Bringás falmatrica

A minap nézelődtem egy irodaszereket forgalmazó üzletben, amikor megláttam egy polcot falmatrica felirattal. Na jó, de mi az, hogy falmatrica? Falra ragasztható matrica, de minek? Aztán beugrott, hogy a nyolcvanas években arattak a trópusi tájat ábrázoló óriás poszterek-tapéták, a lakás egyik falán, érthető okokból általában a kinyitható franciaágy fölött. Nem gondoltam volna, hogy létezik olyan őrült, aki fel akarná eleveníteni ezt a lakberendezési folklórt.

De létezik, és nem csak hogy egy őrült létezik, de többen is lehetnek, mert az ágazat második virágkorát éli. Az üzenet persze változott, a falmatrica már nem a szexuális forradalom egyik utolsó markáns manifesztuma, hanem inkább a lakóparkok ikeás enteriőrének már-már ízlésesen minimalista kiegészítője. Főbb témakörei a növény, gyerekszoba, híres ember, és a közlekedés. És természetesen a közlekedés fogalomkörében ott a bicikli. Nem is akármilyen, hanem a jó öreg országúti bringa sziluettje.

Azért ez szerintem jópofa. Felnyalja az ember a bringamatricát, aztán nekitámasztja a bringát, oda ahova kell, és ha egyszer elfelejtené, hogy hol is szokta tárolni a kerékpárt, csak ránéz a falra, és rögtön be is ugrik. Hát persze! Ha éppenséggel biciklivel megy el otthonról, nem hagy zavart keltő űrt maga után a bringa hiánya, hiszen a falon ott a matrica. De mi történik akkor, ha valaki bicikli nélkül megy el hazulról? Akkor sincs semmi baj, csak kell egy másik matrica, ami a bicikli tulajdonosát ábrázolja mondjuk, és ebben az esetben lakótársunk csak áttolja a bringát a gazdi elé, ezzel megőrizve a kozmikus energiák egyensúlyát és a világbékét.

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!