Bringatartó rendetleneknek

Ha az előszobádban már nem tudod megkülönböztetni a fogast a bicikliktől, illetve ha a határok már élesen nem különíthetők el, akkor valamit tenni kell. Én részemről meguntam, ezért eltökéltem magam, hogy legkésőbb ez év végéig rendet rakok, illetve először átnézem, milyen lehetőségek és eszközök állnak rendelkezésemre a probléma megoldására.


Első lépésként a lakógyűlésen meggyőzöm a főleg kisnyugdíjas szomszédjaimat, hogy építsünk egy biciklitárolót a földszinten. A ház hozzájárulása a tárolóm felépítéséhez úgy a Nyugati pu. helyére tervezett füvesített kormányzati negyed átadása utáni hetekre prognosztizálható. Ennyi időm nincs erre a vállalkozásra, ezért a lakáson belül kell valahogy megoldanom a problémát. Feltétlenül el kell a talajszintről mozdítani a bringákat! Fel a falra és azon is túl! Nagyjából ez a mottó.
A legegyszerűbb megoldást, ami már kerékpártartó falikonzolként említésre méltó, a fischer cég kínálja (1065 Budapest, Dessewffy u. 26). A fischernek nem a bicikliakasztás a fő profilja, de van egy kerékpárkampója, ami egy csavarral egyszerűen felszerelhető,és összesen 1000 Ft-ba kerül.

 
Hasonló megoldást kínál az IceToolz (1300). Hátránya, hogy két egymáshoz közel álló csavarral kell rögzíteni, amit nem feltétlenül az öreg pesti bérházak falaira találtak ki .Jó eséllyel fúrhatunk a kívánt két lyukunk helyett egy méretes krátert. ki.

 

 
 

Az Acor márkát festették erre a fali biciklitartóra, de felirat nélkül vagy más fantázianévvel ellátva is létezik. Talán ez a modell a leggyakoribb, amivel biciklis boltokban találkozhatunk. Négy csavart kell hozzá beszenvednünk, viszont az első kerék nem nagyon piszkolja össze a falat, csak a hátsó. Nem próbáltam, de nagy népszerűségéből arra lehet következtetni, hogy praktikus. Az ára változó, feltételezhetően feliratfüggő (2200-2800). A Bajnok-ban, RocketBikes-ban láttam, de gondolom, ezt a típust sok helyen lehet kapni. Mind a három típussal ugyanaz a bajom, mégpedig hogy csak sarokba érdemes felszerelni. Mert ugyebár ki szeretné, hogy a szobája közepén egy méterre kiálljon a falból egy bicikli? Annak érdekében, hogy kevésbé zavarjon, lehetne magasan rögzíteni a kampót, de akkor meg mindennap egy CM-es emelést kéne produkálni annyi nehezítéssel, hogy a hátsó villánál fogva függőlegesen nyomjuk a bringát a plafonig. Gyorsan kipróbáltam és meg lehet csinálni, de a pólómnak kampó, és az első kerék sem jeleskedett a mutatvány közben, simán elfeküdt. Inkább párhuzamosan akasztanám a falra, mert így esztétikus, és kevesebb helyet is foglal, de ez lehet vita tárgya. A fischer cég lapáttartó konzol formájában erre is kínál megoldást, bár nem tud róla. Előnye a szokásos bazi nagy csavaros megoldás, míg hátránya, hogy csak 15 kg-ot bír el.
Mivel a lakásban különböző gyűjtőszenvedélyem miatt az összes fal már foglalt, marad a plafon, és igazság szerint már-már hiányérzetem is van, ha a csupasz plafonra nézek. Aki látott már olyan patyolatot vagy ruhatárat, ahol rúd segítségével emelték le a nagykabátokat az ember feje fölül, az érti, mire gondolok. Az IceToolz Eagle-re van szükségem (6800). 4-5 méteres belmagasságnál szinte eltűnnek a biciklik. Ritkábban használt kerékpárjaink fényforrással felszerelve még csillárként is funkcionálhatnak. Tökéletes.

Tehát felhúzok a plafonra nyolc biciklit, az viszont már rengeteg kötél. Olyan lesz a lakás, mint egy színházi kötélpadlás vagy mint egy vitorláshajó. Hurrá!

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!