EMAT – Biciklik a Millenárison

Az EMAT (Épített Motorok és Autók Találkozója) idei kiállításán a Millenárison helyet kaptak a biciklik is, talán abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy az emeletre nehézkesen tudtak volna autókat vagy motorokat felcibálni. Amint a helyszín felé közeledtem, lassan érezni kezdtem, ahogy tök nyugis bringásból átalakulok motorossá. Mire az agyonvarrott, talpig bőr beengedőkhöz értem, az alakváltásom tökéletesen befejeződött, és úgy éreztem, itt a helyem. Szevasz ecsém, bepattannék a Janóhoz!

Magabiztos nyitásom úgy fél másodpercre bizonytalaníthatta el a Devileket, mert a következő pillanatban már az összes azt kiabálta, hogy „te, itt egy biciklis gyerek és a Janót keresi”. Kész lebuktam, pedig régebben motoroztam, bár hozzá kell tennem, hogy a motoros dzsemborikról nincs jó emlékem. Egyszer még a XX. században egy lepusztult GS550-nel érkeztem a Citadellára fülig érő szájjal és marhára élveztem, hogy mindenki engem néz. Aztán vagy huszan üvöltötték, hogy „ömlik a benzin a hengerre, fel fogsz robbanni!”. Különben nem robban csak úgy fel az ember. Először füstölög egy kicsit.

Van valami bensőségesen bizarr abban, ahogyan a nálad egy fejjel magasabb brutális megjelenésű motoros finoman a csuklódra ragasztja a belépőt, és megkérdezi, hogy így jó lesz-e. Végre bejutottam, és némi hezitálás után szépen a bal szárnyon felcsúsztam az emeletre a bringásokhoz. Nagy levegő, nyugi, minden ok. Süt a nap, csend van és biciklik. Egyből kiszúrtam a Johnny Loco-s plakátlányt, ahogy az afrikai vadméheket babrálja kitartóan a Bringaexpó óta. Családias hangulat és pár ismerős kerékpár fogadott az emeleten. A Merényi remekmű, a Rocket Bikes Puch gyöngyszeme, az Evo Bike foldingjai, pár veterán csoda és számomra újdonságként a Chopperek is megjelentek a kiállításon. Kezdjük talán az ország legsúlyosabb bringájávalBálint Pál betonvascirkálója is megdöbbentő, de a másik biciklije egy csoda. E heti Balaton szelet játékunk kérdése a következő: Mi a különleges ezen a Csoda kerékpáron, a kukkerlámpán kívül?

A Csoda után a chopperek felé vettem az irányt. A chopperbicikliktől egy kicsit fáztam, mert hivalkodó túlzásnak és nem biciklinek tartottam őket, de Janó unszolására és egy feles pálinka hatására csak kipróbáltam egyet, aztán még egyet, majd végül le se akartam szállni róluk, annyira megtetszettek. Nagyon kényelmesek, és tényleg chopperes életérzést nyújtanak.

 

És ha már így belemelegedtünk, az EVO Bike taposós bringáját is kipróbáltuk, ami szintén szórakoztató járműnek bizonyult. A hegymenetet nem tudom, hogy bírja, de így a parketten teljesen jól ment. 

Rozgonyi Roland (Magyar Gyártmányú Kerékpárok Virtuális Múzeuma) rövid előadásában kitért a történelmi események és a bicikligyártás párhuzamára.
 

Érdekes és mulatságos hétvégi esemény volt, remélem legközelebb is legalább ilyen jól sikerül. Külön öröm, hogy a kedves kis RWC is kiállításra került.


 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazások

» Bringatúra a Tátrában - 4 nap
» Mura menti kerékpártúra - 4 nap
» Provence bringatúra a levendulák földjén - 6 nap
» Portugál el Camino zarándokút kerékpárral - 14 nap
» Öko-kalandtúra Costa Ricában -
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!