Civil összefogás a tisztább árterekért-WWF Szabadság-sziget programja

A természet megőrzése valójában az emberiség Földön töltött idejének hosszabbítására tett kísérlet: bárhogy is illetik lesajnáló mosollyal a látszólag reménytelen célért küzdő természetvédőket a folyamatosan bővülő fogyasztás hívői és haszonélvezői.

A WWF az egész világra kiterjedő szakmai hálózata Magyarországon is számos természetvédelmi és szemléletformáló tevékenységet irányít és támogat. Az egyik legfontosabb projektük a Mohács szomszédságában fekvő sziget, a Szabadság-sziget megőrzése. A sziget mára már az alapítvány tulajdonában van, mert csak így biztosítható, hogy valóban csak a természetvédelmi szempontoknak megfelelő tevékenység történjen ezen a nagyon értékes és érzékeny élőhelyen. A terület kezelésről és védelméről a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága és szakemberei gondoskodnak.

A környékbeli iskolák tanulói is kiveszik a részüket. Kedden egy különleges tutaj-túra keretében jutott el a Szigetre egy nagy csapat kisdiák, hogy aztán az ártér élővilágával ismerkedve felfedezzék a sziget értékeit, és a megfelelő védőfelszerelések használatával megtisztítsanak egy hosszú szakaszt a hordalékban fennakadt szeméttől. Az akciót a WWF munkatársai mellett a Nemzeti Park természetvédelmi szakemberei kísérték, akik rengeteget meséltek az erdő élővilágáról, lakóiról, a szigetről, és megőrzésének fontosságáról. Hallhattunk a fekete gólyákról, békákról, parti fecskékről, selyemhernyóról és az árvizek valamint a folyamatos vízutánpótlás szerepéről az életközösségben.

A szabad levegőn, csodás ártéri erdőben töltött délelőtt után jól megérdemelt ebédjüket a Mohácsra visszacsorgó tutajon fogyasztotta el a megcsendesedett csapat, majd élményekkel és a jól végzett természetvédelmi munka örömével térdek vissza a Duna-parti városkába.

Te is tehetsz a Szabadság-sziget megmentéséért, akár most, a számítógéped előtt ülve is. Nézd meg, hogyan segíthetsz a WWF sziget-mentő akciójában!

 

További fotók:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!