Fjall Raven Friluft 45 hátizsák - tartósteszt

Tavasz óta sok víz lefolyt Európa folyóin, a kikelettel együtt szegődött túratársamul a Fjällräven Friluft 45 hátizsák. Meg kell mondjam, hogy eleinte csak nézegettem a terméket. Tetszett a sok zseb, tetszett a széles, jól párnázott vállpánt, az okosan kialakított, zsebekkel ellátott derékheveder. De vannak ellenérzéseim a hálós hátú zsákokkal kapcsolatban. Ezek ugye elvileg azzal a céllal készülnek így, hogy a háton képződő izzadság könnyebben elpárologhasson a felhasználóról. A háló azonban sohasem elég nagy szemű: alatta is megizzadunk és ha átfúj a szél a zsák és a test között, akkor még meg is fázhatunk a kihűlő hát- és derékzóna miatt. De a Fjällräven Friluft hátizsákot közelről megvizsgálva láthattam, hogy ez a veszély itt nem áll fenn: különleges kialakításának köszönhetően két oldalpanel lezárja a hátsó részt, így nem jár-kel alatta a zimankó, a hálós hát minden kényelmét a megfázás veszélye nélkül élvezhetjük. 

Innentől kezdve egy kölyökvizsla lelkesedésével fedeztem fel a hátizsák újabb és újabb előnyeit. A derékpánt széles, jól felfekszik a csípőn és dupla hevederével tökéletesen a felhasználó méreteire igazítható. Mindkét pánton nagy és zárható zseb rejlik azoknak a dolgoknak, amik gyakran szükségesek a túra közben, és nem akarjuk a nadrágunk zsebében tartani őket. Gond nélkül belefér egy kompakt fényképezőgép, a mobilunk, vagy néhány szelet müzli.

A zsák alsó részére is rögzíthetünk egy összehajtott kabátot, vagy matracot, ami csak ritkán kell, de szeretnénk vele a belső rekeszben helyet spórolni. A hátizsák alja egy vízálló esőhuzatot is rejt. Két nagy, rugalmas anyagból készült oldalzseb található a Friluft 45-ön, amik nem csak felülről, hanem szemből, a hátrendszer felől is hozzáférhetők: el sem tudjuk képzelni, milyen kényelmes ez, ha úgy akarjuk elővenni például a kulacsunkat, hogy nem vesszük le a zsákot a hátunkról.

A hátizsákon két oldalheveder is található, ezzel tudjuk a megfelelő helyre húzni a súlypontot, vagy néhány kevésbé nagy méretű felszerelést rögzíthetünk ide. A túrabotnak, jégcsákánynak külön állítható, erős rögzítés van a zsák hátsó részén egy szintén rugalmas anyagból készült, nagy méretű tárolózsebbel kiegészítve, amit igen jól használhatunk, ha gyorsan kell valamit elővennünk vagy eltennünk, de például egy pár váltócipő vagy papucs is simán elfér benne. 

Fjällräven Friluft 45 hátizsák felső részében két zsebet is találunk: az egyikben tárolt felszereléseket elérjük akkor is, ha nem csatoljuk ki a hevedereket, a másik a fejrész belső oldalán rejlik, ahová azokat a dolgainkat rakjuk, amiket a túra elejétől a végéig biztonságos helyen szeretnénk tudni, például a papírjaink, a kocsi vagy a lakáskulcs. A zsák nagy és jól pakolható belső terébe rengeteg cucc fér, egy több napos túrára vagy egy via ferrátára is kiváló ez a méret. 

Összességében a Fjällräven Friluft 45 egy kiváló közepes méretű hátizsák. Kiemelkedő kopásállósága, erős alapanyaga, kényelmes hátrendszere és széles vállpántjai igazi túrazsákká teszik. A derékpánt és a hálós hát miatt nagyon kellemes viselet még komolyabb terhek viselése közben is, a zord időjárás esetén pedig jó hasznát vesszük a beépített esővédőnek. A zsák több napos túrázásra, hegymászásra és via ferrátára is nagyon jó választás, de a téli túrákon is jó társ, ha a több meleg ruha, termosz és elemózsia miatt nagyobb tárolóhelyre van szükségünk. Ár érték arányát tekintve véleményem szerint nagyon jó vétel, hiszen a Fjällräven termékektől megszokott hosszú élettartam a Friluft 45 esetében is jellemző: egész nyáron használtam az Alpok hegyeiben és  utazásra is, de még egy kopás sem látható a zsák külső anyagán. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Biloba Apartman - Bibione (Lido dei Pini) 43.377 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Atollo Apartmanház - Bibione (Lido dei Pini) 44.161 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Laguna Grande Apartmanház - Bibione (Spiaggia) 47.316 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Frontemare Apartmanok - Bibione (Spiaggia) 48.893 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria
» Residenza Delle Terme Apartman - Bibione (Spiaggia) 62.186 Ft/főtől - Olaszország / Európa / Bibione / Olasz Adria

Információs oldalak

» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Várak szép rút kiskacsája – a balatonszentgyörgyi Csillagvár - Déri Eszter
» Képek a tópartról... - Kovács Attila
» Egy nap Veronában - Kovács Attila
» Provence levendulái - Kovács Attila
» A nyári ég csodája - Kovács Attila

Utazások

» Alpesi csúcsok, Hochlantsch - 1.nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» A Kis-Fátra legmagasabb csúcsa és főgerince - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!