Bringás lakberendezés

A kerékpártartó falikonzol témakör természetesen tartogat még az érdeklődők számára rengeteg olyan ötletes megoldást, amikkel már nem találkozhatunk a boltok polcain, vagyis ezen a ponton lépünk át a sorozatgyártás egyhangúságából az egyedi formai megoldások világába.

A dögunalmas lapáttartó acélkampók helyett, amelyekkel maximum a garázsesztétikát idézhetnénk meg a nappalinkban, választhatjuk például ezt a szépen kivitelezett fa biciklitartót. Pontosabban, ugye ezt nem választhatjuk, mert nincs a sarki trafikban ilyen, de ha valakinek a sógora vagy menye asztalos, akkor hipp-hopp legyártathatjuk.

Az anyagválasztáson és az ötletes formai megoldáson felül zsenialitása a hibátlan térkihasználásban rejlik. A két kampó helyett, amire esetleg még ruhákat akaszthatnánk, egy 40cm-es polcot kapunk. A technofilek kedvéért kicsit visszakanyarodva az ipari akasztók világába ez a drótos-polcos tárolás is működhet.

Vesztünk némi helyet a drótok miatt, de a polc hosszúsága tetszőleges maradhat. Amennyiben nincs szükségünk arra, hogy mindenképp a falra akasszuk a bringánkat, akkor csak a megfelelő magasságot kell meghatároznunk a polcunk számára, és már támaszthatjuk is neki a kerékpárunkat. Talán ez a legegyszerűbb.

De ha már, akkor miért állnánk meg egy polcnál, ha egy kevés méricskéléssel, pár pontos bevágással több polcot is kialakíthatunk? Akik együtt laknak a kerékpárjukkal-kerékpárjaikkal, azoknak megszokott a lakásban itt-ott heverő felnik, kormányok, külsők látványa. És akkor jöhet a televízióból már ismert lakberendező felkonf: egy kevés kézügyességgel és ötletességgel a már megunt, öreg bútorainkból varázsolhatunk újat. Majdnem. A megunt bicikli alkatrészeinkből varázsolhatunk bútort (felvarrom.hu).

Ha valakinek semmi kedve ahhoz, hogy otthon bütyköljön egy bizarr külsejű sámlin, viszont minden vágya egy felniszófa, és megengedheti magának, az már meg is érkezett a BFD-hez, illetve Andy Gregghez a biciklibútorok nagymesteréhez, aki 1990-óta tervezi és kivitelezi a használt kerékpáralkatrészekből készített lakberendezési tárgyait.

Exkluzív dizájngalériából is vásárolhatunk magunknak négy első keréken álló asztalt, de ebben az esetben egy pár ezer eurót biztosan otthagyunk. A Kandinszkij-szék inspirálta tricikli műgyűjtőknek. „Breuer egyik rendhagyó bútorkonstrukciója a B3-as modell volt: az elsõ nagy vásárlója, sõt divatba hozója Vaszilij Kandinszkij volt, míg sorozatgyártója a Thonet cég 1929-tõl. Kandinszkij “mecenatúráját” megköszönvén Breuer máig legsikeresebb klubfotelét Vaszilij-székként ismeri a világ.”

Végre eljutottunk a világ legdrágább kerékpáralkatrészhez, Marcel Duchamp Biciklikerék című 1913-as művéhez.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!