Fjällräven Polar - segíts, hogy legyen magyar a csapatban - Őry István

A Fjällräven Polar egy 300 kilométer hosszú kaland, melyet kutyaszánnal tesznek meg a résztvevők az Északi-sarkkör tundráján. Ahogy az elmúlt években, úgy 2016-ban is megrendezésre kerül ez az extrém 5 napos „expedíció”. A sarkköri szélsőséges körülményeket nem kell bemutatni, viszont a mély hó és a metsző hideg mellett komoly fizikai erőfeszítés is szükséges egy ilyen túra teljesítéséhez. Aki csak a csodálatos sarki fény miatt utazna ilyen helyre, azt ajánljuk, inkább másik útvonalat válasszon. Őry István a kevésbé romantikus alkatok közé tartozik, más motiváció áll jelentkezésének hátterében.

István a versenykiírásnak megfelelően rövid bemutatkozó filmet készített, amire itt lehet szavazni, ezzel is hozzásegítve honfitársunkat ahhoz, hogy Magyarországot képviselje ezen a versenyen. 

Őry István a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetségénél dolgozik projekt koordinátorként. Feladata egy információs központ és segélyvonal felállítása, működtetése a ritka betegséggel élő emberek számára. 12 évig versenyszerűen sportolt, igazolt hosszútávfutó volt, az utánpótlás válogatott tagja. Legjobb ideje maratonon 2 óra 26 perc. Sokat utazik, az Egyesült Államoktól Izraelig számtalan országban járt már, de elmondása szerint soha nem költözne el Magyarországról hosszabb időre.

utazom.com: Mi motivált a jelentkezésnél? Mi a célod az ismertséggel, ami ezzel a kihívással jár?

Őry István: Többek közt feladatkörömhöz tartozik egy információs központ fenntarthatóságának biztosítása és az adományszervezés. Amennyiben én képviselném Magyarországot ezen a megmérettetésen, átfordítanám egy hivatalos kihívás alapú adománygyűjtéssé az egész kalandot, ahol meg lehet venni az északi-sarkköri túra 300 kilométerét (hasonlóan a maratonfutókhoz vagy a világot körbeutazókhoz, akik egy célért gyűjtenek és névlegesen meg lehet venni a megtett kilométereiket). Én a ritka betegséggel élő emberek számára gyűjtenék és természetesen kitűzném a szervezet zászlaját az Északi sarkkörön. December 10-től (eddig lehet szavazni) áprilisig (ekkor van az expedíció) tudnék adományokat gyűjteni, ha sikerül kvalifikációt szereznem a „szánkózgatásra”. És persze maga a táj szépsége, a természet közeli élmény, ami ösztönzőleg hatott rám a jelentkezésnél.

utazom.com: Volt-e már hasonló kihívásban részed?

Őry István: Kétszer jártam az Egyesült Államokban, sikerült bejárni a nevezetesebb vidékeket, megtapasztalni a világhírű nagyvárosok miliőjét. Ami a legnagyobb megmérettetés lehetett, mikor egy szintén magyar útitárssal végigjártuk Bronx, Harlem, Brooklyn, Queens, Staten Island kevésbé frekventált részeit. Először jó mókának tűnt, utána be kellett látnunk, hogy rosszul is végződhetett volna. Másik, kevésbé urbánus élményem szintén az Államokhoz kötődik, a Grand Canyon-ban töltött 4 napos canyoninggal összekötött white water rafting feledhetetlen élmény volt. Mondhatni elég rossz alvó vagyok, így a Negev_sivatagban, beduin sátorban töltött éjszakáimat is a nagy kihívások listájához írnám.

utazom.com: Honnan jött az elhatározás, hogy kipróbáld magad a Fjällräven Polar  versenyen?

Őry István: Szeretem a kihívásokat, sőt, keresem is őket. 12 évig heti 7-12 edzéssel készültünk a versenyekre, így maximálisan eredményorientált légkörben nőttem fel. Rengeteget adott nekem a sport, amit munka mellett edzőként is próbálok átadni a tanítványaimnak. Mióta a versenyszerű futással felhagytam, a magánéletben és más sportágakban keresem a kihívásokat. A kihívások mellet természetesen lazítani is szeretek, főként olvasással és fotózással szeretem eltölteni a szabadidőmet.

Egy gombnyomással most Te is támogathatod, hogy István a világ minden tájáról érkezett pályázók között Magyarországot képviselve indulhasson az expedíción. Ezen a linken tekintheted meg bemutatkozó videóját és segítheted őt!

Íme egy válogatás István fotóiból:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 43.377 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 44.008 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 44.161 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 47.316 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 62.186 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Egy csipetnyi Velence - Kovács Attila
» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter
» Egyszerű csónaktúrának indult... De amit utána láttak, soha sem felejtik el... - Kovács Attila
» Az ősz színei - Kovács Attila
» Egy nap Veronában - Kovács Attila

Utazások

» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!