eBike sufni-tuning

Manapság már kismillió különböző márkájú, ám mégis hasonló tulajdonságokkal rendelkező elektromos kerékpár közül válogathatunk. Természetesen az alsó kategória, amit nevezzünk mondjuk Osános villanycangának, a legelterjedtebb.

Talán nem a legesztétikusabb, de kétségtelen tény, hogy a 70-80 000 Ft-os árért cserébe az ABC-ig oda-vissza egy alföldi faluban megbízhatóan működik. Nem vetekedhet a jó öreg Simson teljesítményével, viszont halk, nem kell hozzá jogosítvány, és az a 25 km/h végsebesség sem lebecsülendő.
Ám szerencsére vannak olyanok, akik nem elégednek meg a villanybringa csigatempójával, és a maximális sebesség elérésének reményében hozzáfognak a nagy átalakításhoz.

A képen látható úr ezen kevesek közé tartozik. Elmondása szerint semmi baj nem volt a Polymobil ZWD216B típusú villanycangájával, csak végtelenül unta, hogy úgy kell tekernie, mint majomnak a köszörűkövön ahhoz, hogy az egyébként más kerékpáron kényelmes 30-as tempót elérje. Elektroműszerészi gyakorlat híján kerékpáros tapasztalatait kamatoztatta, és a mechanika oldaláról közelítette meg a problémát. A kerékpár gyorsabb haladásának érdekében hátra egy 12-es lánckereket, míg előre 55-ös lánctányért szerelt fel, megfelelően hosszú hajtókarral. Elmondása szerint az új alkatrészekkel akár a 60-70 km/h-t is izzadtságmentesen eléri. Azért ez nem semmi. Kipróbáltam, és működik. Teljesen egyben van, jó az útfekvése és meglepően gyors. Csak így tovább! Jöhet a duplaláncos áttétel, egy pöttyöt erősebb villanymotorral, és máris 300 km/h az álomhatár. Az alapkoncepció kicsit emlékeztet Nagy György egyedi tervezésű sebességrekorder kerékpárjára. 
 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!