Bringás riasztó

Most nem cipelem fel a harmadikra, csak egy órára lekötöm az ablakom alatt, aztán úgyis megyek tovább. Masszívnak tűnő, kamuacélgolyós zárat használtam, és még a vázra szerelt kis satut is rányomtam, biztos ami biztos. Hát nem ellopták? Egy mukkot nem hallottam az egészből, pedig végig az ablak mellett ültem, de ha lett volna rajta riasztó, máig azzal a bringával rohangálhatnék. Szomorú és sajnos nem egyedi a történetem ezen része. Az ellopott biciklim egy elég szakadt, uncsi osztrák bringa volt, amit tízezerért vettem a bolhán, úgyhogy aki eddig azt gondolta, hogy a lepukkant bringáját soha nem viszik el, az tévedett. Frekventált helyen kell lekötni, mert akkor tényleg igaz lehet az állítás, miszerint figyelj, ezt a roncsot, simán napokig otthagyom bárhol.

Tudom, hogy nem túl sikkes napjainkban még a biciklire is riasztót felszerelni, amikor minden úgyis dudál, csipog, puttyan vagy esetleg fél éjszaka nyomja a krrrr-krrrr, bíííí-bííííí, beeee-beeee kompozíciót, amit már konkrétan mindenki kívülről tud, de lehet hogy bizonyos helyzetekben mégiscsak megéri.

GardSave kerékpárriasztó (14.400,-Ft) kicsit elgondolkodtatja a tolvajt, hogy nekifogjon-e az elkötésnek, aztán ha mégis nekilát, akkor a zsebünkben már szól is a figyelmeztetés: hahó, babrálják a cangát! Praktikus darab, de ne legyenek hamis illúzióink. Egy kalapáccsal és kellő gyorsasággal rendelkező tolvajaink csodákra képesek. Előfordulhat, hogy jelez a csipogónk, mire a társaságból valaki megkérdezi, hogy te, ez mi volt? Erre rezignált arccal csak annyit mondunk, hogy semmi különös, csak épp most lopták el a bringám. Azért ez jó kis kütyü, legalábbis arra tényleg jó, hogy ne pattogjon fel az ember állandóan egy kávézóban a bringáját ellenőrizni.

A Bicikliriasztó fantázianévvel ellátott darab lényegesen egyszerűbb és a 2990 Ft-os ára is szimpatikus, viszont majdnem akkora mint egy gyereküléskonzol. Én ezt a záramra szerelném fel, mert hát a bringámat elcsúfítani vele nem volna szívem.

Végül az Emiracle zárral kombinált riasztója vagy valamelyik másik ehhez hasonló termék egyszerű és tökéletes megoldás lehet, de azért mégiscsak az a tuti, ha látja az ember a biciklijét. Az ellopott biciklim története érdekes fordulatot vett, amikor az egyik kocsma előtt megláttam a körúton. Szépen le volt kötve, a csomagtartóján egy pulcsival. Most mi a fenét csináljak? Hívtam a rendőrséget, de negyedóra lambadázás után feladtam. Aztán kijött egy tag a kocsmából, kezében egy nagyfröccsel és leült a padra a bringám mellé. Tetszik? Kérdezte. Naná, hogy tetszik, az enyém B***meg! Mivel addigra már beszereztem egy másik bringát, ezért hazafelé már két bicklivel mentem. Az ellopott bringát elajándékoztam egy ismerősömnek, akitől egy hónap múlva megint lenyúlták. Szerintem már akkor lopott volt, amikor vettem, de hogy utána még kétszer ellopják, azért lássuk be, ez nem hétköznapi.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!