Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Ella

Hol található? Sri Lanka déli részén található, 140 kilométerre Kandy városától.
Mi a vonzereje? Elkerülik a szigeten Colombo, Kandy és Galle között portyázó turistahordák, úgyhogy a település tulajdonképpen az “álmos kisváros” szobrának modellje is lehetne.

Ella4.jpgknet2d

Miért pont ide? Srí Lanka hegyei közé beékelődve a városka és környéke számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál: túrázás, kerékpározás, hegymászás. A környék különleges konyhája is említést érdemel, és a kisvárosi séták is felejthetetlenek, élvezve a nyugalmat, a sehová sem siető helyiek társaságát.

Ella.jpgmooncarrot

Mikor utazzunk? December és március között a legkellemesebb a klíma, viszont ilyenkor van a főszezon a szigeten, tehát elképzelhető, hogy ebben az időszakban kisebb-nagyobb turistacsoportok ide is elvetődnek. Mivel Ella a hegyekben található, a márciusban kezdődő száraz évszak sem elviselhetetlenül forró - éjjel még akár némi takaróra is szükség lehet.
Hogyan utazzunk? A sziget déli tengerparti településeiről viszonylag sűrűn járnak ide buszok, de a legtöbben a vonatot választják, amely a nyugati part nagyobb városaiban megáll.

Ella2.jpgkittenmoon

Hol legyen a szállás? Akinek a jó kilátás fontos, foglaljon szobát a Tea Garden Holiday Inn szállodában . Aki inkább az amúgy csendes kisvárostól is távolabb, egy még nyugodtabb zugban szeretne meghúzódni, próbálja ki az Eeescart Family Resort hotelt. Ez utóbbi szállás a városközponttól 20 kilométerre, egy kifejezetten barátságos vidéken található.

Ella3.jpg
Tippek utazóktól! A “Lipton széke” elnevezésű kilátóhoz mindenképpen érdemes ellátogatni. Ez a kiszögellés nem véletlenül kapta nevét a híres brit teakereskedőről, a cégbirodalmát 1890-től építő Sir Thomas Liptonról: már ő is nagyon szeretett ide kirándulni, ahonnan tiszta időben a távoli teaültetvények is jól látszanak.

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!