Bringás gyerek

Vegyük számba, hány járművet kell vásárolni egy gyereknek a hetedik születésnapjáig azzal a szent céllal, hogy jó biciklis váljék belőle. Nagyvonalúan ne számoljuk bele a babakocsikat, és csak az első önerővel hajtott triciklitől kezdjük az összeadást. A bébikompot mint lehetséges első közlekedési eszközt kihagyjuk, mert nem értek egyet a használatával, de ez maradjon vita tárgya.

Tehát kezdjük a műanyag motorral. Másfél-két éves kor környékén, amikor már magabiztosan jár egy gyerek, és követeli is, hogy a szülei mellett sétálhasson, akkor kell bevetni a kismotort, mert ha nem tesszük, fél órás gyaloglásainkból könnyen másfél órás csoszogás lehet. A műanyagmotor bevetésével könnyű kis sétáinkból hamarosan rövid sprintekkel tarkított vágta lesz saroktól-sarokig. A kismotor után következik az egy mérettel nagyobb, úgy két éves kortól. A kor pontos meghatározása elég nehézkes, mert gyerekfüggő. A háromkerekű motorról kimerítő részletességgel olvashatunk Kirk kapitánytól aKerékagyon.

Három évesen már simán lehet próbálkozni a kétkerekűekkel. Jöhet a futóbicikli, ami szerintem indokolatlanul drága, és/vagy a 12”-es kisbringával. Szerelni és spórolni vágyó anyukák kedvéért jegyzem meg, hogy a hajtókar és esetleg a középrész ideiglenes eltávolításával a bicikliből varázsolhatunk egy futóbiciklit.

A Hauser Hugo BMX elég jó választás, ha az ár-érték arányt nézzük. Semmi különös, jó drága, és mindent kibír. Ezt onnan tudom, hogy amíg én kifizettem a Hugót, addig az egyik haverom röhögve végig bringázott vele. Ami megdöbbentő, az a súlya. Egy tonna, legalábbis nehezebb, mint az én versenybringám. Az első fékkar használhatatlan, mert a gyerek nem éri el az ujjaival. Összességében azért nem dicsértem agyon, ha jól látom, de ennél olcsóbban csak gagyit lehet kapni. Ezt a bringát érdemes használtan a neten venni, mert egy-két év használat után még nem lehet semmi baja.

Négy-öt évesen a Hauser Kiwi 16”-ost választottam, ami pontosan olyan, mint a Hugo. Még a súlyuk is nagyjából megegyezik, pedig nagyobb. Érthetetlen. Talán ebben az esetben jobb választás lett volna egy racsnis bringa, mert a kislányom csak az első féket használta, hiába küzdöttem a kontrázásért. Rengeteget szereltem le és fel a kitámasztókat, mire megtanult biciklizni. Igazság szerint egyszer visszaült a húga Hugójára, és azzal indult el először kitámasztó nélkül.

Hétévesen egy Land Rover Cordonza 20”-as következett, ami egy fantasztikus hat sebességes, markolatváltós, első telós csoda. Ez már egy igazi bringa. Jó fékek, jó váltó. Nem vagyok a teleszkópok szerelmese (sőt), de ha a gyerek hússzal hajt fel a járdára, minden óvatosságot mellőzve, akkor jól jön. Drága, de néha ki lehet fogni egy-egy olcsóbb darabot mondjuk a BikeBase-ben.

Ha érzékeny a pénztárcánk, akkor a gyerekbicikli keresgélést kezdjük egy Trek márkakereskedésben, mert annál csak olcsóbbat találunk majd. Érdemes szép használt kerékpárt keresni, mert a harmadába kerül egy újnak, és arra az egy-két évre bőven jó lesz.

Tehát van egy boldogan bicikliző hétéves gyerekünk, ami minden pénzt megér.

Kis műanyag motor: 3000

Nagy műanyag motor: 3000

Háromkerekű roller: 4000

Kétkerekű roller: 6000

Belelli futóbicikli: 18 000

Hauser Hugo: 20 000

Hauser Kiwi: 26 000

Land Rover Cordonza: 45 000

125 000 összesen hét év alatt, azért ez nem annyira vészes, többre számítottam. És ezt a bulit a töredékéből is ki lehet hozni.

Hétvégén Szentendrére bringáztunk a gyerekekkel, és szuper volt, megérte a befektetés.

Vannak nagy kedvenceim, amiket soha az életben nem vennék meg. Létezésük egyetlen oka az emberi hülyeség.

Ez a kedves kutyapofijú kis tricikli fullextrás. Gombnyomásra emeli a szemét, fülét és kidugja a nyelvét. Nem látszik a képen, de a koponyán három gomb használatával hangokat ad ki. Rengeteg tárolórekesz és egy napernyő is helyet kapott a gépen. Szállítása lehetetlen, de kárpótolhat bennünket a funkcionalitás és a design nagyszerű egymásra találása.

Másik nagy kedvencem az össztelós és kitámasztós Kawasaki. Ez a fiúk álma. Csajozni nem lehet vele, mert ott a kitámasztó, de kit érdekel.

 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!