkező. Idén sajnos kis hazánk a ”más országok” kategóriában szerepel, ahol nagy verseny megy az első helyért. Bízom benne, hogy az Önök segítségével, támogatásukkal én lehetek az a szerencsés ember, aki képviselheti Magyarországot ezen a nemzetközi versenyen! Jelenleg a kategóriámon belül  a 15. helyen állok a 162-ből. Ha segítené az előbbre jutásom,  itt tud rám szavazni: http://www.fjallravenpolar.com/UserProfile/181  

10676237_10203288907287979_5847113102814595348_n.jpg

fotó (10).JPG

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Olaszország - Residence I Pungenti - Castiglioncello, Toszkána 1.238 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Castiglioncello
» Dubravka Apartman *** Pisak (Omis) 8.023 Ft/főtől - Horvátország / Omis / Dalmácia / Európa
» Magánapartmanok *** Novi Vinodolski 10.135 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Novi Vinodolski / Európa
» Villa Pavica Apartman **** Palit 11.249 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget
» Villa Ivan Apartman **** Rab (Palit) 11.249 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Balaton-felvidék kerékpártúra - Az ősz legszebb fényei - Kovács Attila
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt

Utazások

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» Magas-Tátra, Nagy-Morgás csúcs - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!